הנפצה?

הנפצה?

התגייסתי לפני 20 יום בערך ב 25 למרץ וקיבלתי מספר אישי שמתחיל ב 5 עכשיו נתקלתי בזה הרבה... אנשים שאומרים שזה מספר של מישו שישתחרר במקרה הטוב אמרו לי גם שזה מספר של חייל שמת במקרה היותר גרוע עכשיו אני אומר שזאת אחת ההנפצות. מספר אישי כמו השם שלו, הוא אישי. לא ניראה לי שהצבא למרות הקיצוצים חוסך במספרים.. זה לא עולה כסף! גם לא ניראה לי הגיוני ש סידרה שלמה של אנשים עם מספר אישי מתחיל ב 5 מתו בדיוק לפי הסדר שלהם בסדר עולה יפה כזה.. מה אתם אומרים הנפצה או לא?

די נו מה אתה דפוק ?

על הקבר של חייל כתוב המ.א. שלו... באמת נראה לך שיתנו לך את אותו מספר? חוץמזה מה יש מחסור במספרים ? הם לא עולים כסף או משהו..

מ.א

אחת ההנפצות הגדולות שמסתובבות בצה"ל.. מ.א כשמו כן הוא, מספר אישי.. ולא נתנו לך מספר של חייל שמת או של חייל שהשתחרר, כי לכל אחד יש מ.א אחר.. ויותר מזה אני יכול להגיד לך, שאין מצב שישנם שני חיילים עם אותו מ.א.. אתה קיבלת מ.א שמתחיל ב-5 כי הסדרות בצה"ל הם לא עוקבות, וכל כמה מחזורי גיוס צה"ל משנה את הקידומת, בין היתר כדי שאם חייל נופל בשבי ומוסר את המ.א שלו, לא יוכלו להסיק מזה כמה חיילים יש בדיוק בצה"ל (נשמע חארטה אבל זה נכון)..

YanivM17

New member
נכון מאוד

מפי מישהי שהייתה אחראית שמה על דבר או שניים אמרה לי שתמיד יש חילופים וכאלה ככה שלא ידעו כ החיילים יש לגבי חייל שהשתחרר? וואלה לא יודע :| יש מצב אני יודע שמהצו ראשון שלי כבר יש מספר אישי (בין הפרטים שהביאו לי מהמשחב גם זה היה אבל לא זוכר אותו)

סטארר

New member
בכל מחזור יש סדרות של מספרים

חדשים אבל יש גם כאלה שמקבלים מספרים ישנים. יש איזשהו קריטריון חלוקה לפי מה שהבנתי אבל אני לא יודע מה הקריטריון ולא אנשים שאני מכיר שניסו לבדוק את זה. בכל מקרה זה לא נראה לי הנפצה שזה מספרים ישנים.

מותר לי

New member
תראה

היו הרבה מלחמות... יכול להיות שבאחת המלחמות, (יום כיפור, למשל,) מתו כ"כ הרבה חיילים עד שזה הגיע למצב כזה שסידרה שלמה של מספרים אישיים בסדר עולה התפנו לחיילים כמוך. זה אומר שאפשר להתחיל להתגאות במספרים גבוהים? 732...

yardenj

New member
גם שלי מתחיל ב 52 והתגייסתי יום

לפנייך,וחברים שלי שהתגייסו איתי האותו יום וקיבלו חוגר דקה אחרי קיבלו 7+

Ofirdt

New member
גם לי יש מספר אישי שמתחיל.......

ב5 וכל מי שראיתי שהתגייס איתי המספר שלו מתחיל ב7 ואני ועוד כמה יש לנו 5 אין לי מושג למה......

כן גם אני

שמעתי גם על התאוריה הזאת שזה קורה בשביל לבלבל את האויב... אבל.. איך זה בדיוק מבלבל? האויב לא בונה על זה שהוא יתפוס דווקא את החייל עם המ.א. הכי גבוה ואז להבין ממנו כמה חיילים יש.. קיצר יש כאן משו לא ברור..... מה שכן ממש לא ניראה לי שזה מספר אישי משומש זה לא הגיוני לא יודע מוזר...

rmpardes

New member
המ.א. לא נקבע ביום הגיוס

אלא עוד בצו הראשון או לפני, אלו מביניכם שעוד יבקרו בלשכת הגיוס לפני הגיוס יוכלו לראות על התיק האישי את המ.א. שלהם רשום. לא ייתכן שנותנים לחייל מ.א. של חייל שמת, או של חייל שכבר לא משרת בצבא כפי שלא נותנים מספרי ת.ז. של אנשים שמתו לאנשים אחרים. מ.א. כשמו כן הוא מספר אישי. לפי מה שאני הבנתי החזרה למספרים בסדרת ה-5 היא כפי שנאמר לעיל מסיבות של שמירה על סודיות סדר הכוחות והבנתי שנהוג לכן לדלג בין סדרות שונות של מספרים. חוץ מזה, יש הרבה אנשים שמקבלים מספר אישי ולבסוף לא מתגייסים וכך נוצרים חורים בסדרות המספרים האישיים. יכול להיות שהמספרים שמחלקים בסדרת ה-5 היום זה חורים שהיו בסדרה.

מותר לי

New member
אין מצב!!!

עד שהם לא מגיעים לגיל פרישה, הם עדיין יכולים להתגייס. חוץ מזה- סידרה שלמה של אנשים עוקבים אחד אחרי השני לא מתגייסים??? אני אגיד על עצמי- שבהתחלה לא התגייסתי, ובגיל 18.5 החלטתי שאני מתגייסת, ואכן- תוך שבועיים מהגשת הבקשה התגייסתי, והמ.א. שלי מאד הגיוני מול כולם, 732... לפי דבריך, היה צריך להיות לי 735... או 736... ואולי אפילו 737... המספר האישי נקבע עוד בצו הראשון. זה כמו ברקוד. (קצת מזעזע... אבל ככה זה...) אם אתה לא שם- אתה לא קיים... אלו שלא מתגייסים- מבחינתם זה: המספר הזה לא התגייס, למספר הזה יש פטור, המספר הזה נפקד... וכן הלאה... תחשבי שרשמו תינוק במשרד הפנים, ויום אח"כ טסו איתו לחו"ל, אז תינוק אחר מקבל את מספר הזהות שלו? חורים בסדרה מאנשים שלא מתגייסים- זה כמו חורים בסידרה מחללים...

rmpardes

New member
נו אז מה?

אם מחלקים מספרים ברצף סדרות של 5 היו לפני הרבה מאוד שנים... אני לא מבין איך הגעת לזה שלפי דברי היה צריך להיות לך 735-737, אמרתי בפירוש שלפי הבנתי המספרים האלה נקבעים עוד בצו הראשון או לפני. תינוק שנולד בארץ להורים אזרחי ישראל הוא אזרח ישראלי ומתוקף כך מקבל מספר ת.ז. לכל חייו ומותו. אני נתתי את הת.ז. כדוגמא לכך שהמספרים האלה אישיים וחד פעמיים. לא הבנתי מה הקשר במשפט האחרון שאמרת.

מותר לי

New member
ואני מצטטת...

חוץ מזה, יש הרבה אנשים שמקבלים מספר אישי ולבסוף לא מתגייסים וכך נוצרים חורים בסדרות המספרים האישיים. יכול להיות שהמספרים שמחלקים בסדרת ה-5 היום זה חורים שהיו בסדרה. הבנת?

את זה אני יודע

לשדון קטן- כל מה שאמרת גם אני אמרתי שמספר לא עולה כסף ושאין מחסור רק שאני שאלתי למה זה ככה.. ואתה עוד קורא לי דפוק.. ובסדר אני יודע שמספר אישי ניתן בצו הראשון ואגב זה כן בסדר עולה בצו הראשון מי שבא אחרי קיבל מספר גדול ב אחד ומי שבא לפני קיבל מספר קטן באחד! השאלה היא כזאת- למה נתנו לי מהתחלה בצו הראשון מספר שמתחיל ב5 כשכל החברים שלי שבאו לפני קיבלו 7.. בינתיים התשובה הכי הגיונית כאן שזה לבלבל את האויב אההה וגם אהבתי את ההסבר שבצוי ראשון נוצרו חורים בגלל אנשים שלא התגייסו זה גם נשמע טוב והגיוני כזה..

מיקס מפ

New member
תארו לכם

איזה יופי זה להכיר בגיוס את זה שהיה בדיוק אחד לפניכם או אחד אחריכם בצו ראשון....

oded 19

New member
הרבה לפני צו ראשון..

המספרים שלי ושל אחותי התאומה עוקבים(המ.א והמספר בת.ז).

מירב ד

New member
גם אני 5!!

היה פדיחות לפני כמה זמן... היה איזה משהו בגף.. ועשו רשימת שמות לפי הסדר של המ"א..ואז הקריאו שם שם.. ולפי זה התיישבו במקומות... אני ישבתי עם כל האנשים קבע הזקנים!! לא נעים בכלל..

למעלה