הנקה במחלה...

naamamushki

New member
הנקה במחלה...

האם מותר להניק בזמן מחלה? צינון (שיעול ונזלת) והאם בזמן חום מותר להניק? חשוב לי מאוד לקבל מידע ממקורות מוסמכים... תודה.

תּמר

New member
לא רק מותר, אלא כדאי

כדי לחסן את היונק (מצד שני, נאמר לי בשם רופא ילדים שהחיסון העיקרי הוא למחלות מעיים ולא מחלות מסוג אחר, אבל בכל זאת...) היונק ממילא איתך, ועלול ממילא להדבק או שלא, ולא מהחלב. אז עדיף להניק, לא? והעיקר - שתחלימי במהרה!

שימילי

New member
לגבי מחלה יש לי גם שאלה

אצלי המצב יותר קשה אצלי זה כאב גרון (אנגינה) והרופא נתן לי אנטיביוטיקה השאלה אם מותר להניק למרות שאני בקושי מחזיקה את עצמי ואם מותר להניק עם אנטיביוטיקה

מאמינקה

New member
תרגישי טוב ../images/Emo39.gif

מבחינת ההחזקה - ראשית את יכולה למצוא תנוחה בה את לא נושאת משקל רב על הזרועות. לדוגמא בישיבה במיטה עם רגליים חצי מקופלות כך שמשקל בתך יותר על הרגליים מאשר על הידיים - זו תמיכה ממש טובה. כמו"כ זה הזמן לבקש מכל מי שבסביבה לעזור בהבאת בתך ליניקה והחזרתה ומשחק איתה כדי שלא תצטרכי לשאת אותה יותר ממה שבאמת דרוש להנקה (ואולי גם תמיכה במהלך ההנקה אם את מרגישה מדי חלשה). בנוגע לסוג האנטיביוטיקה אפשר לשאול במרכז טרטולוגי, ויש לי תחושה שאם תשאלי גם בפורום לגבי הסוג הספציפי, סביר שתקבלי תשובה. מקסימום תמיד את יכולה להתקשר למרכז.

uti

New member
בזמן חום הרופא שלי ביקש ממני לא

להניק לפני גיל חצי שנה!!! בזמן מחלה הוא תמך כי זה מעביר נוגדנים אבל חום יכול להיות בעייתי לטענתו שווה לך לבדוק את זה עם רופא מוסמך ולא להסתמך רק על מקרים מהפורום.

oreo

New member
רק שלדעתי

כדאי לבדוק עם רופא (בלי לפגוע ברופא שלך
) שיש לו ידע בהנקה כמו ד"ר ליבוביץ'.

meravbr

New member
אז מה את אמורה לעשות?

להעביר את היונקת גמילה כפויה עד שתהיי בריאה? להעביר אותו לתמ"ל שיגן עליו פחות בדיוק בזמן שאת חולה ומה לעשות בעצם קרבתך מעבירה לו את הוירוס? ממש לא מבינה את ההגיון של הרופאים האלו, בחיי. את יכולה לספר לי מי הרופא הזה כדי שלא אעיז להתקרב אליו בחיים?

tulilit

New member
עם כל הכבוד לרופא שלך, זה נשמע

כל-כך מופרך, מבלי להיות בעלת הכשרה רפואית. נניח והחום עלול לגרום להדבקה, הרי לא תעברי לבידוד ותמשיכי לטפל בילד. אם תניקי, לפחות הנוגדנים שהגוף שלך יפתח , יעברו גם לילד. ואם הוא חושב שהחום "מקלקל" את החלב או משהו בסגנון, באמת אין לי מה להגיד על כך...

Shellylove

New member
../images/Emo31.gif גדול לרופא שלך

נראה לי שאפילו בחינת לוגיקה פשוטה הוא לא היה עובר. הוא פשוט בור בכל מה שקשור להנקה. [שלילאב מניקה עכשיו בגאון עם חום, דלקת בגרון ואוגמנטין]

ליאתו

New member
כן, להניק

כפי שאמרו אחרות - את עם התינוק ממילא; החיידקים עוברים באוויר, אבל עם ההנקה מקבלים גם נוגדנים. הנקתי פעם כשהייתי חולה (עם חום, וממש לא יצאתי מהמיטה), והתאומים לא חטפו כלום.

למעלה