הנצחה במעין שרונה

EYTAN155

New member
הנצחה במעין שרונה

לועדת הנצחת הדרך שלום הופתענו לשמוע שקיימת תוכנית להנציח את מורי הדרך במעין שרונה, לידעתכם המעין שייך למושב שרונה, ולא לקק"ל, כל פעילות במתחם המעיין כפוף לאשורה והסכמתה של האגודה. חבל מאוד שהענין הזה לא ניבדק מראש. אני מציע לבוא בדברים עם ועד המושב לפני כל מהלך אחר. לפרטים בכתב לועד מושב שרונה ד.נע גליל תחתון. ראש ועד המושב ( גם מורה דרך)

איתן, יתכן ולא ראית את בקשתי

האם ישנה אפשרות להניח אבנים או בלוקים לצורך מעבר מעל הבוץ לקראת היציאה? (בין נקודות 15-16 בתרשים שלי) כך שנוכל לבצע מסלול עם מטיילים ולא ללכת ולחזור, וכך נוכל להציג את שתי הבריכות וכו. ושוב תודה על העבודה במקום, כך יש לנו עוד פינה להראות למטיילים.

EYTAN155

New member
לקראת הקיץ נחפש איזה פתרון

צריך לחפור תעלת ניקוז לאסוף את כל הנביעות הקטנות שבין הנביעה המרכזית (המעיין הבנוי) לבין נקודת התצפית התחתונה. בעיקרון העצירה בכניסה התחתונה מסוכנת,ואנחנו לא חוסמים אותה באופן מוחלט בגלל שהיא משמשת אותנו בשעת חרום, כמו בשריפה האחרונה למשל. יש לי תוכנית לפרוץ שביל מאזור הבריכה התחתונה לכיוון הכניסה על מנת שיהיה מסלול טבעתי. דרך אגב את ההודעה בתחילת השירשור כתב (אמנם השתמש בשמי) ראש ועד המושב שהוא גם מורה דרך ולדעתי מוכר לרובנו.

רעיון

פשוט להניח מספר בלוקים על הצד ולשבור נקבים בתחתית ובינייהם חצץ, כפתרון זמני, המים יעברו (הרי בוודאי אין כוונה לחסום אותם) ואנשים יוכלו לעבור, והבעיה היא בחורף. לגבי היציאה השניה, אם זה מיניבוס אז זה לא נורא לדעתי.

למעלה