הנפצה או לא?

• פותח הנושא tsufM
  • פורסם בתאריך

tsufM

New member
הנפצה או לא?

שלום בחלק מהשוטטות שלי באינטרנט נתקלתי בקישור לאתר הזה בפורום סדירים... ההית או חלמתי חלום? אשמח לתגובות

לא הנפצה בענין האוכל

צוף סתכל בתשובות הקר"פר. שהתארח אצלנו - ענין האוכל מוזכר באחת התשובות ומקבילה לנאמר במאמר שצרפת.(קובץ הודעות על עניני צבא) דווקא מומלץ לקרוא.

סמדר בנ

New member
ממש לא

כל הנושאים שמוזכרים בכתבה הוזכרו בעיתונות לאחרונה, וכן כמו שאמרה מעוז, בדברי קרפ"ר. מטבחים אמורים לעבור לקבלני הסעדה. הפליז אמור להיכנס בקרוס כפריט תיקני על מדי א' (עד היום נלבש ביחידות מסוימות על מדי ב') נושא הטלפון הוזכר בכתבה בעיתון מעריב השיפורים לחיילים דתיים הם כתוצאה של עבודת וןעדה שמינה הרב הצבאי הראשי. וכן - אט"ל הפך לאלר"ם ועבר להיות כפוף למז"י.

tsufM

New member
תודה

תודה על האישרור רק בדיעבד שמתי
שהקרפ"ר כתב על כך חדשות טובות !!!!! אני ממש שמחה ורצה לספר להורים של חבר שלי... הם מאוד מודאגים מעניין האוכל, (חבר שלי צמחוני מה שאומר שאין לו מבחר גדול של אוכל!) הם לא יאמינו!!! תודה, תודה תודה

האם דיוח על צימחוניותו?

יש לבדוק אם קיים סעיף תוספת כספית לטיבעונים יש תוספת וגם עוד 30 שניות להוציא את חלב הסויה מהארון( זה לא בדיחה)

tsufM

New member
30 שניות?

הוא דיווח על היותו צימחוני אבל זה לא עוזר לו הרבה בשטח ששם הם מקבלים רק מנות קרב, ובבסיס הוא מקבל טבעול. הגיוון הוא כאמור לא רב. הוא לא קיבל תוספת במשכורת אז כנראה שצמחוניים באמת לא מקבלים. טבעוניים מקבלים תוספת? כמה? ולמה? לקנות את האוכל לבד? נראה לי שלטבעוני קרבי יש בעיה מבחינת האוכל ביום יום... מאוד קשה לי לראות איך הוא מסתדר.. שאלה נוספת (אם לא אכפת) מה זאת אומרת שהם מקבלים 30 שניות נוספות? כי הוא באמת שותה רק חלב סויה (אנחנו שולחים לו בחבילות). * אם זאת היתה בדיחה אז אני מתנצלת שלא הבנתי. גיליתי שהרבה דברים היו מצחיקים אנשים מחו"ל, אמיתיים ושרירותיים בצה"ל! בכל אופן תודה על ההתייחסות ולילה טוב

חלב סויה

לבני יש טירון טיבעוני ומפיו שמעתי שהוא נותן לו עוד 30 שניות להוציא את החלב סויה מהארון בזמן שמסתדרים להליכה לארוחה.( אני משערת שזה הנוהל וכך הוא נוהג כלפיו) לגבי גיוון באוכל.... תמשיכו לשלוח גם אני שולחת כל הזמן ובני אוכל כל דבר שזז כמעט.( רעב....רעב...) באחת הפעמים שארזתי לו את התיק שמתי לו חטיף חדש מסויה הוא הוציא את זה ביקש לארוז את זה יותר טוב ולשאלתי מדוע? .....זה הולך לטבעוני שלי ככה ענה לי.

tsufM

New member
בן מ"כ

מעוז ממה שקראתי פה בפורום בחודש האחרון ומה שאת מספרת עכשיו בנך הוא מפקד לדוגמא! הייתי רוצה שלחבר שלי יהיה מפקד כמו הבן שלך. מהסיפוריו על מפקדיו בטירונות שיריון מעטים מהם מאמינים בדוגמא אישית ורובם בעיקר מאמינים בכוח שניתן להם (ולא התחלנו לדבר על כבוד האדם... ). אני אספר לו על ה-30 שניות. כמה שכ"כ מעט זמן נראה לי שולי אני יודעת שזה בעל משמעות להם. שירות קל ונעים לבן ומי יתן ותכונות טובות אלה יעזרו לו בהמשך החיים. אנושיות זה משהו לא מולד!

תודה צוף../images/Emo24.gif

אינני יודעת אם הוא מפקד לדוגמא. עובדה שלא נישלח לקורס קצינים כמו אחרים . ( שרובם נשרו בינתיים - כי לא היו קודם מכ"ים) עברנו משבר קשה מאוד בגלל זה.עלבון יאוש... אני יודעת מדבריו שהוא מ"כ מאוד קשוח. לגבי דברים מסוימים.בעיקר בטיחות וחיי אדם. בקטע הזה אין לו אלוהים וטוב שכך.חיל הנדסה הוא חיל שדורש מהטירון מיצוי יכולת הקשבה למפקד והרבה אמון בין השניים.בקרוב הוא יכנס לתוך שדה מוקשים עם טירוניו וכאן הוא יצטרך לפרוע את השטר. בבית אני חוזרת ואומרת לו ששערה משערות ראשם של טירונייך לא טיפול. ומדריכה אותו לגבי מצוקות ואיך הן עשויות להתבטא. אגב- הוא עבר לא מזמן סדנא לכבוד האדם. כחלק מההכשרה שלו. מהקצת שסיפר עשו להם בסדנא פדיחות לא נורמאליות בשביל שיבינו מה זה כבוד האדם.

אממאא

New member
מעוז, עדיף לו שישתפשף קורס אחד

בתור מ"כ ואח"כ יצא לקורס קצינים. הבן שלי זה מה שעשה, ובקורס קצינים היה לו הרבה יותר קל. ואני, לאור הסיפורים שלך, ממש רוצה לשכפל את הבן שלך ולשלוח אותו לגולנצ'יק שלי, שהמ"כ שלו כנראה שונא את עצמו, את החיילים ואת התפקיד שהוא עושה, אין לו כבוד לטירונים, אין לו כבוד לעצמו, מזלזל בהם, צועק וצורח (את הצעקות שלו אני שמעתי דרך הפלא' בשעת ט"ש). אני חושבת שגם אם הוא עבר סדנא בנושא "כבוד האדם", כנראה נכנס לו באוזן אחת ויצא מיד דרך האוזן השניה.

היה קשה קשה ...בהתחלה

זו עבודה סיזיפית של נתינה אין סופית (וממך למדתי את זה) לא כל אחד בנוי לזה כניראה אולי יש מקום לקבול את המ"כ של הבן..אמאאא מי שלא מכבד את חייליו עשוי בסופו של דבר לקבל אותה בהפוכה. אני מתארת לעצמי שגם זה שלי צרחן לא קטן אבל הוא אמר לי שהוא פשוט אוהב אותם. הקצינים לוחצים עליהם להיות קשוחים עוד ועוד...

אממאא

New member
תעזבי, חיילים לא קובלים על המפקדים

שלהם.... ובטח שאני לא אעשה זאת... הילד מחכה לסיים טירונות בשקט....בלי בלגנים ...

tsufM

New member
חשיבות הקשיחות

מעוז אני יכולה לדבר מניסיון מועט אבל נראה לי שלא תאמיני כמה נדיר זה שיש גם מפקד שהוא רגיש ומכבד את חייליו וגם סמכותי. שחבר שלי רק הגיע לטירונות היה לו מפקד (שבעקבות בעיות בריאותיות עזב בינתיים) שהוא מאוד העריך. הוא לא היה רך והוא בטח ובטח לא ויתר להם, אבל הוא נתן להם גב כשהיה צריך, אוזן קשבת (שיחה פרטית בלי דיסטנס מתי שרק צריך) ותחושה כללית שאפשר לסמוך עליו בשעת צרה. זה מה שמצפים ממפקד שגם אמור להוביל אותך אחר כך לקרב. כאשר חבר שלי משווה את המפקדים הנוכחים למפקד ההוא (ולא משנה כמה פעמים אני אומרת לו שיש להם עומס של טירונים, כי המפקד ההוא עזב וטירוניו הסתפחו לשאר הצוותים ושזה המחזור הראשון שלהם) הם לא יוצאים נשכרים. מפקד טוב זה מפקד שזוכרים לכל החיים. יכול להיות שזה הייעוד שלו בצבא. לחנך את דור ההמשך של חיל ההנדסה. מאות טירונים יזכרו אותו עוד עשרים שנה וידברו עליו בהערכה. בעצם, פה הוא יכול לעשות את התרומה המשמעותית שכל אחד רוצה ומדבר לעשות בצבא ולא לצאת דווקא לקצונה. וחוץ מזה יכול להיות שהזימון לקצונה מתעכב מכל מיני סיבות (קרו דברים מעולם). כפי שאמרתי מקודם, יישר כוח! נ.ב. כשאת מספרת לו על השבחים תסנני חלק מהם, שזה לא יעלה לו לראש....
כי אז הוא יהיה בלתי נסבל!!!

tsufM

New member
שכחתי

כמובן, מעוז, את היית (ועדיין) חלק חשוב מהקניית ערכיו ומגידולו של המפקד המדובר (אם לא החלק הכי חשוב) ולכן קרדיט צריך להינתן גם לך... *אפילו שאני בטוחה שלבחור יש גם אופי משלו ואת שמחה על כך... כיף לראות שהזרעים ששותלים מתחילים לפרוח ולהניב פרי.. סחתיין על גידול הבן! צוף

לצוף

ענין העומס בהקשר לחבר שלך. יש ימים בעיקר בהתחלה שהבן ישן 40 דקות בלילה וזה הכל. ולא פעם אחת.השמירות מתבצעות יחד עם המכ"ים. כשאדם הלום עייפות אני חושבת שכישוריו לנחמדות יורדים. העומס על המ"כים אדיר. הקצינים יושבים להם על הראש ומבקרים כל מהלך. הוא קוטע שיחות טלפון איתי...טוב ביי אני צריך להשכיב אותם לישון... ולשאלתי מתי אתה הולך לישון? הוא צוחק וצוחק... רק אז מתחילות הישיבות עם הקצינים וסדר היום למחרת ועוד דברים.. והלילה - פשוט ניגמר ויש בוקר. ניראה לי שיש שם תחרות סמויה( ובריאה לדעתי) מי יהיה הכי טוב לטירונים. לדוגמא: הוא קיבל מחתני 50 אטמי אוזניים הנ"ל עובד בשדה התעופה את כל השקית הוא הסליק לי מהבית. זה לטירונים...שימי הכל בתיק שלי. ואין מצב אגב.. שהוא יראה מה כתוב פה- זה לא מעניין אותו בכלל.

נ ו ם

New member
זה בתהליכים יכול להיות שהוא ישתחרר

עד שהבסיס שלו יעבור להסעדה חיצונית... דברים שלוקחים זמן להכניס למערכת גדולה כל כך. ולמעוז - אין לצמחונים תוספת כספית כמו לטבעונים.

tsufM

New member
תקווה

יכול בהחלט להיות.... זה גם מה שהוא אמר שסיפרתי לו על זה לפני כמה דקות, אבל אני עדיין כולי תקווה.
בהתחשב בזה שהוא עדיין בטירונות אני חושבת שהתקווה שלי מבוססת... מצד שני הצבא שלנו כבר "הוכיח" את יעילותו בדברים הללו. לילה טוב!

למעלה