הנקה בפומבי

אהבת M

New member
אם כבר מדברים על הפחדות - אז

סיכמת מה שהכי מפחיד אותי: צמיגים נשפכים (במיוחד אצל בנות עשרה
) שורה תחתונה:

יש לי התלבטות עם עצמי

מחד - זכותן (אלק. גם זכותי!) ללכת עם קילואים מיותרים. באמת. ואני רוצה שמי שעושה את זה תרגיש בנוח. מאידך - גם לי נורא קשה לראות את הצמיגים שנשפכים בין המכנסים הנמוכים מדי ובין הגופיה הצמודה מדי. ואני מנסה להבין מאיפה הסתירה. מובן לי שחלק ממנה נובע מהפער שבין העמדות שלי ובין ההרגלים של העין שלי. אבל אולי יש עוד משהו, שאני מפספסת. מהתנומרות?

אני אומרת שזה פשוט לא יפה בעיני

ואם הנקה בפומבי נחשבת בעיני אנשים מסויימים כהטרדה מינית אז גם הצמיגים בתוספת החריץ שבוקע לו מהמכנסיים הנמוכות (אבל שלא תבינו לא נכון - גם החריץ של הרזות לא מוצא חן בעיני כהא זה) ולענייננו - זכותה של כל אחת ללכת איך שהיא רוצה רק למה יש כאלו שחושבות שאם רק הרגליים נכנסות למכנסיים (וכל השאר משם ומעלה נשאר בחוץ) זה יפה וראוי ללבישה והסתובבות ברחובות?!?!?! בעיני זה מגוחך ומכוער. אבל על טעם ועל ריח ...

בלינקה

New member
אולי זה מפריע לך כי את זוכרת שזו לא

בחירה אמיתית שלהן? שאין להן בגדים אחרים בחנויות? שאו שהן הולכות כמו כולם או שהן הולכות כמו סבתא שלי (חצאית ג'ינס וחולצה פרחונית גדולה, אם את שואלת) ושלאיך שהן מתלבשות, כן, בנות השש עשרה שלא נראות כמו מקל מטאטא מהלך אלא כמו אוטוטו נשים, יש השפעה מכרעת לפעמים על מעמדן בחברה, אם יהיו להן חברות, אם מישהו ירצה להתנשק איתן...

זה כ"כ נכון...

וזה עושה אותי מאוד מאושרת שאני לא בת 16 ולא צריכה להיות יותר בתפקיד קורבן האופנה (למרות שעדיין קשה מאוד למצוא בגדים נורמלים שהם לא בגזרה נמוכה). לא מוכנה לסבול בשביל "להיות יפה"!

../images/Emo123.gif

אין לי התלבטות בנושא הזה בכלל, לכל בחורה יש לה את הזכות ללכת איך שהיא מרגישה נוח לה. היא לא צריכה לרצות את כל העולם ואישתו... למה את חושבת שכל גבר הוא דוגמן תכול עיניים? מה עם הגברים שהכרס שלהם מקדמת את בואם שעה קודם? שלא נזכיר את הגברים שלא יודעים להתלבש בטעם...טוב. הכל זה טעם אישי,ואני מודה שיש אנשים ונשים שאני לא הייתי רוצה לראות אותם על הבוקר,אבל זה מה יש! אני מתאר לעצמי שגם המראה שלי לא כליל השלמות בעיני אחרים.

תּמר

New member
לדעתי זה "לא יפה" לחשוף בטן

אולי בגלל שאני מורגלת בזה, ואולי בגלל שזה באמת לא יפה בעיני. הכי הגיוני - שילוב של שני הנ"ל. כשהבטן משתפלת או כשהמכנס כמעט מתפוצץ, זה פשוט מושך את העיניים שלי יותר.

ממולדה

New member
לא מבינה מה ההתלבטות

זכותן ללכת כך, זכותך לחשוב שזה לא אסתטי. אבל את לא טוענת שיש למנוע מהן ללכת כך ברחוב (כמו שנטען בעניין ההנקה בציבור). אגב, מה שלא אסתטי הוא לא עודפי המשקל, אלא הצורה שבה הם נארזים

תּמר

New member
יש בזה משהו

לבישת בגדים שמתאימים למידות קטנות יותר מבליטה כמה את לא קטנה.

swann

New member
אני אגיד לך את דעתי...

שזו רק אופנה. והאופנה הנוכחית מזעזעת, וכמו שאנחנו רואים היום את מה שלבשו בשנות ה-80 ובתחילת ה-90 בתור אביזרים מגוכחים ולא מחמיאים - זה מה שיקרה לבנות האלה עוד 10 שנים. לדעתי זה מכוער, הרבה מהאופנה הנוכחית מכוערת (נעלי פלטפורמה זה כן יפה?), וכל ילדה שרוצה להיות "אין", לא משנה אם מבנה הגוף שלה תואם את האופנה - תלבש את הבגדים האלה. אגב, בגיל 12-14 זה לא רק "אין". זה כבר "סקסי"... וזה נושא לדיון אחר. ובלי קשר, מזדהה. גם לי קשה לראות את זה. במיוחד בגלל הקילואים המיותרים שלי (בלי קשר לבטן הגאה שלי)...

בהתחלה חשבתי שזה מן משחק../images/Emo26.gif

"הראי לי את שלך ואראה לך את שלי".
אני החלטתי להתמיד במכנסי ההריון - כעת, משנעלמה לה הבטן (על מי אני עובדת?), המכנסיים מגיעים עד הציצי, כולל. יותר גבוה מזה זה כבר כובע

דלית 3

New member
את מי שבא מאירן צריך לשלוח לחינוך

מחדש באפריקה - מיד כל בנות ישראל המניקות ייראו לו צנועות וחסודות.

ענתש

New member
מה שעניתי לו שם...

מציגה את עצמי קודם - נעים מאד, ענתש. אמא לנגה (3.5) וליאור (4 חודשים) ומניקה למרחקים ארוכים.
להיות שוויוני זה לא אומר להיות אותו דבר ולמחוק את ההבדלים בינכם
זה שאתה הוספת את שם המשפחה ונושא בנטל וכו'... זה יפה, זה אומר שאתה שותף כמו אשתך בחיי המשפחה. אבל אני מניחה שלא היית מציע, למשל, שזוג יביא לעולם ילדים בצורה שוויונית כך שהאישה תלד אחד ואז הגבר ילד את השני - נכון ? כי זה לא אפשרי "טכנית". ולכן אני לא מבינה מה עניין הנאורות שלך וחיי השיתוף עם אשתך לעניין ההנקה. עדיין, הנקה זה משהו שרק נשים יכולות לעשות. היות וכך הוא הדבר - בהכרח אישה שיש לה תינוק קטן ובוחרת להניקו, ומצד שני יש לה קריירה, יש לאפשר לה להניקו במשרד. כאן צריכה לבוא ה"נקודה" שהוספת בכל כך הרבה בטחון קודם. פעם שמעתי משל מצויין לעניין ה"חוסר הוגנות" (מה שנובע ממה שאמרת - שזה לא "שוויוני" כביכול כי אם גברלא יכול - אז למה אישה כן ?) - נניח שהיית מורה בכיתה ופתאום אחד התלמידים היה נופל על רצפה, מכחיל ומפסיק לנשום. אם היית עושה לו החיאה - האם זה היה לא הוגן ? האם זה היה יחס מועדף לאותו התלמיד ? האם זה היה לא שוויוני לאפשר לאותו תלמיד לקבל תשומת לב, זמן ומשאבים באותו הרגע על חשבון כל האחרים ? כנראה שכן
אבל הוגן זה לא תמיד גם הגיוני. תחשוב על זה...
לעניין המרטריזם - מה לעשות. גם לידות מלוות בזה לא מעט והריונות, שלא נזכיר בכלל. למה בחרת לטפס דווקא על עניין ההנקה ? בתור מי שעברה הנקה אחת נוראית בתחילתה וגם שתי לידות משוללות אפידורל בסופן אני יכולה להגיד שההנקה היתה יותר כואבת וקשה מרוב הדברים שעשיתי בחיי, כולל מהלידות. יודע למה ? כי היתה לי *ברירה*. בלידות לא היתה... התינוק יצא אם ארצה או לא ארצה. כשאתה סובל וכואב ואומלל (וכאבים של תפיסה לא נכונה הם כאבים שדומים מאד לכאבי שיניים מהסוג הגרוע ביותר - עולים ישר למוח במין כאב חד וחודר כזה... כמו לשמוע מישהו חורק ציפורניים על זכוכית) - זה הרבה יותר קשה לדעת שיש ברירה ולא בחרת בה. שיש מה שיפסיק את הכאב ברגע אחד ואתה לא בוחר לקחת אותו. בחירה היא תמיד יותר קשה מאין ברירה.
אכן קיים דבר שנקרא בקבוק. אבל אני חייבת לתקן את המשפט שלך "הנקה היא דבר נחמד אבל יש לו תחליפים". להנקה *אין* תחליף. אני לא צריכה, אני מניחה, להפנות אותך לחומר בנושא יתרונות ההנקה, תוכל למצוא מאמרים לרוב בפורום הנקה אם תרצה. אין אף תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) שמתקרב לקרסוליו של החוכמה הביולוגית שמתקראת חלב אם. מדובר בנוזל פסיולוגי עדין, מדוייק חכם (מתאים עצמו ואת הרכבו במדוייק לגיל התינוק ואפילו למזג האויר). חשוב לי להגיד שלתת תמ"ל היא בחירה לגיטימית לגמרי אבל היא לא הבחירה הטובה ביותר עבור התינוק. וזה בסדר אם ככה אתם בוחרים. גם אני בוחרת לפעמים לא את הטוב ביותר עבור ילדיי מכל מיני סיבות (בדרך כלל אני נותת כדוגמא את העובדה שאני מרשה לגדולה שלי מקדונל'ס פה ושם במקום לבשל בבית. אני גם מתכוונת לעשות לקטן שלי מרק עם אבקת מרק
) אבל בנקודה הזו אני לפחות אומרת את האמת - בשל הנוחות שלי בחרתי עבור ילדיי את הדבר הפחות טוב. זו בחירה לגיטימית וזכותי ההורית. בנוגע להנקה, לפי השקפתי, בתחילת החיים גוף הילד נבנה בצורה הכי בסיסית ומרוכזת שיש וזה הזמן שלי לתת לו להבנות מהחומרים הנכונים ביות, הטובים ביותר ושאף אחד לא יכול לחקות ולא הצליח לחקות. בחירה שלי. וגם היא בחירה לגיטימית.
ודבר אחרון - אני חושבת ש"קונספירצית ההנקה" היא משהו שמתאים לפימיניסטיות זקנות שורפות חזיות משנות השישים. מי שבוחר בהנקה יודע שהוא עושה את הטוב ביותר עבור תזונת ילדיו, גם אם הוא גבר. לתמיכה הבלתי מסוייגת והחמה של בעלי יש חלק בהצלחת ההנקה עם נגה (שנתיים ושלושה חודשים) לא פחות מכל דבר ש*אני* עשיתי כדי שההנקה תצליח. כאשר השוק, מקומות העבודה והציבור עושים השוואה של אישה מניקה = צריכה להסתתר *זה* מה שמשאיר נשים מניקות בבית. ביום שהנקה פומבית תהיה ברורה בדיוק כמו לתת בקבוק בפומבי, ביום שהנקה בפומבי תהיה סקסית בדיוק כמו לחשוף ברך בפומבי (מעשה, שאגב, לפני לא מעט שנים היה גורר אותן תגובות כמו שהצגת פה... ורק העובדה שיש מי שהרגילו את הציבור לכך הפך את זה ללא פורנוגרפי/ארוטי/אסור), ביום שיהיה ברור שאישה שיולדת מגיע לה מקום מסודר להניק או לשאוב והגיוני שתביא את תינוקה לעבודה - או אז נהיה במקום הנכון והפימיניסטי והשוויוני. לשם כך המסקנה היא לא שצריך להסתיר את ההנקה, אלא להפך - להניק תחת כל עץ רענן, להרגיל את עיני הציבור ולגרום לזה להיות דבר רגיל ומקובל ונורמאלי לגמרי. אני ? תורמת את חלקי.

יש חוסר שיוויון

אין ספק שבתהליך של הריון ולידה יש חוסר שיוויון שלא תלוי בגבר או באישה. (זה מתבטא גם בזוגות שנימצאים בטיפולי פוריות,האישה סובלת הרבה יותר) לא נעים לי להגיד שעד להודעה שלך לא תיארתי לעצמי שהנקה גורמת לכאבים עזים כפי שאת תיארת. "שההנקה היתה יותר כואבת וקשה מרוב הדברים שעשיתי בחיי"
אני מאמין שהרבה גברים אין להם מושג מה מרגישה אישה מינקת, אני מסכים איתך בדיעה שנשים לא צריכות לעשות חשבון לאף אחד,ולהניק בכל מקום שניראה להן לנכון.

ממולדה

New member
רק להבהיר

הנקה כואבת רק *כשהיא מתבצעת בצורה לא נכונה* (מצב שברוב הפעמים ניתן לתיקון עם מעט עזרה). זה לא שכולנו מיניקות כל היום וסובלות כאבים... ההפך הוא הנכון - הנקה "נכונה" נעימה מאוד לאם (ולתינוק כמובן)

../images/Emo45.gif

גבר (כמוני) שעדיין רווק לא מודע שקיימת אפשרות שהנקה כואבת, ובטח לא כאבים כפי שתארה ענתש.

ענתש

New member
נכון. רק כשהיא מתבצעת בצורה לא

נכונה. הכאב הוא ממש חזק (סליחה על הדוגמא הברוטלית, אבל דמיין לך שהיו לך כמה חתכים מדממים באחד האזורים עם העור הכי עדין ורגיש ותחושתי בגוף... כן, אתה יודע לאן אני מתכוונת. ואז בנוסף היו נוגעים לך בזה כל הזמן, ומתעסקים עם זה....) אבל מה שהופך אותו עבורי לכאב הכי בלתי נסבל שהיה לי זו העובדה שאני באמת יכולה *לבחור* להפסיק אותו. עבורי זה מכפיל את הסבל פי שתיים בערך

למעלה