הנצחה

LivingStrong

New member
הנצחה

אני מדברת כבר יותר משנתיים על לבנות אתר לזכר אמי, אבל כל פעם שאני מנסה לגשת לזה, ההתמודדות עם הזכרונות, התמונות והסיפורים נורא קשה לי ואני נוטשת את הפרוייקט שוב ושוב. אני מוצאת שאני נרתעת כל פעם מחדש אפילו לנסות לגשת אליו, כאילו אני מפחדת להזכר באמא. אני ממש רוצה לעשות את זה כי זו הדרך שלי לספר לאנשים אחרים מי אמא שלי הייתה, וזה גם לא רק בשבילי אלא גם בשביל שאר המשפחה שלי, ואני לא רוצה לוותר, אבל לא יודעת איך להמשיך.

אחשל

New member
הנצחה והתמודדות עם הזכרון

שנתיים את מנסה, נוגעת בכאב ונסוגה... אולי עדיין אינך בשלה לכך
אולי כדאי שתנסי להתעסק קודם באיסוף החומר לאתר, מיון שלו, קיטלוג... כל פעם קצת,, עד שהכאב יקהה מעט ויאפשר לך להתעמק יותר בפרוייקט.

LivingStrong

New member
מתי אהיה בשלה?

האם זה מפסיק לכאוב מתישהו? האם מגיע היום שבו לא אזכר בצורה הנוראה שהיא נלקחה ממני אלא רק באדם הנפלא שהיא הייתה? האם מגיע השלב שבו אציץ בתמונה משותפת ואתענג על הזיכרון הטוב במקום לבכות שלא יהיהו יותר רגעים כאלו? אני מפחדת שאם לא אתמודד עם התחושות האלו זה לעולם לא יצא לפועל ולעולם אפחד מן הזכרון שלה, אבל אני לא יודעת איך לאזור את האומץ, איך לראות מעבר לאותו רגע נורא, מעבר לאבדן ולפיספוס אל מה שאני יודעת שהיא השאירה מאחור בשבילנו. אומרים שהמתים חיים בזכרוננו, אבל אני לא מצליחה להזכר בה בלי שזה יכאב!

solitaryshell

New member
כשתהיי מוכנה תדעי

אני רק השנה (4 שנים אחרי מותה של אחותי), הרגשתי שאני באמת מוכנה לדבר, ולהנציח... אבל ברגע שהרגשתי מוכנה נעלם הפחד, ובא הצורך לחזור ולגעת בנקודות הכואבות, לחקור הכל מחדש, לנסות להבין... זה קרה לי פתאום, בלי התראה מוקדמת, לכן אני לא חושבת שאת צריכה לדאוג. ואני באמת מאמינה שיבוא היום שתסתכלי על תמונה משותפת ותתענגי מהזכרון, אבל גם יהיו ימים שתתבונני באותה תמונה והדמעות יציפו את עינייך, אין חוקים לרגשות.

liat1953

New member
הנצחה

זה לגעת בנימים הכי עדינים,רגישים וכואביםשל האובדן הנורא ואיום...עד לא מזמן לא יכולתי ליכתוב כלל על,עד שפתחתי את הבלוג...הוא בעצם הכנה למשהו האמיתי והרציני שאני מתכננת...שעדין לא הצלחתי לעשות...לכתוב את כל תולדות חייו של בני...ניסיתי בערך אחרי כשנה והניסיון העלה חרס...שבר נוראי...פשוט התנפצתי לרסיסים לכן החלטתי להניח בצד ולעשות במועד מאוחר יותר...מקוה בקרוב להתחיל לעשות זאת באופן יסודי ואינטנסיבי...לא קל כלל...

LivingStrong

New member
תודה!

תודה על העצות והתמיכה, ויותר מכל על הידיעה שאני לא לבד בעניין הזה... אני כן רוצה להמשיך ולנסות, אבל אולי באמת אתמקד יותר באיסוף החומר וארגונו ואגש לכתיבה עצמה בשלב מאוחר יותר... העלתי את הנושא גם בפני אחיותי שהבטיחו גם הן לעזור... אני רק מקווה שעם הזמן הדרך תהפוך לקלה יותר

למעלה