הנמכת אופנוע עם מתלה pds

הנמכת אופנוע עם מתלה pds

היגיע השלב ברכיבה שלי שהטכניקה כבר לא מחפה על העדר גובה.
אי לכך אני זקוק לרגל/יים יציבות על הקרקע.
האם מישהו מכיר דרך להנמיך כתום עם מתלה pds ?
אינני מתכוון למייסב בולם תחתון אקסצנטרי מכייון שההנמכה המתקבלת עי כך היא קטנה.
אני לא מדבר על הנמכת ריפוד הכיסא, שגם לא יתן הרבה.
הכיוון הוא קיצור מוט הבולם ,ועקב כך הנמכה משמעותית,גם במחיר של קיצור מהלך הבולם.
או כירסום בזרוע האחורית על מנת ליצור נקודת עיגון יותר נמוכה לבולם.
מה דעת מלומדי הפורום ?

a c t i v e X

New member
מה השלב הזה?

כי בתור רוכב ותיק שאתה, נראה לי שאתה יודע מה אתה והאופנוע, השילוב הזה, עושים בתוואי השטח והאתגרים שאתם בודקים
&nbsp
לגבי ההנמכה, נשמע כמו פרוייקט לא הפיך... יש כמובן את התשובה המתבקשת- קניה של פרירייד R, גם נמוך וגם מתאים יותר לאתגרים, רק הכסף...
&nbsp

Fengluzon

New member
ניתן לעשות מספר דברים. את חלקם כבר ציינת.

אם אינני טועה אתה רוכב על קטמ 300 שנת 2001.(או משהו בסגנון).
1. הזול ביותר והפשוט ביותר - (כפי שכבר ציינת) הנמכת המושב ע"י חיתוך הספוג לגובה מינימלי.בדר"כ מדובר ב 10מ"מ ויותר, תלוי באופנוע.
ציינת זאת אך אני לא מסכים איתך לגבי כמות ההשפעה. בסופו של דבר כל הדברים הללו מתחברים יחד למספר משמעותי לרוכב הנמוך.
2. פתרון נוסף: הכנסת ספייסרים לבולם ובכך מקצרים את מהלכו. ניתן לעשות זאת בבולמים הקדמיים וכן בבולם האחורי.
3. מורכב יותר - חיתוך התת שילדה וריתוכה מחדש. בארץ למיטב ידיעתי לא עושים זאת (אך יתכן ואני טועה). בחו"ל עושים זאת רבות לאופנועי מתחרי מפעל ורוכבים רגילים שאוהבים להתעסק באופנוע. גם כאן המטרה להנמיך את החלק האחורי באופנוע.
4. קיים פתרון זול נוסף - העלאת הבולמים במשולשים, אך לדעתי זה יפגע באיזון האופנוע. כמובן שיש לפצות זאת בחלק האחורי כפי שציינתי בסעיף 3.
באופן אישי, לא הייתי מכרסם את הזרוע האחורית. יש עליה עומס רב. באותה מידה תוכל לציין "ועל התת שילדה אין?" ובכן מנסיון בחו"ל זה עובד ללא בעיות כולל רוכבי מפעל שלוחצים את האופנועים בצורה הרבה יותר רצינית מהרוכב הממוצע.
&nbsp
בכמה מ"מ/ ס"מ מדובר?
&nbsp
אופציה נוספת ולא זולה (וכנראה גם האחרונה בלית ברירה) היא לשקול לרכוש אופנוע שיתאים יותר לגובה שלך, אך אני מניח שהאופציה הזו תהיה פחות רלוונטית מבחינתך.
&nbsp

רוכבון

New member
סליחה על הבורות אבל

למה לא לכוון פרילואוד רך מאד, תהיה שקיעה משמעותית של הבולם מאחור + להוריד את המשולשים בקדמי + לגלח כיסא?
זה אמור להנמיך את הכתום באיזה 5 ס"מ, מה שאמור להיות משמעותי מאד..
כל השינויים הללו הפיכים, לא כוללים שינוי הגיאומטריה של האופנוע ולא דורשים השקעה רצינית.
אתה תשלם מחיר של איבוד חלק ממרווח הגחון, אבל ייתכן וזה משתלם.

Fengluzon

New member
הפעולות הללו, מוציאות מאיזון את האופנוע. מלכתחילה

ישבו מהנדסים ותכננו את האופנוע שיעבוד עם זוויות מסויימות וישמש לצרכים מסויימים.
ברגע שאתה משתמש בקפיץ רך יותר או לא משתמש בעומס הקפיץ הראשוני (שגם לו יש חשיבות), אתה מאבד את כל תפקוד הבולם.
בכיוון הפרילוד (עומס קפיץ ראשוני) לפי הבקשה שלך, אתה מנסה ליצור מספר סאג גבוה מהרגיל.
בכתום מדובר בדר"כ ב 115מ"מ למתלי PDS, אם תגדיל זאת עוד יותר, אתה תקבל תחושה של רכיבה על צ'ופר ומתלה רך מידי שסוגר מהלך עם כל פגיעה באבן או קפל קרקע, שלא לדבר על קפיצות. המתלה עצמו לא יספיק להיפתח לאחר כל פגיעה בחפץ, מה שיגרום לפקינג (עומס עבודה על הקפיץ שלא מספיק להיפתח בחזרה למצבו המקורי) ובסופו של דבר למתלה קשיח ביותר שעובד בעיקר על המהלך האחרון שלו.
כפי שavikawa ציין, חיתוך הקפיץ יהפוך אותו לקשיח יותר, אך גם כאן, יש לבצע התאמות. באופן אישי הייתי רוכש קפיץ מיוחד לפי המידות הרצויות. ישנן חברות בחו"ל שמייצרות קפיצים לפי צרכי הלקוח.
מעבר לכך, הכנסת הבולמים במשולשים משנים את זוויות ההיגוי באופנוע וכן משנים את ה"טרייל". האחיזה בצמיג הקדמי תשתנה עד לפעמים למצב של חוסר שליטה.
בסופו של יום, כל הפעולות הללו בסופו של דבר יובילו לדעתי לאופנוע בלתי נשלט.

כפי שציינתי קודם, גילוח המושב והכנסת ספייסרים בבולמים יעשו את העבודה בלי לשנות יותר מידי את התנהגות האופנוע. נכון שמהלך המתלים יהיה קצר יותר, אך זוויות ההיגוי יהיו פחות קיצוניות ואפשר יהיה לשמור על משהו סביר ביותר.
מהלך נוסף יהיה הנמכת התת שילדה.

באופנוע המדובר, ניתן לראות שהחבר'ה שם יצרו תת שילדה שניתנת לכיוון. דקה 6:18
https://www.youtube.com/watch?v=IW-1RzAKu7I

מיכהWR

New member
את הWR הקודם שלי קניתי מרוכבת שהנמיכה אותו בדיוק כמו

שמתואר כאן (סאג, וכו) - האופנוע כפי שניקנה היה בלתי רכיב בעליל בשבילי.
אולי בשביל רוכב נמוך שעושה את צעדיו הראשונים זה רבע הגיוני - אולי.

תודה לתשובות המלומדות.

אופצית החלפה לפרירייד נבדקה, הכלי מתאים בעיקר לכיוון ההרד,ולא נותן מענה לסינגלים זורמים.
חיתוך תת השילדה ,הוא בעצם חיתוך השילדה,שכן נקודת העיגון העליונה של הבולם האחורי נתמכת על ידי
השילדה המרכזית ולא על שלדת הזנב,המשמעות של שינוי רדיקלי שכזה הוא בילתי הפיך והייתי רוצה להימנע
ממנו.
שאלתי על קיצור מוט הבולם ועל ידי כך לקבל הנמכה משמעותית,ונענתי על אופצית הוספת ספייסרים בבולם האחורי והקידמי,
אשמח להסבר על דרך הוספת הספייסרים ,ממה שידוע לי הוספת ספייסר בבולם קידמי רק מעלה את הפרילווד,אך איננה
גורתת לקיצור מהלכו.
ההנמכה האידיאלית עבורי תסתכם בשבעה סנטימטרים,גובהי 168 ועל מנת להניח רגליים יציבות על הקרקע,זו ההנמכה המבוקשת.
במידה ואנמיך את הבולמים הקידמיים ביחס למשולשים
אחליף למייסב אקסצנטרי,
אגלח את ספוג הכיסא,
סך ההנמחכה יתקבל כארבעה סנטימטר ,
האם מהוספת ספייסרים בבולמים יתקבלו אותם שלשה סנטימטרים המבוקשים?
האם אפשר לתקוף את העינין מכיוון הרגליים ולא מהאופנוע ?
לא ,אין כוונתי לאופציה להארכת הרגליים (אגב ברוסיה משתמשים בטכניקה למתיחה שמאריכה את הרגל)
הרעיון הוא ליצור פלטפורמה למגף הרכיבה, שתמוקם בחלק הקידמי של המגף (מקו הפגים עד לקדמת המגף),
סידור שכזה יכול לתת מענה לרוכבים מאותגרי גובה,מבלי להכנס לשינויים מרחיקי לכת באופנוע.

hananlv

New member
מאיר- ה300 קצוץ הבולם יהיה הרבה פחות טוב בסינגלים מפרירייד

hananlv

New member
על אחת שכמה.....

המקום היחיד ש525 יהיה יותר מהיר מפרירייד(אם לא קוראים לך יוני לוי) אם או בלי בולם זה שבילים..

אז זהו שלא

לאחר עשר שנות רכיבה על כתום דו״פ 300 ,עשיתי הסבה לארבע פעימות גדול נפח.
בשנייהם אפשר לג׳עג׳עה בסלד רצפה,ועדיין לשמור טונות של רזרוות כח נשלט,מאשר
קיטני נפח שבשביל לשמור על קצב נאלצים לחיות רוב הזמן בסל״ד גבוה,ומשם במעלה
הסל״ד לא נותר בהם כח שמיש..
היתרון היחיד שאיבדתי מהמעבר מדו״פ,הוא קלילות ההיגוי ,שבארבע פעימות כבד יותר.
במבחן התנהגות שילדה מיתלים,הארבע מנצח בגדול.
בקיצור אני לא יוני לוי,אך גם לי מרגיש ארבע גדול מתאים ככפפה לסינגלים ולהרד כאחד.
רכבתי על הפרירייד והתחושה הייתה לי דומה ,לתחושה כשרכבתי על גסגס טריאל,מאשר
על אופנוע אינדורו,כפועל יוצא מכך , לא יתאים לי פריריידר לסגנון הרכיבה שלי.
על מנת להכנס להרד אני נדרש לרגליים על הקרקע,וזו הסיבה והרצון להנמכת האופנוע.

enigo

New member
החמודה עוד רוכבת? זוכר אותה על ה-XR125, איזו נחישות!

avikawa

New member
קח בוקסה אקסנצרית + תחתוך את הקפיץ בולם

יחד עם גילוח הכיסא והנמכה של הבולמים הקדמיים במשולשים תוכל לקבל כ4-5 ס"מ. קיצור הקפיץ הופך אותו ליותר קשיח (נשמע מוזר אבל ככה זה וגם ניתן לחישוב תיאורתי) אז ייתכן ותצטרך לשנות כיוונים או במקרה הגרוע לרדת לקפיץ רך יותר
אם אתה צריך יותר נמוך מ4-5 ס"מ - קנה טריאל ותצטרף אלינו

למעלה