הנקה בזמן הריון

colargolet

New member
הנקה בזמן הריון

אני בשבוע 9 להריוני, ועדיין מניקה את טל, בת 11 החודשים. עד כמה שהבנתי, אין ירידה בתפוקת החלב בזמן ההריון, אלא שינוי בטעמו. טל ממשיכה לינוק המון, ולא נראה לי שיש לה סלידה מטעם החלב. הבעיה היא שהיום היא נשקלה בטיפת חלב, והיא לא עלתה ולו גרם אחד במשך חודשיים. האחות מייד ייעצה לי להוסיף לה תמ"ל (לא סיפרתי לה שאני בהריון). האם יכול להיות שיש לי ירידה בתפוקת החלב עקב ההריון? (טל יונקת בתדירות גבוהה בחודש האחרון, אבל חלק מזה נראה לי יותר כמו צורך רגשי, עקב המלחמה והעובדה שלא היינו בבית במשך כמעט חודש). איך אפשר לדעת, והאם עליי להלחץ מכך שהיא לא עלתה במשקל? (או שאולי זה קשור לעובדה שמוצקים תופסים יותר ויותר מקום בתזונה שלה?)

אושינקה

New member
קודם כל מזל טוב

בזמן הריון גם טעם החלב וגם כמות החלב משתנים. החלב משתנה חזרה למצבו הראשוני - קולוסטרום, כך שהטעם נהייה מלוח יותר והכמות פוחתת. *אבל* שינויים אלה בד"כ מתרחשים בסביבות החודש החמישי להריון ואת רק בהתחלה. לכן אי העלייה במשקל לדעתי לא הייתה בעקבות ההריון. האם היא נשקלה באותו המשקל? האם היא הייתה חולה לאחרונה? איך היא בשאר המדדים בהתפתחות? גובה היקף ראש וכו'? חוץ מההריון - האם עוד משהו השתנה? "או שאולי זה קשור לעובדה שמוצקים תופסים יותר ויותר מקום בתזונה שלה? " - כמה פעמים ביום היא יונקת בחודשיים האחרונים? שכן חלב אם עדיין צריך להיות הבסיס לתזונתה, ולא המוצקים. אבל עדיין מאוד מוזר לי שהיא לא עלתה בכלל
אולי אם תתני עוד פרטים זה יעזור . איך היה קצב ההתפתחות שלה עד כה?( עד מלפני חודשיים הכוונה) ואיך היתה ההנקה?

colargolet

New member
תודה ../images/Emo13.gif

טל לא היתה חולה לאחרונה (ובעצם,
, לא היו בעיות רפואיות רציניות). הדברים היחידים שעולים על דעתי הם:
רגישות למזונות מסויימים שהתבטאה בהקאות רבות בתחילת דרכה (בגיל 6 חודשים), שהביאה להפסקה במתן מוצקים למשך חודש וחצי וחזרה בערך בגיל 8 חודשים למוצקים.
העובדה שלא היינו בבית במשך חודש שלם עקב המלחמה ונדדנו למקומות שונים בזמן זה. במשך אותו זמן כל שגרת היום שלה השתבשה, אבל לא שמתי לב שהיא יונקת פחות או אוכלת פחות מהרגיל. גם כיום התזונה שלה לא מתבססת על מוצקים. היא אוכלת אך ורק אוכל אצבעות, כ-3 ארוחות ביום, כשרוב המזון מגיע לכיס של הסינור ולא לפה (אחרי הכנסה המחודשת של המוצקים לדיאטה שלה היא סרבה לאכול טחון ועכשיו אוכלת אך ורק אצבעות. היא גם לא מוכנה שאני אגיש לה לפה. מה לעשות, עצמאית...) היא יונקת לא מעט במשך היום, לפחות 6 פעמים, אבל מי סופר? מעבר לזה - קצת היסטוריה - היא נולדה במשקל של 1980 גרם בשבוע 36 (השראת לידה עקב יתר לחץ דם ו-IUGR), אבל הצליחה להשליש את משקלה בגיל 5 חודשים. מאז היא שמרה על האחוזונים שלה עד לעכשיו. (אחוזון 5 למשקל וגובה ואחוזון 10 להיקף ראש). מלבד זאת, היתה סטייה בהיקף הראש לפני חודשיים (קפיצה לאחוזון 50) אבל בבדיקה היום היקף הראש תקין ו"חזר" לעקומה שלו. היא נשקלה באותו משקל, כך שאי אפשר אפילו להגיד שזו סטייה של המכשיר.

אושינקה

New member
האם היא עדיין מראה סימני רגישות?

אני לא רופאה ומעבר לאספקט ההנקה אינני יכולה לחשוב על עוד סיבות לעצירה במשקל. מבחינת ההנקה - אולי כדאי לוודא שהאספקה לא השתנתה. זאת אפשר לעשות רק פנים מול פנים כך שתצטרכי להפגש עם יועצת IBCLC.כמו שציינתי קודם, אני בספק שההריון הוא ההשפעה לכך. אספקת חלב יכולה להשתנות בעקבות מספר גורמים ולא רק הריון. ויועצת מוסמכת תוכל לצפות בהנקה, לקחת היסטוריה רפואית מלאה מההריון ועד היום ותוכל לסייע בהתאם. מבחינת שאר האספקטים - מה האחות אמרה (מלבד התמ"ל כמובן
) האם את היא המליצה להפגש עם הרופא של בתך? מצטערת שלא יכולתי לעזור מעבר

colargolet

New member
יש עדיין סימני רגישות לעיתים...

ניסיתי להכניס מוצרי חלב לדיאטה והיא הקיאה, ומדי פעם יש לה גזים וכאבי בטן. בכל מקרה, בעוד שבועיים נשקול אותה פעם נוספת, ובמידה ולא תהיה עלייה במשקל - אקבל הפנייה לרופא לביצוע בדיקות דם. תודה, בכל אופן!

למעלה