הנקה בשכיבה

הנקה בשכיבה

האם כשמניקים בשכיבה התינוק שוכב על גבו או על הצד? אני מתכוונת לתנוחה שבה אני שוכבת על הצד מול התינוק. משום מה נראה לי שזה לא נוח לו כשהוא שוכב על הגב, כי אז הצואר והראש מופנים הצידה, וגם התפיסה של הפטמה לא נראית נוחה. אבל כשהוא על הצד מולי (בטן אל בטן) הוא מאבד את הפטמה כי היא כאילו נמוכה לו מידי. בשעות המוקדמות של לפנות בקר אמיר ישן איתנו, ואני מנסה לחסוך לי התעוררות ולספק לו ציצי זמין בצורה הזאת. איך זה הולך אצלכן?

zimes

New member
אצלינו - על הגב, ופתרון

זה לא מומלץ והכל, אבל הם תמיד הסתובבו מהצד לגב. (עכשיו שהם גדולים - בהרבה תנוחות שונות.) בגיל חודש-חודשיים, נתקלתי בבעיה שאת מתארת, ופשוט קיפלתי חיתול על המיטה מתחת לשד כדי להגביה אותו לגובה המתאים. מה שכן - היה לילה שנרדמתי כך, ונהיתה לי סתימה מהלחץ של החיתול (או אולי של החולצה המורמת?). אל תשארי עם משהו שלוחץ על השד לילה שלם.

אצלי - בטן לבטן

זה התנוחה הכי אהובה עלינו. בכל מקום שאני יכולה דפנה יונקת בשכיבה. היא כל כך אוהבת את זה לינוק בשכיבה. כשאנחנו לא במיטה אנחנו יונקות בחצי שכיבה גם כן בטן לבטן. אבל כשהיא היתה יותר קטנה והייתי מניקה במיטה שמתי את היד שלי מתחת לראש שלה וזה הגביהה אותו אל הפטמה וככה לא היתה לה בעיה שהפטמה היתה נמוכה לה מדי או שיהיו לי סתימות בשד.

לאה_מ

New member
אורי מוכן לינוק בכל תנוחה

(על הגב, על הבטן, על הצד). נדמה לי שכשהוא היה ממש קטן, הוא היה שוכב על הגב. נכון שהראש מופנה מאד הצידה, אבל מצד שני, הוא עושה את זה גם היום, כאשר הוא יכול לבחור לו תנוחה אחרת.

../images/Emo51.gif לכולכן!

מקוה שנצליח לחסוך או לצמצם את ההתעוררויות בלילה
למינימום...

דיאנה1

New member
אם את זקוקה לעוד תשובה - אז גם

אצלי על הצד. הרעיון הוא להביא את הפה של התינוק והפטמה לאותו גובה, על ידי הגבהת הנמוך בין השניים עם כרית, חיתול מקופל וכדומה. עוד טיפ: אני פורשת את ה"כריתי" מאחורי הגב שלי כשאני מניקה בשכיבה ואז אני לא מתעייפת מלשכב על הצד. אני מניקה ככה בהתעוררויות בלילה ובדרך כלל הוא נרדם מהר מאד ואפשר להחזיר אותו למיטה שלו. לפעמים אני נרדמת לפניו ואז הוא "מרוויח" ונשאר אצלנו... עד שבעלי מתעורר ומחזיר אותו.

דיאנה תודה!

הכריתי מככב גם אצלינו... בלילות האחרונים אני מנסה "להנדס" גם את בעלי שיתן לי קונטרה גב אל גב - אני נשענת עליו ועל הכריתי ועל ערמת כריות נוספת - העיקר שלאמיר יהיה נוח. נראה איך זה יעבוד - סה"כ זה כיף להרדם תוך כדי הנקה בלי שיהיה צורך לקום, אבל כל הזמן מקנן בי החשש שהציצי שלי קטן מדי לתנוחה הזאת...

ענבל30

New member
איך שנוח ויעיל לכם...

כשרומי היתה קטנה, הנקות השכיבה היו מתבצעות כשהיא אך ורק על הגב, והראש שלה מסובב הצידה. לא התנוחה המומלצת ע"י אנשי מקצוע, אבל עבד לנו יופי. כשגדלה קצת והתהפכה בקלות, התחילה לשכב על הצד, ועד לאחרונה היתה שוכבת על הצד בהנקה בשכיבה. דווקא מסתדר לנו יופי הגובה של הפיטמה והפה שלה
לאחרונה במסגרת שיעורי הלוליינות והאקרובטיקה, במיוחד אלו שמהווים פרץ אנרגיה אחרון לפני שנגמרות הסוללות-דורסל שלה, היא גם מתהפכת על הבטן, מטפסת עלי, מתיישבת ומתכופפת קדימה, ובקיצור מגוון תנוחות, כשבסוף היא נרדמת על הצד... אחרי שהיא נרדמת ואני מתנתקת ממנה, היא בד"כ מסתובבת לצד השני וממשיכה לישון. מלאכית קטנה

גם שחר

גם שחר יונקת בכל תנוחה ובכל מצב לפעמים אני מתחילה לצחוק כשאני רואה במראה באילו תנוחות היא יונקת

עוד שאלות על הנקה בשכיבה

בנושא הזה נראה לי שיש חסרון רב לקטנות החזה. החזה שלי מאוד מאוד קטן ולכן אני צריכה להצמיד אלי את שיר כדי שהיא תתפוס נכון את הפטמה. אני לא חוששת שאחנוק אותה אבל לפעמים היא נראית לי קצת מסכנה. מה עם החולצה? אתן ישנות בלי? לי קר קצת לישון בלי חולצה ואם אני ישנה עם חולצה היא נופלת לשיר על הפנים. והכי חשוב - מה עם הגרעפץ? צריך להתרומם מהשכיבה בשביל זה ואז הלך כל היתרון של הנקה מתוך נמנום קל עד בינוני, לא?

zimes

New member
אז ככה -

- שיר קטנה? תקפלי מגבת ותשכיבי אותה עליה, כך שהיא (ז"א הפה שלה) תהיה בגובה הפטמה שלך. - אני ישנה עם, ומרימה, כמו בהנקה בישיבה עם חולצה. הכתפיים ככה מכוסות, ועם השמיכה אני מתכסה עד הציצי. הילדים שלי התרגלו לחולצה בעיניים... - על הגרפס מוותרים. אלא אם שיר ממש ממש זקוקה לו, אפשר לווותר עליו. אם ממש חייבים - את יכולה להמשיך לשכב על הצד, ולסובב אותה כך שהיא תהיה על הבטן שלך - מאונכת אלייך. מבינה איך? רגליים במיטה, וראש על המותן העליונה. בהצלחה, אם תרצי - אני אולי יכולה למצוא תמונות מלפני שנה של הנקה בשכיבה של פצפון. וחוצמיזה - ברוכה הבאה לכאן!

גם אני לא מחכה לגרעפס..

לרב בלילה זה לא מפריע לו להמשיך לישון. האמת, בהתחלה לא היה נח לי להניק בשכיבה אל היום אני פשוט מכניסה אותו וככה שנינו ממשיכים לישון ואחר כך מחזירה אותו למיטה אלא אם כבר בוקר. הכל זה ניסוי ומה שטוב ונח מתקבל בברכה.

meira

New member
הכל ענין של תירגול

אור יונק כשהוא שוכב על הבטן כבר חודשים. בהתחלה אני הייתי עוברת לצד השני שלו כדי להניק מהציצי השני אבל למדתי להישאר באותו צד ובכל זאת להניק משני הציצים. אני משערת שכשהתינוק על הצד צריך להיות לו יותר נוח, בעיקר אם שמים כרית או שמיכה מגולגלת התומכת בגב שלו. כמו כל דבר - לנסות ולראות מה הכי מתאים לכם.

למעלה