הנקה בתוספת דייסה????

הנקה בתוספת דייסה????

בוקר טוב בני בן ארבעה וחצי חודשים, ניזון מהנקה מלאה, שוקל 6.900 (נולד 3.200). בשבועיים האחרונים הוא חזר לדפוס של לינוק כל שעה וחצי שעתיים. לא משנה כמה זמן אני יושבת ומניקה אותו, משני הצדדים, כעבור שעה וחצי מהרגע שהתחלתי הוא כבר רעב שוב, גם בלילה הוא קם מס' פעמים והוא יונק לא מוצץ. אחות טיפת חלב אמרה לי שכנראה כבר אין לי מספיק חלב ונתנה לי דוגמית של דייסת קורנפלור של מטרנה, היא יעצה לי לשאוב בקבוק ולהוסיף את הדייסה ולראות אם ישביע אותו. אני לא מרגישה מלאות בשדיים כמו בהתחלה, והוא נראה שבע לחצי שעה שעה ולא יותר... ואז הוא מתחיל להיות חסר מנוחה ולא נרגע עד שהוא אוכל. יוצא שהוא לא ישן יותר משש שבע שעות ביממה. כאשר אני שואבת בקבוק ובעלי נותן לו הוא מחזיק בין שעתיים וחצי לשלוש ואפילו מצליח לישון, רק עם הציצי הוא ככה. האם יכול להתמעט החלב? האם אני צריכה להוסיף את הדייסה? אני כבר עייפה ומתוסכלת וזה כמובן גורר גם ויכוחים עם הבעל אשר מעוניין להוסיף תמ"ל רק כדי שהילד יהיה רגוע. יש לציין שהוא כמעט כל הזמן על הידיים מנושק ומלוטף ע"י שנינו, אז אהבה לא חסרה לו, לשחק לבד או להיות על הטרמפולינה הוא לא מסכים,מוצץ הוא מסכים רק שהוא עייף מאוד, בקושי פיפי אני מצליחה לעשות... ולפי הרופאה שלו הוא עדיין לא מצמיח שיניים. מה עושים???????????.....

דפוסי יניקה

דפוסי ההתנהגות של תינוקות משתנים כל הזמן בעקבות שינויים התפתחותיים ושינוי בצרכים שלהם. כך גם דפוסי היניקה. חבל מאוד שהמסקנה של אחות טיפת החלב היא שכבר אין לך מספיק חלב. איך זה יכול להיות, אם הכפיל את משקלו בזמן קצר כזה? לאמא שמניקה לפי דרישת התינוק, והוא גדל, מתפתח, מספק די חיתולים ספוגים ויציאות- אין סיבה שפתאום לאחר 4.5 חודשים ייתמעט החלב. הרי חלב נוצר לפי דרישה ! נכון- את מתארת תקופה קצת עמוסה. יכולות להיות מספר סיבות להנקות המרובות בגיל זה: אולי זה כן בגלל שיניים- תינוקות סובלים מהשיניים זמן רב מאוד לפני שהן בוקעות, והסבל הוא בעיקר בלילה. אולי בגלל שהוא מתפתח- תינוקות בגיל זה מאוד סקרניים כלפי העולם הסובב אותם, ומקדישים פחות זמן לאכילה. יש תינוקות שמשלימים את החסר בלילות (כי אז הגירויים מועטים) ויש תינוקות שאוכלים בצורה תכופה יותר במהלך היום. אולי הוא מפתח משהו- תינוקות שמפתחים מחלה (אפילו התקררות או צינון קל) יונקים יותר. אולי, מסיבה כלשהי, למרות שאתם מרעיפים עליו אהבה- הוא זקוק לקירבה המיוחדת שמתקיימת רק בהנקה. ואולי- זו סתם תקופה, ולא נדע את הסיבה לכך. בדרך כלל- תקופות עמוסות אלו חולפות ודפוס ההתנהגות של התינוק משתנה שוב (בתקווה- להטבה מבחינת שעות השינה שלך, אך לא תמיד
לגבי מתן הדייסה- החלטה זו נתונה לשיקולך, אולם הכנסת עוד קלוריות לגופו של תינוק לא הוכחו כיעילות או נחוצות. התחושה של התמלאות השד, שנעלמת, אינה מראה על בעיה אלא להיפך- הגוף שלך מתייעל ולא שומר יותר רזרבות, אלא מייצר בזמן היניקה של בנך. אין לך מה לחשוש בגלל זה. בהצלחה

It is not advised to give your baby cereal

at that age. In this generation, we are fighting obesity and giving cereal is one of teh worst things you can do. YOu need to change your tipat halav nurse. which tipat halav are you in? what is the nurse's name? YOu need to meet with a yoetset hanaka to work on getting things back to normal.​

למעלה