מה שעניתי לו שם...
מציגה את עצמי קודם - נעים מאד, ענתש. אמא לנגה (3.5) וליאור (4 חודשים) ומניקה למרחקים ארוכים.
להיות שוויוני זה לא אומר להיות אותו דבר ולמחוק את ההבדלים בינכם
זה שאתה הוספת את שם המשפחה ונושא בנטל וכו'... זה יפה, זה אומר שאתה שותף כמו אשתך בחיי המשפחה. אבל אני מניחה שלא היית מציע, למשל, שזוג יביא לעולם ילדים בצורה שוויונית כך שהאישה תלד אחד ואז הגבר ילד את השני - נכון ? כי זה לא אפשרי "טכנית". ולכן אני לא מבינה מה עניין הנאורות שלך וחיי השיתוף עם אשתך לעניין ההנקה. עדיין, הנקה זה משהו שרק נשים יכולות לעשות. היות וכך הוא הדבר - בהכרח אישה שיש לה תינוק קטן ובוחרת להניקו, ומצד שני יש לה קריירה, יש לאפשר לה להניקו במשרד. כאן צריכה לבוא ה"נקודה" שהוספת בכל כך הרבה בטחון קודם. פעם שמעתי משל מצויין לעניין ה"חוסר הוגנות" (מה שנובע ממה שאמרת - שזה לא "שוויוני" כביכול כי אם גברלא יכול - אז למה אישה כן ?) - נניח שהיית מורה בכיתה ופתאום אחד התלמידים היה נופל על רצפה, מכחיל ומפסיק לנשום. אם היית עושה לו החיאה - האם זה היה לא הוגן ? האם זה היה יחס מועדף לאותו התלמיד ? האם זה היה לא שוויוני לאפשר לאותו תלמיד לקבל תשומת לב, זמן ומשאבים באותו הרגע על חשבון כל האחרים ? כנראה שכן
אבל הוגן זה לא תמיד גם הגיוני. תחשוב על זה...
לעניין המרטריזם - מה לעשות. גם לידות מלוות בזה לא מעט והריונות, שלא נזכיר בכלל. למה בחרת לטפס דווקא על עניין ההנקה ? בתור מי שעברה הנקה אחת נוראית בתחילתה וגם שתי לידות משוללות אפידורל בסופן אני יכולה להגיד שההנקה היתה יותר כואבת וקשה מרוב הדברים שעשיתי בחיי, כולל מהלידות. יודע למה ? כי היתה לי *ברירה*. בלידות לא היתה... התינוק יצא אם ארצה או לא ארצה. כשאתה סובל וכואב ואומלל (וכאבים של תפיסה לא נכונה הם כאבים שדומים מאד לכאבי שיניים מהסוג הגרוע ביותר - עולים ישר למוח במין כאב חד וחודר כזה... כמו לשמוע מישהו חורק ציפורניים על זכוכית) - זה הרבה יותר קשה לדעת שיש ברירה ולא בחרת בה. שיש מה שיפסיק את הכאב ברגע אחד ואתה לא בוחר לקחת אותו. בחירה היא תמיד יותר קשה מאין ברירה.
אכן קיים דבר שנקרא בקבוק. אבל אני חייבת לתקן את המשפט שלך "הנקה היא דבר נחמד אבל יש לו תחליפים". להנקה *אין* תחליף. אני לא צריכה, אני מניחה, להפנות אותך לחומר בנושא יתרונות ההנקה, תוכל למצוא מאמרים לרוב בפורום הנקה אם תרצה. אין אף תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) שמתקרב לקרסוליו של החוכמה הביולוגית שמתקראת חלב אם. מדובר בנוזל פסיולוגי עדין, מדוייק חכם (מתאים עצמו ואת הרכבו במדוייק לגיל התינוק ואפילו למזג האויר). חשוב לי להגיד שלתת תמ"ל היא בחירה לגיטימית לגמרי אבל היא לא הבחירה הטובה ביותר עבור התינוק. וזה בסדר אם ככה אתם בוחרים. גם אני בוחרת לפעמים לא את הטוב ביותר עבור ילדיי מכל מיני סיבות (בדרך כלל אני נותת כדוגמא את העובדה שאני מרשה לגדולה שלי מקדונל'ס פה ושם במקום לבשל בבית. אני גם מתכוונת לעשות לקטן שלי מרק עם אבקת מרק
) אבל בנקודה הזו אני לפחות אומרת את האמת - בשל הנוחות שלי בחרתי עבור ילדיי את הדבר הפחות טוב. זו בחירה לגיטימית וזכותי ההורית. בנוגע להנקה, לפי השקפתי, בתחילת החיים גוף הילד נבנה בצורה הכי בסיסית ומרוכזת שיש וזה הזמן שלי לתת לו להבנות מהחומרים הנכונים ביות, הטובים ביותר ושאף אחד לא יכול לחקות ולא הצליח לחקות. בחירה שלי. וגם היא בחירה לגיטימית.
ודבר אחרון - אני חושבת ש"קונספירצית ההנקה" היא משהו שמתאים לפימיניסטיות זקנות שורפות חזיות משנות השישים. מי שבוחר בהנקה יודע שהוא עושה את הטוב ביותר עבור תזונת ילדיו, גם אם הוא גבר. לתמיכה הבלתי מסוייגת והחמה של בעלי יש חלק בהצלחת ההנקה עם נגה (שנתיים ושלושה חודשים) לא פחות מכל דבר ש*אני* עשיתי כדי שההנקה תצליח. כאשר השוק, מקומות העבודה והציבור עושים השוואה של אישה מניקה = צריכה להסתתר *זה* מה שמשאיר נשים מניקות בבית. ביום שהנקה פומבית תהיה ברורה בדיוק כמו לתת בקבוק בפומבי, ביום שהנקה בפומבי תהיה סקסית בדיוק כמו לחשוף ברך בפומבי (מעשה, שאגב, לפני לא מעט שנים היה גורר אותן תגובות כמו שהצגת פה... ורק העובדה שיש מי שהרגילו את הציבור לכך הפך את זה ללא פורנוגרפי/ארוטי/אסור), ביום שיהיה ברור שאישה שיולדת מגיע לה מקום מסודר להניק או לשאוב והגיוני שתביא את תינוקה לעבודה - או אז נהיה במקום הנכון והפימיניסטי והשוויוני. לשם כך המסקנה היא לא שצריך להסתיר את ההנקה, אלא להפך - להניק תחת כל עץ רענן, להרגיל את עיני הציבור ולגרום לזה להיות דבר רגיל ומקובל ונורמאלי לגמרי. אני ? תורמת את חלקי.