הנקה בלילה

הנקה בלילה

הקטן שלי הולך לישון לרוב בסביבות 19:30 וקם ב- 6:30. גם אם הולך לישון ב-21:30 כי ישן אחה"צ, קם באותה השעה. עברתי להניק פעם בלילה, ויש לי בעיה: אם הולך לישון מאוחר, הוא יונק אחרי 4 וחצי שעות בערך. אבל אם הלך מוקדם, אז המרווח הוא גדול יותר, כ- 6 שעות. הוא מתעורר לא מעט, ככה שלא ברור לי האם מרווח גדול מפריע לו או שאין קשר. האם עדיף בלילה להניק באותה השעה, בלי קשר לשעת ההשכבה?
בגלל שהוא מתעורר הרבה, חשבתי להשכיב אותו מוקדם יותר, לפני 7, אבל להניק פעמיים. או שעדיף להישאר עם פעם אחת? בן 9 חודשים כמעט.

בגיל הזה, אפשר לאכול פעם אחת

(כמובן תלוי משקל). ויש תינוקות שלא אוכלים בכלל.
מה שאני עשיתי, הקצבתי לעצמי "שעת מינימום" שרק אחרי אני מניקה, כי ראיתי שהוא מסוגל למשוך עד השעה הזו לכן גם בלילות שהוא מתעורר לפני אני נותנת מים/מוצץ אבל לא ציצי, ואין קשר לשעת ההשכבה...

החישוב צריך להיות פרק הזמן שעבר מההנקה האחרונה
או מהארוחה האחרונה.
ההנקה לא צריכה להיות בשעה ספציפית, אבל כן כדאי להגדיר מינימום של שעות בין הארוחות.
זה כמובן בהנחה, שאין שינוי בעקומות הגדילה שלו, שהוא בריא ואוכל באופן תקין במשך היום .

אבל איך קובעים את הגבול?

היום היה לילה טוב. הלך לישון ברבע לשמונה. קם בעשרה לאחד, הנקתי כי עברו חמש שעות. אחרי זה התעורר בחמש וחצי, עברו ארבע וחצי שעות ולא הנקתי כי רציתי להניק לפני הגן. לקח קצת זמן אבל נרדם. אני לא נוגעת בו, רק ששש... קם בשש ועשרים וינק. בדיעבד אני מצטערת שהנקתי באחד כי בעבר הצלחתי להרדים בלי הנקה גם אחרי חמש שעות. ואני מניחה שזה היה קל יותר מאשר בחמש בבוקר. מה גם שהוא נרדם, אני כבר לא חזרתי לישון.
אני פשוט מותשת מחוסר שינה, מה גם שגם אחיו הגדול עדיין מתעורר הרבה.

את מכירה אותו...
אין כלל אחיד לכל התינוקות.
את יודעת כמה שעות הוא מסוגל להחזיק מעמד בין ארוחות, את יודעת להבחין אם הבכי שלו כשהוא מתעורר בלילה נראה לך תוצאה של רעב או של משהו אחר.
עקרונית, לפי ההודעות שכתבת פה בעבר - לפי הגיל והמשקל שלו, הוא כנראה יכול להחזיק מעמד יותר מחמש שעות במהלך הלילה, ויש סיכוי שהוא אפילו יכול להחזיק מעמד כמעט לילה שלם (יכול להיות שהוא זקוק רק להנקה אחת לפנות בוקר...). אבל זה לא משהו שאפשר לענות עליו בפורום.

למעלה