הנפה של חרב

tapas tapas

New member
הנפה של חרב

כמה זמן לוקח ללוחם מיומן להניף חרב בצורה של הכאה? בהנפה אני מתכוון להניף ממצב שמחזיקים את החרב מול הגוף בניצב לריצפה, מרימים אותה על מעל לכתף בערך, ואז מורידים אותה באלכסון במהירות. ניסיתי להניף מוט במשקל של 1.7 קילו עם שתי ידיים ולקח לי בערך שניה להניף אותה. אבל ההנפה לא היתה חזקה במיוחד, ואני בטח לא לוחם מיומן. אגב עם יד אחת ההנפה היתה משמעותית יותר איטית וקשה. כמה זמן יקח ללוחם מיומן להניף עם שתי ידיים חרב ארוכה ששוקלת 1.5 קילו?

thepriest

New member
נראה לי שאני הולך להגיד משהו מטומטם אבל -

מוט ברזל הוא לא גוף אווירודינאמי. להב של חרב בנוי כך שהוא חותך גם את האוויר ובכך מוריד את ההתנגדות של האוויר... אני מאמין שזה דבר שמוריד את מהירות ההנפה, בנוסף למיומנות הלוחם וכוחו, אני חושב שהוא יכול לרדת ממתחת לחצי שניה (סתם זורק מספר... )

Nihau

New member
יש גם עיניין של עמידה ותנועה נכונה.

אם עומדים נכון ומניעים את החרב לא רק עם כפות הידיים אלא עם כל הגוף- מהעקב הדוחף את הרצפה דרך המותן וחגורת הכתפיים ועד לזרועות והידיים - זה לוקח הרבה פחות זמן משניה. הרבה הרבה פחות.

tapas tapas

New member
יש גם עניין פיסיקלי

אם צריך להאיץ ממהירות אפס כדי לעבור מרחק מסויים, אז התאוצה תלויה ביחס בריבוע בזמן. כך שככל שהזמן קטן ככה הכח שמפעילים צריך לעלות בריבוע בהתאם.

במהדורה השנייה של מוד"מ - דקה שלמה

כלומר, זה לוקח לו כשנייה, אבל בשאר ה59 שניות הוא ויריבו עומדים ושרים את התפילה העתיקה לגארי גייגקס: גארי המלך, גייגקס הכלי יש גארי אחד והוא שלי הוא הגיבור, הוא הנביא גארי שולט בך ובי אותו נהלל, אותו נפאר יש רק גארי אחד, ולא יותר.

בדקתי

עם מכשיר בצורה דומה במשקל 2 קילוגרם וחצי. לקח לי פחות משנייה. וחרב הרבה יותר מאוזנת מקאטר ענק.

tapas tapas

New member
כן,

ניסיתי עוד פעם להניף, והפעם במקול לנסות להכות כמו סכין קצבים, עשיתי תנועה מעגלית כשהחרב פונה כלפי אחורה, אז זה גם היה יותר קל להניף ככה וגם יותר מהר. וגם אם אני ממשיך את התנועה בצורה של שמונה אופקי או אין סוף כזה, אז אני כמובן יכול לרדת יותר בזמן של ההנפה, כי יש לי כבר תנופה מההנפה הקודמת. אבל ההנפה השמאלית יותר קשה בגלל שהיד הימנית אוחזת מעל ליד השמאלית וזה לא סימטרי. איך באמת אמורים להניף חרב כמו שצריך?

"איך באמת אמורים להרים חרב?"

השאלה היא - איזו חרב? חרב סיף, דו ידנית, ג'ין, קאטנה, סקימיטר אן סיף פרשים (סייבר)? לכל אחת שיטה משלה (ויש עוד...)

מה שאני יכול לתרום

כמו שאמרו פה לפני, לא הרבה ידוע. החרב הארוכה (לעומת הדו ידנית) הוחזקה או ביד אחת או בשתיים בגלל זה - אם אני לא טועה היא נקראה גם חרב ממזרית כי לוחמים התחילו את הקרב עם שתי ידיים ואז עברו ליד אחת (מה שבלבל את היריב) בנוסף כשהשתמשו בה בשתי ידיים החזיקו ביד אחת בניצב וביד השנייה בלהב עצמו - אצל אבירים בשריון זאת לא הייתה בעיה, כאלה שלא - הצטרכו חרב מיוחדת שהחלק התחתון של הלהב מוקף בגימור מסויים. אם אמצא עוד מידע אתה הראשון שתדע.

tapas tapas

New member
נראה לי שאתה קצת מבלבל

החרב הארוכה היא לא החרב הממזרית. על פי וויקי פדיה עם החרב הארוכה נלחמו בעיקר בשתי ידיים, כשלפעמים היה אפשר להילחם איתה ביד אחת. לוחמים לבושים שריון (לא כל לוחם היה לבוש שריון) היה יכול להחזיק את החרב גם בלהב, אבל לפי הבנתי זה שימש בעיקר לביצור התקפת דקירה. בכלל השתמשו בחרב בכל מיני צורות, אפילו הכת והנדן היו בנויות בשביל לתקוף איתן, ולפעמים חיילים לבושי שריו היו מחזיקים את החרב הפוך לביצוע כל מיני התקפות והגנות מיוחדות.

בכל מקרה - גיליתי

שאלתי פה ושם,ומתברר שקבוצה של "לארפרים" מדנמרק כתבו ספר שלם על כל מה שצריך לדעת בשביל לאר"פ כולל שיטות לחימה. אמרו לי שאמור להיות שם גם מדריך ללחימה בחרב. אם אמצא אוסיף קישור.

למעלה