הנקה דחופה

ribber

New member
הנקה דחופה

התינוקת שלי בת שלושה שבועות ויומיים. היא יונקת לפי דרישה- הנקה מלאה. ביומיים האחרונים היא מתעוררת כל שלש שעות וההנקה נמשכת כשעתיים שלוש, ביום האחרון היא נתפסת לכל צד כרבע שעה, אני מניחה אותה בעריסה כשהיא נרדמת ואז היא מתעוררת כעבור רבע שעה או פחות ליניקה נוספת. חשבתי שאולי זו קפיצת גדילה, אבל האם השינה הארוכה מהווה חלק מזה? או שיכולה להיות סיבה נוספת? לפני שבועיים דיברתי עם יועצת הנקה שאמרה שהאחיזה נכונה. הפשושית לא להוטה על צד שמאל והיא נוטה לצד ימין, עדיין מאכילה אותה משמאל אבל לא נלחמת איתה יותר מידי, אם היא מסרבת אני מעבירה אותה לימין. ניסינו לשאוב משמאל כשהיא מסרבת, אבל אני חושבת שהמשאבה שלי לא להיט גדול, כי אני מצליחה להוציא יותר חלב כשאני מביעה עם היד מאשר עם המשאבה (משאבת BOOTS חשמלית), אתמול שמתי לב שהמשאבה פצעה את הפטמה והפסקתי להשתמש בה. כשהקטנה יונקת אין כאבים. אני די מיואשת לגבי ההנקה ולא מעוניינת להפסיק, מצד אחד יש תמיכה של המשפחה, אבל החצי השני רואה שאני די מתמוטטת מחוסר שינה לאחרונה והכל למען BREASTFEEDING. לחצים משני הצדדים, המשפחה הישראלית שלי לוחצת להניק והחצי הבריטי שלי לוחץ על בקבוק....

מינימי2

New member
הנקה

אין ספק, בלי קשר לארץ המוצא, שהנקה מלאה היא התזונה המומלצת ביותר לתינוקות. כל המחקרים העדכניים מצביעים על יתרונותיה העצומים של ההנקה לעומת חלב פרה... לא כדאי לוותר על מתן חלב אם ושווה להילחם גם אם קשה. ייתכן שאתם נמצאים בקפיצת גדילה - קפיצת גדילה גורמת לתינוק לבקש לינוק לעיתים קרובות, לעיתים הוא יהיה על השד כל כך הרבה שנדמה שלא עזב אותו בכלל
בדרך כלל הדרישה המוגברת לינוק תהיה גם ביום וגם בלילה... ייתכן שביתך לא רעבה בכל פעם שהיא מבקשת לינוק ורוצה לספק את יצר המציצה... לתינוקות רכים ה3י3י מספק צרכים רבים - מציצה, חום, קרבה, הרגעה, הקלה על כאבים וכמובן מזון.... גם מצב של צד מועדף קיים אצל אמהות רבות. יתכן שמשהו מפריע לה לינוק מהצד הזה, אולי זרימת חלב איטית יותר. אם לא תניקי מהצד הזה עם הזמן ייצור החלב בו יפחת. היא אמנם תקבל את כל צרכיה מהצד ה'חזק', אך לא הייתי מוותרת כל כך מהר. כדי לעזור לה אפשר לעשות כמה דברים: 1. לעשות את השד הבעייתי לפני תחילת ההנקה מכיון בית השחי אל הפטמה, לשתות שתי כוסות מים, לחבר את התינוקת ולהרפות שרירים, לדמיין כיצד החלב זורם מהשד אל פי התינוקת תוך שאת נושמת נשימות עמוקות... 2. אם היא מסרבת לינוק מהשד ה'חלש' התחילי להניק מהשד החזק וכעבור דקה שתיים העבירי לשד הפחות אהוב. האם היא עולה היטב במשקל? האם יש 3 חיתולי קקי לפחות ו 5 חיתולי פיפי לפחות ביממה?

ribber

New member
כן לשתי השאלות האחרונות ו../images/Emo51.gif

הזרימה מהשמאלי אכן חלשה יותר מהימני, לפעמים הימני לאחר מקלחת ממש משפריץ החוצה וגם לאחר שהיא יונקת ממנו כאילו יש בו יותר מידי חלב. אני חושבת שכאשר היא ממש רעבה, היא תיקח גם את השמאלי. השעה כאן שש בערב והיא ישנה משתיים וזה לאחר שינקה דחופות משעה אחת עשרה וחצי בבוקר עד שנרדמה בשתיים, זה נורמאלי? או שלהעיר אותה לאכול?

הנקה

את מתארת מצב נורמלי. אצל רוב התינוקות נראה "שעות אכילה", בהן הם אוכלים תכופות, מבלים על השד די הרבה. ואחרי שהם מגיעים לסיפוקם, אפשר לראות "שעות שינה". אם את ממשיכה לראות לפחות 3 חיתולים עם קקי ו5-6 חיתולים עם שתן בהיר ביממה, עלייה במשקל, סביר להניח שבתך יונקת ומקבלת את כל צרכיה מההנקה. ואכן, יש תקופות. קשה לצפות למשהו מאוד מוגדר בהנקה, כפי שאנחנו המבוגרים לא "מתוכנתים" על אכילה ושתיה לפי זמנים מדוייקים, כך גם התינוקות שלנו. יונקים לפי הצורך.יש ימים יותר מסודרים ויש פחות. זה המצב הנכון והפיזיולוגי ולא בקבוק שניתן לפי זמנים קבועים.

מינימי2

New member
ממשיכה...

אם היא עולה היטב במשקל ועושה מספיק פיפי קקי, סימן שהיא מקבלת מספיק חלב וזה הדבר הכי חשוב. נסי לעודד את זרימת החלב בשד השמאלי לפני ההנקה כדי להקל על התינוקת. את יכולה להתחיל מספר הנקות דוקא מהצד הזה כדי לגרום לה לרוקן אותו כמו שצריך כמה פעמים ברצף, מה שיגדיל בו את ייצור החלב (ויוריד מעט בשני). לא נשמע לי בעייתי שהיא ישנה ארבע שעות. בגילה תינוקות אמורים לאכול לפחות 8 הנקות, וגם אם באופן חד פעמי תינק קצת פחות זה לא סוף העולם
מצרפת לך קישור על תופעת העצבנות על השד - תופעה אופיינית לתינוקות צעירים - הנקות תכופות וצפופות במשך מספר שעות (כמו תידלוק מתמשך...) ואז שינה טובה של כמה שעות ברצף... המשיכי להניק בלי לדאוג יותר מדי, נשמע שהכל אצלכם בסדר גמור!

ribber

New member
../images/Emo51.gif רבה ../images/Emo13.gif על התגובה המהירה

ועל צפירת ההרגעה

למעלה