הנקה דרך מגן פטמה

הנקה דרך מגן פטמה

שלום רב,

קצת רקע- אנו מתגוררים בארה״ב. ביתי נולדה לפני 8 שבועות (בניתוח קיסרי, במשקל 2.750 ק״ג).
בימים הראשונים הנקתי ללא מגן, וכתוצאה מהתפיסות לא נכונה על שד התינוקת הכאיבה לי מאוד ופצעה אותי (עד לרמה שב רצינות שקלתי לוותר על ההנקה!). ביה״ח הפנה אותי ליועצת הנקה, ומאז חיי השתנו.
היועצת למדה אותי מהי תפיסה נכונה, הראתה לי כיצד לשאוב ונתנה לי מגן פטמה (של מדלה, 20ממ) ובאמת ההנקות הפכו יותר ויותר למטרה שניתן להשיגה. קיבלתי גם ״תכנית הנקה ל-5 ימים.

מאז אני מניקה מלא כל שעתיים וחצי-שלוש שעות ובממוצע 35-40 דקות לבנקה (17-20 דקות כל צד)
לאחרונה ניסיתי ״לוותר״ על המגן ולנסות להניק ישר מהפטמה, אבל הרגשתי שזמן ההנקה ירד פלאים (מ-16 דקות בממוצע לשד ל-5-8 דקות) וההרגשה היא שהתינוקת רעבה לעיתים יותר קרובות (מתבכיינת כבר אחרי שעתיים ואני מושכת אותה לשעתיים וחצי). הרגשתי גם שמתחיל להיווצר גודש.

האם יש קשר ? הם להפסיק עם המגן ולעבור להנקות ״ישירות״ ? האם יש פגיעה בכמות החלב שמייצר השד בגלל השימוש במגן ?
רוצה לציין שברשותי משבת מדלה pump in style (דו צדדית). אני שואבת לפי צורך (כשאני צריכה לצאת מהבית ולהשאיר את הפצקונת עם אבא שלה) ושואבת בד״כ בין 30-45סס מכל צד בין הנקות או 160סס אם זה במקום הנקה.

אשמח לייעוץ.
תודה רבה ולילה טוב

פטמת סיליקון

שלום
הדבר הכי טוב עבורך הוא להמשיך עם יועצת ההנקה שהתחלת איתה
אין כמו מראה עיניים
יש המלצה לשאוב 2-3 פעמים ביום כשמשתמשים בפטמת סיליקון על מנת לשמור על כמות החלב
בדרך כלל ההמלצה שהשימוש יהיה זמני בעת השימוש עם פטמת סיליקון- עדיף הנקה ישירה מהשד
זמן ההנקה יורד באופן טבעי כשהמיומנות של התנוק משתפרת
ה"התבכיינות" עלולה לנבוע מגורמים שונים- גזים, מחלה, גדילה משהו שעובר עליה...
כמובן לעקוב אחרי שתן יציאות ולא להשאיר אותה רעבה ומעקב משקל
ממליצה לך לחזור ליועצת ההנקה שלך
בהצלחה

זה קצת בעייתי לחזור

ליועצת הנקה, מאחר וייעוץ זה אינו נמצא בסל השירותים המכוסים ע״י הביטוח ועלותו של השירות יקרה מאוד (מגיע לעיתים לאיזור ה-200 דולר למפגש).

מה שרציתי לברר באופן נקודתי היהנאם יש מניעה להמשיך ולהשתמש בפטמת סיליקון לאורך זמן (מבחינת ייצור כמות החלב), ועל זה ענית לי (אם הבנתי נכון- אין מניעה להמשיך כל זמן ששואבים פעמיים-שלוש כדי לשמר כמויות).

תודה רבה על התגובה המהירה!

למעלה