הנני כאן...
חזרנו .....
היה נעים וקריר בסקוטלנד ולונדון הקרירות, ופה נחתנו הישר אל תוך החום המהביל התל-אביבי ומיד השלנו כמה שכבות.... אז מה היה לנו שם – סיר לחץ משפחתי
ארץ יפהפיה –סקוטלנד – על כל אגמיה, טירותיה, יוקר מחיתה. יותר מדי אוכל גורמה לא אכלנו (ככה זה כשנוסעים עם שלושה מדור המייסדים, כהגדרת רותי וגיא), אבל – לגבי אדינבורו (הבירה) – יש לי המלצה אחת – מסעדת ביסטרו יפנית בשם "בונסאי" – מנות נחמדות, לא יקרות בכלל – אכלנו (כל השולחן) אחלה נודלס, סושי, גיוזות, מיסו וכמעט כולם נהנו... בכלל אדינבורו ממש עיר יפה וכיפית לטיול וחבל שהרבה מאיתנו לא ממש שמעו עליה (אני מודה, גם אני....). הגענו במיוחד לתקופת הפסטיבל (10-30 באוגוסט) שלמעשה הוא אגד פסטיבלים - תיאטרון, פרינג', ג'אז, קלאסית, מופעי רחוב, אומנויות, ספרים והמון תוכן. לדעתי – שווה ממש ביקור נוסף במיוחד לפסטיבל! גם מבחינת אוכל יש המון מקומות באדינבורו (למרות שלא ממש יכולנו לדגום כמו שרצינו) וגם נראה שווה ניסוי מיוחד (עם ארנק כבד ...). בלונדון היתה לי הפעם חוויה מתקנת, ללא ספק, וממש נהנתי! גם מהמיקום המעולה של מלון הדירות שהשתכנו בו (קיבלנו דירת סטודיו ענקית עם מטבח, אמבטיה ו-2 חדרי שינה במחיר מצחיק) ליד רחוב קנזינגטון, קרוב מאוד לשגרירות הישראלית למי שמכיר וקרוב מאוד לואגאממה .... בואגאממה היינו פעמיים - ונהננו נורא – אין ספר שהקונספט של זוזוברה הועתק ממש אחד לאחד משם, למרות שבזוזוברה אין ספק שיש התאמה רצינית לטעם הישראלי... אכלנו שם נודלס אודון מדהימים, מין טמפורת ירקות על אורז גם היא מדהימה ועוד כמה מנות נודלס טובות יותר או פחות. אכלנו ביום האחרון צהריים בבלגו שמגישה מנות מולים מצוינות (גם הקטנטונת אכלה כמה
)וארוחת ערב נראית שם יקרה הרבה יותר.... אני אכלתי עסקית של מולים, צ'יפס ובירה והבעל אכל סטייק עם ציפס ובירה. צהריים משתלמת ביותר. חוץ מזה אכלנו בטיול בעוד מגוון איטלקיות, סיניות וסגנון אמריקאי (כלומר המבורגרים וכזה, לא מקדונלדס אלא דיקסי "לעניים"), אבל לא משהו לספר עליו לחבר'ה... זהו. עברתי קצת על השרשורים. שמחתי לשמוע על פסטיבל הגורמה השבוע. אולי עוד נספיק לנצל אותו....
חזרנו .....