הנכדים של סבתא

הנכדים של סבתא

את הספור כתבה שיר חגי מכתה ד'1 בבית הספר ממלכתי ב' רמת רזים צפת אור דהן ד'1 11/3/05 09:47 לפני שנים רבות בשמים היה קרב גדול מאוד. הוא היה בין המלכים הטובים למלכים הרעים. בסוף כל החיילים מתו ונשארו שני המנהיגים. הם רצו לעשות שלום. הם התחפשו והלכו לישון. בלילה הם עשו קסם גדול ובזבזו מהם את הכוחות. הם רצו לגשר בין אנשים הם הלכו לקוסם הגדול והוא נתן להם כוחות הם המשיכו לגשר שאנשים יקשיבו אחד לשני. הוא היה מכשף. הם השקיעו את כל הכוחות שלהם בו.עד שיום אחד הוא בא אליהם ואמר אני רוצה לתת לכם מתנה ואז הם יצאו מהגוף שלהם כי הם ידעו שהוא רוצה להרוג אותם בגלל שהם מגשרים בין אנשים. והוא שונא שמישהו עושה את העבודה שלו. אך המנהיגים לא ויתרו והפעילו בלא ידיעתו את הכוחות הטובים. והכניסו בו את הגישור למרות רצונו להיות יחיד בעולם. כך המגשר הגדול הפך למגושר. וכמובן שהמנהיגים גם הןם מגושרים. צפייה במסך מלא כתוב תגובה סגירת הודעה הדפסה שלח לחבר "גשרים" שיר חגי ד'1 11/3/05 09:29 דנה וחנה היו שתי אחיות שהיה להם חדר משותף. לפעמים הן שחקו יפה ביחד ולפעמים הן רבו. יום אחד כעסה דנה על חנה בגלל שהיא פיזרה צעצועים בחדר ולא סדרה אותם. דנה החליטה לחלק את החדר לשניים. כל אחת תשק בחלק שלה ותסדר אותו. בוקר אחד לדנה היה חום גבוה והיא לא הלכה לבית הספר. כשחזרה חנה מהגן היא ראתה פתאום גשרבין החלק שלה לחלק של אחותה ואז דנה הסבירה לה שהיא בנתה גשר כדי שכל אחת תוכל לשחק גם בחלק של החדר השני. מאז האחיות שחקו יפה ביחד שבכל הן לא היו צריכות את הגשר.

נכדים כותבים "גשרים"

"גשרים" יסמין בן משה ד'1 בארץ הפיות בכפר קדטן אחד היה ילד קטן שה יה לו עצוב בגלל שהיה יתום. הוריו נהרגו בתאונת דרכים. הוא גר לבדו בבקתה ביער. יום אחד הוא הלך לשאוב מיים מבאר גדולה. הוא נפל לתוך הבאר ושם הוא התעורר. הוא לא ראה שום דבר בחושך המפחיד הזה רק אור שהבהב מרחוק. הוא התקדם לכיוון האור ולבסוף הבין שהוא הולך לארץ הפיות.פתאום ראה נהר סוער. הילד נבהל ועצר.\ עמד לרגע ולא ידע כיצד ימשיך בדרכו. לפתע הרגיש יד רכה ונעימה נוגעת בכתפו." בוא נבנה ביחד גשר", שמע קול מדבר אליו. הסתכל וראה פייה עדינה נוגעת בו. ביחד בנו גשר. וחצו את הנהר ביחד . ביחד הם הגיעו לארץ הפיות ושם הוא גר עד עצם היום הזה. ומה שרציתי להגיד לכם ילדים:"שאם נחפש בתוך עצמנו תראו שנצליח"

נכדים כןתבים "גשרים"

"גשרים" נטע בן אבו ד'1 בין שני כפרים זרם נחל ארוך וסוער. הילדים שגרו בין הנהר רצו מאוד לשחק ביחד. ולעשות כל מיני דברים ביחד. הוריהם רצו שלילדים יהיו חברים. ההורים חשבו איך ילדיהם יפגשו וישחקו. יוםן אחד ההורים נזכרו שאפשר לעשות גשר. הילדים וההורים מאוד שמחו מהרעיון. ההורים חפשו נגר שיבנה להם גשר. שלילדים יהיו חברים ויהיה להם כייף. הנגר בנה להם גשר מעץ לשמחת ההורים והילדים. הילדים יכלו כעת לעבור מעל הנהר הסוער ולשחק עם ילדים אחרים שגרים מעבר לנהר. להכיר את אורח חייהם ומנהגיהם ובעיקר להנות איתם.

עוד נכדים מספרים

"גשרים" שקד קדוש ד'1 עוץ גוץ והגשר שלא רצה לגשר היה היו שני ילדים,לאחד קראו עוץ ולשני קראו גוץ.עוץ וגוץ היו החברים הכי טובים בעולם: הם שיחקו ביחד, הם אכלו ביחד את אותו אוכל,הם התלבשו יחד,הם עשו בלאגן ולאחר-מכן הם סידרו ביחד. הם אפילו גרו ביחד. בקיצור הם עשו הכל ביחד וגם שגדלו הדבר המשיך להיות כך. עד שיו אחד עוץ וגוץ ישבו לאכול אבל הפעם הם לא אכלו אותו אוכל:עוץ אכל ביצה וגוץ אכל חביתה,עוץ הבחין בכך ושאל את גוץ: "למה אתה לא אוכלביצה כמוני?!" גוץ ענה לעוץ:"למה אני צריך לאכול ביצה כמוך?! ,אתה צריך לאכול חביתה כמוני!" עוץ ענה:"לא נכון" גוץ ענה:"כן נכון" וככה המשיכה המריבה עד שעוץ אמר :"אני עוזב את הבית ועובר לגור בבית שממול" "תעזוב!!!" ענה לו גוץ למרות שלא באמת רצה זאת. עוץ ארז את חפציו ועזב. עוץ וגוץ לא דברו שלושה חודשים וחבריהם הבינו שהם רבו.הם החליטו לבנות גשר בין הבית של עוץ לבית של גוץ .התקווה שלהם שהגשר יגשר בין החברים. הם פנו לגשר וביקשו את עזרתו. והגשר חשב קצת ואמר :" בסדר.." "אבל בבקשה אל תפרקו אותי לאחר שהם יחזרו ללהיות חברים.." החברים הסכימו. הגשר גישר בין עוץ וגוץ והםחזרו לגור ביחד. הגשר לא פורק והפך לסמל לחברות טובה.

זה סיפור שעושה נעים ../images/Emo151.gif

למרות שקצת עצוב לי שהילד נשאר בארץ הפיות. אולי אפשר להעביר אותו על הגשר בחזרה?

סיפורים נהדרים ../images/Emo151.gif

תודה לכם על הסיפורים. איזה רעיונות מצויינים! אני שמח לראות אתכם כאן. בטח לסבתא מספרת נורא כייף שאתם הנכדים שלה ולכם כייף שהיא סבתא של סיפורים. אז איך היה ליצור את הסיפורים האלה? מאיפה באו לכם הרעיונות?

שלום לילדים מרמת רזים בצפת ../images/Emo140.gif

תודה על שאתם משתפים אותנו בסיפורים שיצרתם. משום שאני יודעת מי זו סבתא מספרת אני יודעת שמעניין לכם מאוד ושיש מי שתומכת בהם וביצירות שלכם. מסכימים שנעלה את הסיפורים שלכם לפורום ב"מאמרים"? שם נשמרים כל הסיפורים ששולחים לכאן מספרי סיפורים מכל הארץ וכך יוכלו כולם לקרוא בהם גם אחרי הפרוייקט. אז כמו ששאל כובעקסמים - איך היה לכם? בברכה, הגבירה מן האגם.

למעלה