הנס פאלדה צדק

GIFIT

New member
הנס פאלדה צדק

שלום לכולם, התחלתי לא מזמן את המחקר לדוק'. אני נמצאת בחו"ל ומרגישה מאוד "לבד" מול המחשב והכתיבה. וברור שלהיות לבד זה חלק מהותי בכתיבת דוקטורט (לפחות רוח-חברה) ואני אפילו לא הטיפוס שפוחד מלבד, והנה. איך אני יכולה להקל על עצמי לדעתכם, או להתעודד? תודה.

קייטורד

New member
אני מניחה

שאת לא היחידה במחלקה שעושה דוקטורט. לכן, אפשר אולי לנסות וליצור קשר עם סטודנטים/ות שלומדים למשל באותו קורס.
שנית, אם אני מסיקה נכון מהכותרת את בברלין. לכן, אולי כדאי לנסות להתחבר לקהילה המאוד גדולה שקיימת שם.
שלישית, אם לא קשר ישיר אז לפחות במקום שבו יש אנשים. לפעמים, לשבת בספריה או בבית קפה, קל יותר מאשר לבד בבית.

נ.ב. אין לי מושג לגבי המנטליות התרבותית במקום שבו את נמצאת. אני מניחה שיש הבדלים תרבותיים שצריך לקחת בחשבון באיך יוצרים קשר וכו'. אני רק יכולה להניח שעל אף ההבדלים התרבותיים, אנשים באשר הם זקוקים לקשר - עוצמתו, קרבתו ואופיו שונים ממקום אחד לאחר. אבל אלו רק הנחות....

אם אפשר לבקר בארץ כמה שיותר

חוץ מזה לעשות דברים שלא קשורים למחקר בשעות הפנאי, בילויים , התנדבות, פעיליות של סטודנטים...

L Bloomer

New member
ברוכה הבאה!

בנוסף לכל מה שנאמר - כמובן, בדיוק לשם כך הוקם הפורום הזה. והנה את כאן.
כדאי גם לשמור על קשר עם עמיתים מהתחום שלך, כאלה שלמדו איתך בתארים קודמים, להתייעץ מדי פעם בנושאים שקשורים לדוקטורט.
בהצלחה.

GIFIT

New member
תודה רבה

תודה על שכתבתם לי. שלוש הזוויות יחד מרכיבות שלם.
ברוכים הנמצאים.

דוקטורט הוא רכבת הרים

יש בו ירידות ועליות ואם זוכרים את זה יותר קל להתמודד עם הירידות כי יודעים שהירידה היא זמנית ובהמשך תגיע גם עלייה.
מצטרפת בהחלט להמלצה ליצור קשר עם סטודנטים וסטודנטיות שהתחילו השנה, אפילו אם הם לא בדיוק באותו תחום שלך, עדיין יש לכם הרבה במשותף. וגם הפורום פה חם ותומך :)
וחוץ מזה, מפעם לפעם אפשר גם ללכת לכנסים - זאת דרך מעולה לראות את הפנים מאחורי המאמרים ולהרגיש חלק מקהילה של אנשים שחוקרים את אותו תחום ומתלהבים מאותן שאלות.
חזקי ואמצי.
&nbsp

GIFIT

New member
תודה לך

אני מאוד מתחברת לדבריך. תודה רבה על תשומת הלב לדברים ועל התשובות האישיות שמגיעות.
ואכן, להתלהב ולחקור - לשם כך אני כאן. עם העליות והמורדות שבדבר, מיקרוקוסמוס ל'חיים עצמם'.

למעלה