הנקה בפעם השניה

הנקה בפעם השניה

שלום לכולן,
הלידה השניה מתקרבת ונושא ההנקה מטריד אותי.
זה מאוד חשוב לי ובפעם שעברה נתקלתי בהמון בעיות וקשיים שהובילו בסופו של דבר לשאיבות ותמ"ל.
אנסה לספר בקצרה - בבית החולים לאחר הלידה אמרו שאין חלב ואכן לא יצא כלום. התינוקת גם לא תפסה טוב ופצעה אותי, אך בגלל שלא היה חלב סירבו לעזור לי בזה. הייתי בקשר עם יועצת הנקה שהציעה לשאוב ולאחר יומיים שלושה של שאיבות הופיע חלב. בשאיבה הראשונה שבה יצא חלב יצאו קודם חוטים לבנים כאלה. בסופו של דבר נפגשתי עם היועצת די מאוחר (יותר משבוע אחרי הלידה) והנקתי עם צינורית. בהתחלה העליה במשקל הייתה סבירה אך סביב גיל 3.5 חודשים התינוקת הגיעה לאחוזון 3. הפסקתי להניק והתחלתי לשאוב כל 3 שעות. סיוט! בשאיבות לא יצא מספיק חלב. לקחתי מיליון כדורים ביום (חילבה, גדילן ומוטיליום), שתיתי כל מיני חליטות ועשיתי power pumping אבל שום דבר לא באמת עזר. כשהתינוקת התחילה לאכול מוצקים הורדתי קצת שאיבות ובגיל 10 חודשים הפסקתי סופית.

מה הסיכוי שהפעם אצליח להניק כמו שצריך? האם יש משהו שניתן לעשות כבר עכשיו בשביל שיהיה חלב לאחר הלידה?

תודה מראש וסליחה על החפירה!

סיכוי בהחלט יותר טוב מהלידה הראשונה

"רק" בגלל שאת היום מודעת
מכירה
וממש מומחית בהנקה

השד שלך עבר סבב מכובד לחלוטין, לכל הדיעות, של ייצור חלב
גם אם לא הנקת באופן ישיר מהשד
&nbsp
מה כן נותר - לקבל ייעוץ והדרכת הנקה , לפני הלידה
שתלמד אותך איך להצמיד תינוק לשד
איך להגיע לתנוחה אופטימלית נוחה, שתסייע לך ולתינוק לשחרר הרבה חלב
החוטים הלבנים האלו- הם תופעה מאוד מוכרת כאשר אין פינוי מספיק טוב של החלב
מהשד, ואז...החלב סוג של מתייבש בתוך הצינוריות ויוצא כמו חוטים , או אפילו במרקם
קוטג כזה ...לעוסקים בהנקה - התופעה מוכרת
לאחר השחרור של החלב הזה - שמהווה לפעמים פקק לחלב שממתין בשד
יש הטבה
&nbsp
בקיצור- מתוקה, הנקה של 10 חודשים לא הולכת ברגל
מה גם, בסבב הריון / לידה שני, המערכת שלך הרבה יותר חכמה
נבונה, "זוכרת" מה היה והכל יגיע יותר מהר
יותר חלב
בפחות זמן
&nbsp
אז נותר רק ללמוד להצמיד את התינוק
ו...שיהיה בשעה טובה

בהחלט מעודד לקרוא

תודה רבה. האמת שלמדתי להצמיד את התינוקת לשד בתקופה המאוד קצרה שבה הנקתי. אבל הפעם אני אפגש עם יועצת הרבה יותר מוקדם.
יש לי כרגע מן שכבה לבנה שקופה כזאת במרכז הפטמה. יכול להיות שזה קצת חלב יבש שחוסם כבר עכשיו? זה יכול לפגוע בייצור החלב? התינוק אמור לשחרר את זה לבד בהנקה?

זה בטח קצת חלב שהופרש והתייבש

לא מזיק בכלל בכלל בכלל, לא יכול לחסום את הפטמה.
אפשר לגרד את זה בעדינות מהפטמה, אבל לא חייבים.
&nbsp
רוצה להתייחס לסיפור שלך:
"בבית החולים לאחר הלידה אמרו שאין חלב ואכן לא יצא כלום. התינוקת גם לא תפסה טוב ופצעה אותי, אך בגלל שלא היה חלב סירבו לעזור לי בזה".
&nbsp
אז קודם כל, בימים הראשונים לאחר הלידה יש קולוסטרום.
הקולוסטרום הוא חלב סמיך מאוד שבא בכמויות קטנות קטנות, לא רואים אותו, לא מרגישים אותו, הוא בטח שלא משפריץ מהשד, אבל הוא שם, והכמויות הקטנות האלה בדיוק טובות ומתאימות לתינוק ביומיים הראשונים.
נשים ששואבות קולוסטרום בשביל התינוק אוספות אותו בכפית (אין בכלל מה לדבר על בקבוק), הטפטוף שלו איטי, ו-2-5 מיליליטר לשאיבה נחשבת כמות יפה.
אני מכירה כמה נשים שהיתה להן בעיה בייצור החלב, אבל בחיים לא שמעתי על אשה שלא היה לה קולוסטרום אחרי לידה.
&nbsp
בקיצור, נשמע שהבעיה שלך היתה שילוב של תינוקת שלא ידעה לתפוס את הפטמה, ביחד עם מחסור בתמיכה ומידע שגוי.
הפעם זה יהיה אחרת

למעלה