הנקה ארוכה

סומא 85

New member
הנקה ארוכה

שלום
ילדתי לפני שבועיים בקיסרי אלקטיבי
נלחמתי מהדקה הראשונה על הנקה מלאה ולמרות ההחלמה הקשה מהניתוח רצתי כל הלילה לתינוקייה כדי להניק.
הקושי הראשון היה שעברתי לפני 4 שנים ניתוח להגדלת חזה ומאז יש לי רגישות בשד אחד ועם הניסיון הראשון להנקה היה לי כאב תופת ולקח 3 ימים עד שנהיה לי חלב.
התינוקת נולדה בשבוע 37 במשקל 2700 והייתה ישנונית ובקושה מעירה אותה כדי לינוק.
יועצת ההנקה בב"ח אמרה לתת לה בקבוק כי כך היא מפספסת ארוחות והיא קטנה ולא רוצים שתרד הרבה במשקל וטענה כי אני אחרי הגדלת חזה שבשלב מסויים חייבת לתת תוספת לה, אז החלטתי לתת בקבוק אחד בלילה.
הכאב של השד עבר הבעייה בהנקה עכשו שהיא ארוכה מדי כשעה וחצה ואני מנתקת את התינוקת מציצי כשמרגישה שהיא מוצצת ולא יונקת, ומתחיל בסיוט שהיא בוכה ולא רגועה ומחפשת שד ואם מציעה לה בקבוק שותה 30 ולפעמים 60 אחרי הנקה של שעה לפחות ונרגעת ונרדמת כשעתיים.
איך אני יכולה לדעת מה הבעיה האם הנקה אכן יכולה להיות כל כך ארוכה ובסופה התינוקת לא שבעה??
עזרתכן בבקשה אני מאווווד עייפה ואבדת עצות

gudat

New member
האם היא עולה היטב במשקל?

כמה יציאות יש לה ביממה?
יכולה להיות הנקה ארוכה- בעיקר אם היא רדומה חלק גדול ממנה. את מרגישה שהיא פעילה רוב הזמן או רדומה?
על פניו נשמע שצריך פה ייעוץ פנים מול פנים...
גם עניין הניתוח רלוונטי כי לפעמים לפני הניתוח השד קטן באופן קיצוני בגלל חוסר בריקמת שד, וזה יכול להעיד על קושי בייצור חלב (מדגישה- יכול ולא חייב).

סומא 85

New member
בהמשך

תודה על התגובה
יש לה לפחות 5 יציאות צהובות
מתוך שעת הנקה היא פעילה ואפקטיבית כ 50 דק'.
כשאני לוחצת על השד יוצא חלב אבל לא יודעת אם הזרימה איטית בשבילה.
אחרי 50 דק' הנקה פעילה האם נורמלי שתשתה עוד 60 תמ"ל??
אני מיואשת וחושבת לוותר על ההנקה וממש בדיכאון ובוכה מזה כי מאוד רציתי להניק תקופה ארוכה
אין לי בעיה להניק שעה אבל שלא תצטרך אחריה תמ"ל.
האם יכול להיות שיש פתרון??? או להרים ידיים??

gudat

New member
קודם כל כן-

יש תינוקות שיקחו בקבוק גם אחרי הנקה טובה.
זה לא תמיד מדד לכך שהם רעבים. הבקבוק מגרה את רפלקס המציצה והחלב זורם בכיף- יש הרבה תינוקות שיזרמו עם זה גם אם הם לא רעבים.
מצד שני, אם היא מקבלת אחרי כל הנקה 30 או 60, קשה לדעת אם היציאות הטובות הן בגלל זה או בגלל מה שהיא יונקת ישירות, או גם וגם...
יש תינוקות שיש להם צורך מוגבר במציצה ואז נראה שהם לא מסופקים לאחר הנקה טובה. מצד שני, יכול להיות שמה שאת מפרשת כהנקה אפקטיבית זה לא מה שאני מתכוונת.
בקיצור, אני חושבת שבמקרה שלכם כן כדאי לפנות לאשת מקצוע כדי שההערכה תהיה מקיפה ומדוייקת יותר. יכולים להיות פה מספר כיוונים וכן, יש מצב שזה יכול להסתדר עם העזרה המתאימה.

סומא 85

New member
אז כך

היום ביקור ראשון בטיפת חלב
לידה ב 4/8 במשקל 2775
שחרור ב 7/8 במשקל 2505
היום 19/8 שקלה 3 ק"ג
היא לא מקבלת אחרי כל הנקה 30 אך לפעמים אני רואה שהיא לא רגועה אני מציעה והיא כן מקבלת.
היום הרגשתי התקדמות היא רק ינקה וישנה כ 3 שעות אחרי כל הנקה ארוכה.
העליה הטובה שלה במשקל אומרת שכן היא יונקת הנקה אפקטיבית לפי שאמרה האחות בטיפת חלב אבל הקושי שההנקה כל כך ארוכה בין שעה לשעה וחצה האם עם הזמן זמן ההנקה יתקצר ? כי באמת זה מעייף
ואם כן היא לא רגועה אחרי הנקה ארוכה האם להציע לה בקבוק או לנסות להניק עוד או להרגיע באמצעות מוצץ??
המון תודות על עבודת הקודש שאתן עושות

gudat

New member
עד שעה בגיל הזה זה סביר

שעה וחצי זה אולי קצת הרבה אבל צריך לראות אם זה לא שחלק גדול מהזמן הזה היא בעצם ישנה....
בדרך כלל זה מתקצר :)
אחרי הנקה ארוכה ואפקטיבית (כלומר שחלק גדול מהזמן היא פעילה ושותה) אפשר להרגיע בדרך אחרת... מנשא, טיול... לאו דווקא מוצץ.

למעלה