הנני כאן

הצופה.

New member
נהנה מהרמה הגבוהה (לדעתי של השיחה)

לדעתי השילוב הוא ברגע שאתה נמצא במצב מוותר ולא יודע אתה נהיה פתוח עניו וצנוע הופך לספוג לומד בלי סוף ולא נתפס לקונספציה אפילו מוותר על חוויות ואז... אתה פשוט הופך לדוגמא חיה למופת למורה שהוא התורה בעצמה בלי צורך להתערב אלא פשוט "להיות" היה לי מורה כזה הוא לא דיבר הרבה...יום אחד אמר לי "תשען עלי" נשענתי והוא זז נפפלתי על הריצפה. "אתה חייב ללמוד לעמוד על רגליך בכל רגע ולא משנה מי אומר לך מה.אל תשען מנטאלית על אף אחד"

אינקה

New member
יש סכנה במתן תשובות

זה שאתה מנסח במילים לא עוזר להבין את זה למי שהתובנה הזו עדיין לא זמינה לו. אפילו להיפך. משום שרגשית ומנטלית השומע לא יכול לקבל את התשובה שלך הוא עלול לפסול אותה כמשהו לא ברור, קשה, שגוי, או לא רלוונטי לשאלה כפי שהוא מבין אותה. בהמשך הפסילה הזו עלולה להפריע לו להגיע להבנה הזו בעצמו מכיוון שהוא פסל את הכיוון הזה פעם. לחילופין הוא עלול לנסות להתאים את עצמו לאופן השגוי בה הוא הבין מילולית את התשובה שלך. אמרת פשוט "להיות", אז בזמן שצריך לפעול הוא רק "יהיה" בסביבה כי זה מה שהוא מבין מהמילים. כל המילים לא יכולות להסביר את מה שעדיין לא הבשיל בהבנה, לכן המורים האמיתיים אומרים מספיק מילים כדי להשאיר את התלמידים במצב מתאים להתפתחות, ולא יותר מכך.

הצופה.

New member
לדעתי "להיות" זה הכל כולל הכל

להיות זה- לדבר, לשתוק ,ללמד, לא לדעת, כן לדעת. (בקיצור כל דבר שיעלה במוחך זה להיות)רק צריך "להיות" את זה. לגבי הבשלות זה עיניין אישי למרות שמורה טוב יכול "להריח" את זה ואז להגביר את הלהיות שלו אך אל יותר מזה.

אינקה

New member
אם כל דבר זה להיות

אז מה זה משנה מה אני עושה? אני שואל לא כדי שתענה אלא כדי שתבין שהמילים זורעות עוד ועוד אי הבנה.

הצופה.

New member
כי בשבילי זה "להיות"

ואני עונה כי ככה אני מבין ,לא כדי לספק את ההבנה שלך...פשוט ככה אני מסביר לעצמי... (אגב תשאל את מה ששאלת אותי את עצמך ותראה מה תהיה התשובה)

הצופה.

New member
טוףף

רצוי, אמור וצריך-כל אלו הם ויכוח עם המציאות-ויכוח זה מילים, וזה אומר שיש לך תשובות...ואמרת שתשובות זה מסוכן.. האמת סתם מקניט אותך נראה לי אני יכול ללמוד ממך עוד הרבה. (האמת נמצאת בשקט)

אינקה

New member
לא בהכרח

לא כל המלצה היא ויכוח עם המציאות, זאת ללא קשר לשימוש במילים. בכל מקרה לא יזיק להימנע מלהסביר דברים לעצמך. נסיון כזה יחשוף את המניע לצורך בהסבר כזה.

אתה מדבר בהכללה שאינה מדוייקת

1. לא ידוע לי שבבודהיזם משהו ויתר על הארה אישית (אם לכך התכוונת בפן הראשון) 2. אין בכלל סתירה בין שיחרור מסבל אישי לבין שיחרור אחרים מסיבלם, הבדל סמנטי לגמרי שמתבהר ככזה מהר מאוד, לא צריך להיות מואר כדי להכיר בסמנטיות שלו. אפשר לראות זאת באופן מסויים כך - בעיקר בהבט המעגלי ולא בהבט הטכני של הביצוע אדם לעולם לא יוכל לשחרר אחרים מסיבלם לפני שישחרר עצמו מסבלו שלו ובאותה מידה אין אדם יכול לשחרר עצמו עד שיקדיש עצמו לחלוטין לשיחרורם של אחרים מכאן שהדברים קשורים האחד בשני קשר הדוק ברכות

אינקה

New member
אכן לא לזה התכוונתי

תת השרשור מדבר על גישת הזן ליעודו של האדם. זהו ההקשר ואין כל קשר להארה האישית בבודהיזם.

../images/Emo27.gif

"מהסיבה הזו כנראה בבודהיזם בכלל מוותרים על ה"לא יודע" והולכים ישר להציל את כל הברואים מסבל." לא נכון

אינקה

New member
אתה מוזמן לתקן אותי

התכוונתי לכך שבבודהיזם לא מתרגלים זן-מיינד חוץ מבזן. אם מוכרת לך הוראה אחרת אתה מוזמן לספר.

עכשיו אני לא בטוח למה אתה מתכוון

אם אתה מדבר על תודעת ה"לא-יודע", אזי מתרגלים אותה בכל המסורות הבודהיסטיות אבל קוראים לה בשם אחר. אם לא התכוונת לזה, אשמח לקבל הסבר על מהו "זן-מיינד".

אינקה

New member
זן מיינד ניתן רק להדגים

אני מאמין שבסופו של דבר מגיעים לזן מיינד גם בתרגולים אחרים, אך ההנחייה בזן לשמור על זן מיינד היא גורפת ואף נראית לפעמים סותרת את מופת הצלת הברואים. למיטב ידיעתי בבודהיזם מופת הצלת הברואים תופס מקום ראשון ווהמתרגל נדרש למעשה להתאים את המיינד שלו בראש ובראשונה למופת זה. עד כמה שאני מבין ה"לא-יודע" בבודהיזם יכול להיות תוצאה של תרגול אך אינו הנחייה עיקרית לתרגול.

../images/Emo27.gif

הצלת כל הישויות המרגישות ושמירה על הלא-יודע מיינד הן שתי הנחיות לתרגול מקביל של זה ושל זה בו-זמנית. כך הוא הדבר (לפחות) במסורות המהאמודרה והדזוגצ'ן של הבודהיזם הטיבטי.

למה בדיוק הכוונה "לא יודע" מיינד?

זה תירגול בר הסבר? זה מצב תודעתי? אחר? אני יכול לנחש על פי פרוש פשט של המילים אך זה לא יהיה נבון מצידי אני מניח

אינקה

New member
בדיוק כמו שזה נשמע

לא להחזיק או להצמד לשום רעיון או ידע מוקדם. לא להחזיק בדבר. לבוא ולהגיב כל רגע ורגע ממקום נקי וראשוני.

ואיך זה סותר את הצלת כל הברואים?

לגבי המיינד "לא יודע" זה די ברור כעת אם תוכל לחדד את הקונפליקט מדוע שמירה על מיינד לא יודע סותר את שיחרור כל הברואים מסבל להבנתך?

למעלה