הנכדות והנכדים אוהבים אוכל הונגרי?

hediz

New member
אל תתיאשי,

גם הם עוד יתרגלו ל-turos gomboc שלך הם פשוט טעימים.
 

hediz

New member
אוכל הונגרי בירושה

כמובן בתחילת דרכנו בארץ רצינו להיטמע גם מבחינת המאכלים, אבל עם הזמן למדנו לשלב בינם למטעמים "מהבית".הצעירים לא אימצו את כולם אבל לא מוותרים על langos, nudli, nokedli וכמובן לא על rakott krumpli אם זה הגירסה החלבית או הבשרית. הנכד עדיין צעיר מאוד אז עדיין קשה לדעת מה יאמץ כמעדן. על makos,dios,zserbo, pogacsa ,ועוד מיני מאפים אף אחד לא מוותר ואני עושה אותם בשמחה.
 

שושנה ו

New member
אוכל הונגרי אצלי הולך כך :

מכיון שהייתי נשואה למרוקאי- האוכל שלי על טהרת אוכל מרוקאי וטריפוליטאי. כשהילדים הגדולים שלי היו קטנים, הם היו אוכלים אצל הורי אוכל הונגרי ואהבו. ביחוד אהבו את הפפריקש עם אורז שהכין אבי וטענו שהאוכל שלו יותר טעים (צודקים בהחלט). מאז עברו הרבה מים בנהר והיום הם נשואים לנשים צבריות ממוצא מרוקאי, ועירקי- פרסי, כך שהם אוכלים יותר אוכל מזרחי וים תיכוני. הבכור והשלישי חסידי החומוס. בן הזקונים שלי והבן האמצעי אוהבים מהאוכל ההונגרי את הפפריקש עם הנוקדלי. מכיון שמאז שנפטרה אמי לפני שלוש שנים, הרגשתי געגועים לאוכל ההונגרי- הכנתי בשבועות כופתאות גבינה (אחד המאכלים שאני מאוד אוהבת ) שנזרקו לאחר כבוד (כנראה לא יצאו מוצלחות, כי היו חמוצות מעט). הבן הקטן שלי טעם ולא אהב, הבכור גם טעם ולא אהב. נתתי לו אותם הביתה בתקווה שהכלה או הנכדים יאהבו- אבל נאדה. הנכד הגדול בן ה- 6 רק הסתכל וסרב לטעום. גם הכלה לא התלהבה, והם הגיעו לצערי כלאחר כבוד לפח האשפה.
 

עב

New member
האמא ההונגריה והאוכל הבריא

כתבה משעשעת בעיתון הארץ. ציטוט חלקי: "אמא שלי לעומת זאת, הונגרייה שהיתה מתבלת את האוויר בפפריקה אם רק היו מאפשרים לה". תקראו ותהנו!
 
../images/Emo84.gif מטוגן ולא אורגאני אסור ....

אהבתי "הייתי מביאה לפה את אבא שלך בתור עונש, אמא שלי אומרת כשאנחנו מתיישבים לארוחת הצהריים, והטבחית מסבירה בהתרגשות אין קץ מה בתפריט: "חומוס" משומשום וקישואים, סלט קולורבי, סלק, כוסברה ורוטב סויה, סלט כל ירקות ארץ ישראל חוץ מעגבניות, עם עשבי תיבול, לימון, שום, שמן זית ואהבה, סלט כוסברה עם תימין, בזיליקום וקצת מלח (אטלנטי), בצל עם סומק, סלט עשבי תיבול וכחמש קערות עם שלל נבטים, שזה סטנדרט בכל ארוחה. "
 

vera2

New member
לא יכולתי לסיים את הכתבה

מטריד אותי מתי יתחילו לעשות מה..מה..מה..?????
 

evike

Well-known member
מנהל
הילדים שלי, כלומר הנכדים אהבו מאד

את האוכל של אמא שלי ז"ל. והיא בכל הזדמנות בישלה להם את מה שבמיוחד אהבו. szilvás gombóc, káposztás kocka ,madártej, töltött káposzta, paprikás krumpli, kelkáposzta, וכמובן את העוגות הנפלאות שלה. בטח גם שכחתי כמה מהתבשילים. כשהיו חולים, תמיד היא הופיעה עם ה madártej. ויש לי סיפור נחמד בנושא. הבן שלי עוד מגיל פיצפון, אהב את מרק הקימל של אמא. וכיוון שהוא לא היה אכלן מי יודע מה, חיפשתי מאכלים שאהובים עליו. יום אחד בישלתי מרק קימל בדיוק לפי ההוראות של אמא. אני באה אליו בשמחה כשחזר מהגן, ושמה את המרק על השולחן. ומה אומר לי הפספוס, עוד לפני שטעם בכלל מהמרק? אני לא אוהב את זה. ואני בשלי, אבל זה בדיוק כמו של Anyu. (כך הילדים קראו לה, כי כך שמעו ממני). ואז מתריס החצופון הקטן, "את של אניו אני אוהב, ואת שלך לא". ובזה נגמר ספור מרק הקימל. כמובן כשגדל, כבר אכל את זה ברצון. בכלל, תמיד כשהילדים היו אצל ההורים שלי, הם חזרו משם מלאים ושבעים. תמיד אמרנו בצחוק, שכדי שיואכלו קצת, במיוחד הבן, צריך לשלוח אותם להורי.
 

siofok

New member
אוכל הונגרי

סבתי היתה מבשלת אצלנו בצעירותי כרוב ממולא,עוף עם תפוחי אדמה,עוף ברוטב שום,אורז ברוטב עם בשר בקר,קומפוט תפוחים או אגסים, חלב יונים,עוגות רולדה עם קקאו,................. הריחות,הטעמים,הבית...........
 

Netel

New member
חלב יונים ../images/Emo6.gif

כשהיינו קטנות סבתא הכינה והגישה וסבא ישר שאל:"ילדות,אתן יודעות למה קוראים לזה חלב יונים?" ואנחנו מסתכלות עליו בשקט-לא. ואז הוא התחיל לספר:"כל בוקר באה פה לחלון יונה,וסבתא חולבת אותה ושומרת את החלב במקרר. לכבודכם היא הוציאה את החלב והכינה מאכל מיוחד-חלב יונים". מיותר לציין שנגעלנו ישר ולא הסכמנו לאכול כלום,אפילו שכבר סיפרו לנו שהוא רק צחק.
 
לא כל כך מצחיק כמו טיפשי

מאוד בעד התזונה הבריאה שהוכיחה את עצמה וגם חוות הבריאות האלה מצילים את כלכלת הקיבוצים. מקווה להירשם לאחד הסדנאות שלהם. מענין איך הארץ עיתון רציני כל כך שמרני לגבי תזונה.מדוע דוקא היה צריך להדביק ביקורת כזאת להונגרים?
 

ronymp

New member
אצלנו מבשלים גם הונגרי - ואוהבים

אני מניח שרב המאכלים שלנו הם הונגריים - שאכלנו בבית ההורים והילדים למדו לאהוב PAPRIKASH KRUMPLI TOLTOT PAPRIKA PAPRIKASH NOKERLI RAKOT KRUMPLI ועוד כל מיני מנות הונגריות לגבי החריף - חצי אוהבים "פיקנטי" ( כלומר - חריך "במידה" ) וחלק ממש בלי
- אז משתדלים פשוט להימנע מהכנסת החריף למשל כשיש דג מבושל של שישי בערב - ממש חסר בו החריף ...... בקיצור - אפשר להגדיר שתרבות המטבח ההונגרי נשמרת
רוני
 

B T1

New member
גם אצלינו אוהבים...../images/Emo140.gif../images/Emo6.gif

הונגריות שיודעות להכין RAKOTT KRUMPLI
 

eva2428

New member
RAKOT KRUMPLI

זה המאכל הכי אהוב על כל המשפחה ,ילדים וגם הנכדים.אני מכינה מ 5 ק"ג תפוחי אדמה והכל נגמר. זה יום חגיגה וכינוס לכל המשפחה.
 

evike

Well-known member
מנהל
ואני מבשלת גם הונגרי וגם עירקי

שני מטבחים מעולים, עם מאכלים טעימים.
 
evike היקרה אולי תתני מתכון עיראקי

לא חשוב מאיזה סוג. מה את אוהבת וגם לא קשה להכנה. תודה, רובי סרבי
 

tamim

New member
אצלי די אוהבים...

מדי פעם אני מקבלת התקפת אוכל הונגרי ואז הם אטוכלים בתאבון. האמת שאצלי הולך הכל ואני מבשלת בכל הסגנונות. העיקר שיהיה טעים. בביקור שלנו בהונגריה הם אהבו את הגולש, הפורקולט והנוקדלי... את המנות האחרונות (שאני משתגעת עליהן), הם לא אהבו... מה שכן, מאוד אוהבים חלב ציפורים (מאדאר טיי). את זה אני משאירה להזדמנויות ממש מיוחדות כי אני מחסלת סיר שלם מבלי להרגיש... תמי
 
למעלה