הנפש גם קפיטליסטית ?

הנפש גם קפיטליסטית ?

שלום אנשים, לקראת יום ללא קניות ואחרי דפדוף בהודעות בפורום לגבי תרבות הצריכה הקפיטליסטית, מה דעתכם לגבי צריכה של מוצרים ´רוחניים´ - לימודים אקדמאיים, קורסים פרטיים, סדנאות לרוח ולנפש, גם הם יכולים להכלל כמוצרים ? האם צריכה מרובה של מוצרים כאלה היא כמו קניית מוצרים פיזיים, לווא דווקא למטרות שימוש יום-יומיות ? ומה ההבדל בין מי שהלך ללמוד הנדסת מחשבים (בשביל הארנק) לבין מי שהלך ללמוד פילוסופיה (בשביל הנפש) או להיפך ? אפשר לטעון שהמימוש של קניות אלה אינו מיידי ולכן גם האושר מלווה אליהם אינו מיידי, אלא הפירות והתוצאה הן בטווח הארוך יותר אבל מצד שני יש כאלה שרואים אותם כאמצעי להגדלת רווחים. מה נכון ? אשמח לקבל תשובות, לפני שאקנה קורס כזה, לתשובות

goldyboy

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif

טוב שקראת את הדיונים והתעדכנת, ואתה מבין על מה אנחנו מדברים. לפי דעתי, השאלה הנשאלת היא: למה ומתי אתם קונים? (כמו בסקר ואתה מוזמן לענות עליו). אם אתה הולך ללמוד בכדי לרכוש מקצוע שיאפשר לך לפרנס את עצמך ואת משפחתך לכשתהיה, אין בזה שום פסול. להיפך, הדבר מתבקש. אנחנו מדברים על קנייה של מוצרים שאין לנו בהם צורך ואולי אפילו לא נשתמש בהם לאחר מכן, על מנת לספק איזושהי ריקנות או למלא איזשהו חור שחור, משהו שחסר לנו בפנים ושבפרסומת אמרו לנו שזה מה שמפריד בינינו לבין האושר הנכסף. מה שאתה מתאר כאן זהו דבר לגיטימי בהחלט שאין בו שום פסול. אם אתה מעדיף לקנות, למשל, שיעורי יוגה, אני אישית בעד. יוגה, למשל, היא אמצעי מעולה לניקוי המחשבה והנפש ולשיפור הבריאות וחיזוק הגוף, כך שהאפקט הוא אפקט המועיל לגוף ולנפש ואינו בא רק לספק איזה דחף רגעי, אלא מלווה אותך לאורך זמן ומביא לך תועלת - פיזית, נפשית ורוחנית. שזה משהו שהטלוויזיה, למשל, או שופינג, לא נותנים, פרט לאסקפיזם, שגם זה טוב מדי פעם אבל רע מאד אם זה הופך לשגרה ולבריחה מהתמודדות עם היום יום, ועם בעיות. לדעתי אין הבדל בין מי שהולך ללמוד פילוסופיה לבין מי שהולך ללמוד הנדסת מחשבים. כל אחד הולך ללמוד מה שמעניין אותו ומה שיכניס לו כסף ויביא לו גם סיפוק מהעבודה. הכי חושב זה לשים לב מה קונים ולמה ומה זה יכול לתת לי מעבר ל"היי" הרגעי של תחושת הקניה שאחריה חוזרים לאותו ריק. הכי חשוב - לקנות עם מודעות! מקווה שעניתי לך על השאלה. שבת שלום, גולדי

בהחלט

אפשר למסחר כל דבר - ובעיקר כדאי לרוקן אותו מכל תוכן ממשי, לעטוף אותו בעטיפה נוצצת ולהוריד אותו לרמה שכולם יכולים להבין. תראה לדוגמא את כל הנושא הרוחני - אפשר להתעניין בתכנים שלו ולקרוא או לשמוע הרצאות בנושאים אלו (ביהדות או בזרמים מזרחיים) וכמובן שאפשר למסחר את זה - קבלה לכל אחד (גם מי שלא מבין מהחיים שלו ביהדות), מיסטיקה, נרות נשמה, נסיעות לקברי צדיקים, קמעות, בגדים מזרחיים, קריסטלים וכו´ . במקום להתרכז ברעיונות העיקריים של מורים מהמזרח מתרכזים במעטפת - קורסים שטחיים , קורסים מעמקים שעולים הרבה כסף ולא מקדמים אותך לשום מקום חדש (טוב במיוחד - התלמיד גם יודע שיש לו הרבה לאן להגיע וגם לא לומד איך להגיע לשם בעצמו). איך יוצאים מהמלכוד - לרוב לא כל כך קשה להבחין בין אלה שמנסים לקדם רעיון וחושבים שהוא כל כך טוב עד כדי כך שמעבר להוצאה שולית אתה יכול ללמוד אותו (ובעיקר להתקדם בו בכוחות עצמך) לבין אלו שמנסים לסובב אותך ככה שגם כשאתה מנסה לחפש דרך הם יסגרו אותך בדרך שלהם שרק הם מכירים אותה ורק הם יכולים להוביל אותך. אני לא ממש חושב שיש קשר בין פילוסיפיה באוניברסיטה לבין רוחניות - זו יותר פילוסיפיה של המוח, בעוד שפילוסיפיות יווניות עתיקות וזרמים מזרחיים משתמשים בפילוספיה כבדרך חיים, ככלי למערכת הוליסטית (שלמה). לדוגמא אין שום מניעה שפרופסור לפילוסופיה יאנוס קטינות - בעוד שפילוסיפיה כדרך חיים אמורה למנוע את המצב הזה. קורסים רוחניים - יכולים לתת דחיפה אבל את רוב העבודה אתה צריך לעשות לבד (כמו שבכל שאר המקצועות אתה צריך להבין דברים ולא לחזור כמו תוכי על דברי המרצה). הטיפול הנפשי העצמי הוא ידע חיוני בחיי יום - יום כשם שטיפול גופני בסיסי (רחיצה, סתימה של פצע מדמם, התרחקות ממקור חום, לבוש מתאים, תזונה) הם חיוניים לשמירה על בריאותו של הגוף. - שים לב - גם את נשוא הבריאות הגופנית ניתן לשווק - קלטות על תזונה, קלטות ומכשירי כושר, אופנות שונות וכו´ - בעוד שאת רוב הידע אתה יכול להשיג באמצעים צנועים בהרבה - כמו "הגוף ותיפקודו" של פרופסור עזרא זוהר או ספרים דומים אחרים. מי שבאמת רוצה לעזור לאחרים - בנושאי בריאות או בריאות הנפש - בדרך כלל שואב את רוב הסיפוק שלו מעשייה עצמה - ולא מהתשלום עבורה. היות ושני התחומים יכולים להכניס למלכודת של תלות הולכת וגדלה במטפל , יש לחשוד בכל אמצעי שגורר אותך לזה ולחפש דרכים עצמאיות יותר.

חובבן

New member
אני מוחה בתוקף על הגדרת מדעי המחשב

כמשהוא שלומדים בשביל הארנק. לידיעתך התחום קיים עשרות שנים, ורק ב6-7 שנים האחרונות המשכורות בו תפסו גובה וכידוע המגמה כרגע הפוכה
יש אנשים (מוזרים, אני מודה) שאוהבים מתמטיקה באופן כללי ומדעי המחשב באופן פרטי.

sheda0ktana

New member
ביל גייטס? ../images/Emo3.gif

ואם לרגע רצינות - מהתרשמות כללית לאורך שנים, מסתבר שאנשים הכי מצליחים במקצועם כשהם עושים מה שהם הכי אוהבים. זה כנראה איזה שהוא חוק של היקום (אני בטוחה שגם כתבו על זה כבר כמה ספרים רוחניים). אין הבדל בין צריכה רוחנית לצריכה לא רוחנית, למעט העובדה שאלה שצורכים רוחנית, גם אם זה נעשה בהתחלה ללא הבחנה, לפחות נחשפים תוך כדי זה לרעיונות שעשויים, יום אחד, אם הם יקשיבו למה שאומרים להם, לגרום להם לצרוך פחות או לפחות לפתח מודעות לאותם חללים שגורמים להם לצרוך. קשה לי להגיד את זה על צריכה "רגילה" שבה אנחנו רק נחשפים כל הזמן למסרים של "קנה עוד, צרוך עוד".

למעלה