הנקה במסטיטיס

1טלטלים

New member
לא רק

מותר ואף ,רצוי...מסטיטיס נגרמת כתוצאה מחלב הלכוד בשד (כתוצאה מסטימה שלא נפתחה ,גודש שלא טופל וכו'...חלב שעומד בשד הרבה ללא יכול לנוע החוצה). מה שעלייך לעשות כרגע הוא לפעול לפי כלל פשוט : "Heat, Massage, Rest, Empty Breast" או בעברית הצחה : חימום,עיסוי,מנוחה וריקון שדיים.מומלץ לרוקן את שד המודלק (לא ציינת אם מסטיטיס היא בשני השדיים או לא) היטב היטב ,אם אין ריקון טוב לשאוב לאחר כל הנקה .לפני הנקה /שאיבה לחמם את השד ,לעסות אותו ולהניק.לנוח הרבה (אם יש לך אפשרות לקבל עזרה בעבודת הבית וטיפול בתינוק/ת,השתמשי בכך)...כמה ימים של הנקה אינטנסיבית,עיסויים ,חימום (קומפרס חם) ,מנוחה ואת תרגישי טוב יותר. האם את מטופלת באנתיביוטיקה ? מותר להניק עם אנתיביוטיקה . שבת שלום ותרגישי טוב,

תודה על התגובה

מעולם לא חשבתי שדלקת בשד יכולה להיות נוראית: חום 39, כאבים ורעד בכל הגוף, מיגרנה, לא יכולתי לשבת או לשכב או לעמוד כל שריריי הגוף כאבו (כמו בשפעת חזקה), והכי גרוע זה להניק-כאבי תופת! אמש, בעלי הזמין לי רופא הביתה (לא הייתי מסוגלת לדרוך על רגליי ולהגיע למכונית), הרופא איבחן מסטיטיס ואמר שאם הסימפטומים ממשיכים בשעתיים הקרובות, יש לפנות דחוף לבי"ח. לשמחתי מס' דקסמולים הקלו מאד. כרגע אני נמנעת לרכוש אנטיביוטיקה. ביום א' אלך לבדיקת דם ואני מקווה שהכל יהיה מאחוריי. מה לא עושים בשביל הנסיכה המדהימה אהובתי הקטנטנה (בת 8 חודשים). לא מפסיקה להניק!! שבת שלום

אין צורך להמנע מלקיחת אנטיביוטיקה

במיוחד כאשר יש דלקת בשד, חבל שהדלקת תחמיר ואת תצטרכי להמשיך לסבול במקום להחלים במהרה. אני לדוגמא בשבוע שעבר הייתה לי דלקת בשד הימני והרופאה נתנה לי אוגמנטין, אנטיביוטיקה שמותרת בהנקה, תוך יומיים כבר חלפה הדלקת כאילו לא הייתה.

1טלטלים

New member
וואו...

רגע איך את מרגישה עכשיו?אם את ממשיכה לעלות חום ואין שיפור בתסמינים ~ חייב אנתיביוטיקה! שוב ,מותר להניק עם אנתי' ... איזה מדקסמולים לקחת,יש סוג שבו משולב חומר לייבוש נזלת והקלה על גודש באף (שמו פסדופנדרין) חומר זה לאמומלץ בהנקה,מוכר כמייבש חלב. לא להפסיק להניק,לרוקן את השד היטב ! תעדכני בבקשה בהקדם,

שלום טלטלים, אני שמחה לבשר שהדלקת

חלפה כמעט לגמריי מעצמה, ללא אנטיביוטיקה. מה שנשאר מהתסמינים זה שד שכואב (אך כואב פחות), אני מניקה כרגיל והיום חזרתי לתפקוד מלא. כל שעשיתי זה מנוחה!! עיסויים באמבטיה והנקה מרובה. תודה על ההתעניינות והעזרה. מקווה שזו הדלקת האחרונה. שבת שלום.

1טלטלים

New member
מה ז.א

דלקת אחרונה ?אז היו לך כמה במהלך ההנקה ? ניסית למצוא סיבה ? שמחתי לשמוע שאת מרגישה טוב יותר ועוד ללא אנתי... תמשיכי להניק,לנוח ,למרות שחזרת לתפקוד מלא ,גופך עדיין זקוק למנוחה על מנת להבריא. הרבה בריאות בהמשך, תעדכני במית הצורך
שבוע טוב !

למעלה