הנער בן ה-16 שהתאבד

AYELET1

New member
הנער בן ה-16 שהתאבד

זוכרים את שסיפרה גליה אתמול? היום , לאחר שהוסים ברחו מהאורווה, הוחלט לנעול אותה: בכתבה זו. טוב , מוטב מאוחר מאשר לעולם לא. אבל העניין מעלה שאלה חשובה: הלשנה או דיווח? איך אתם חושבים שיש לחנך את צאצאינו היקרים? בסגנון הפלמחניקי הישן והטוב, שלא מלשינים על חברים ויהי מה, או שישנם נושאים (למשל סמים!) שזו אינה הלשנה, והדבר רצוי? מוזמנים לחוות דעתכם.

חני ב

New member
איזו שאלה קשה

אבל אני חושבת שלדווח, וגם בכתה עם ילדים בני 6-7, אני אומרת להם מה ההבדל בין דיווח להלשנה.

לא לדווח על עבירה זה לא סגנון

פלמ"חניקי אלא חינוך לעבריינות, ומושרש במיוחד אצל עדות שבארץ מוצאם המשטרה פעלה לטוב המשטר ונגד "עמך" ( איני רוצה להיכנס לפרטים, כדי לא להיות מואשם ב"גזענות". יש לחנך את הילדים מגיך ינקות, כי השוטר הוא ידיד ולא אויב, וכל כוונתו להשליט סדר ולא לגרום צרות. כמובן במקרה של עבריינות חמורה ( רכוש, סמים וכו´ ) העבריין אינו מוכן להתגלות בקלות והיות והוא לרוב הדומיננטי בכיתצה או בחברה, הוא גם משכנע את כל היתר, כי מסירת מידע בנושא זו "הלשנה שלא תיעשה" ולא מעשה של אזרחות טובה ומכונה. וכאן המקום של חינוך בית-הספר ובעיקר ההורים, אך מה לעשות - לעתים ההורים עצמם אלה המסיתים את הילד להיות אנטי-חברתי ולהתרחק מענייני משטרה ( כלומר - לסייע לעבירה בעקיפין ) , וכאן קבור הכלב במקרים רבים של חוסר דיווח נכון ובזמן.

vered4

New member
היום יש כתבה על הנושא

השיטה שהמשטרה השתמשה, לגרום לנער להאמין שחברתו סיבכה אותו כבר, ולכן זה גרם לו לדבר. כלומר אם הלשינו עליך, עדיף שתתחיל לשיר. אם מראש הם היו יודעים שיש דברים שלא צריך להסתיר, אולי היתה פחות בעיה.

AYELET1

New member
נכון...

נרראה לי שזה עניין של חינוך. הבעיה היא שמדור לדור מקבלים כאן בארץ את החינוך "שלא מלשינים" - דבר שהוא טוב למקרים מסויימים. צריך לדעת לסנן אותם.

למעלה