הניק והגיל

לקשמי

New member
הניק והגיל

עלתה לי עכשיו תהיה בראש... כולנו מכירים את הנוהג שיש להרבה גולשים באינטרנט להוסיף לניק שלהם מספר שמייצג את הגיל שלהם. (כך למשל אם הייתי מחליטה עכשיו ללכת לפי השיטה הזאת הניק שלי היה לקשמי29) ואני תוהה למה בעצם מוסיפים את הגיל לניק? הרי שימוש בניק יכול להיות במשך שנים כך שלא תמיד המספר מייצג את הגיל האמיתי, למרות שזאת היתה הכוונה מלכתחילה. ובאמת אני נתקלת בהרבה ניקים של אנשים שליד הניק שלהם יש מספר שמייצג גיל מסויים אבל איכשהו מתברר שהם כבר עברו את הגיל הזה. אז מה התועלת בלציין את הגיל בניק?

קא זו או

New member
לא ידעתי על זה

חשבתי שהמספר הוא דרך לשמור על "ניק" כשיש דומים לו ברשת. למשל באחד הפורומים של תפוז יש ניק בשם "אילנה 100", זה הגיל שלה? אני שבצ'אטים המספר מציין גיל. אבל הצ'אט מאפשר שימוש בניק שונה מהרגיל.

לקשמי

New member
לא תמיד

יש מקרים שזה באמת ככה, כלומר שהמספר הוא רק דרך לשמור על הניק כשיש לו דומים ברשת. אבל בהרבה מקרים אחרים בוחרים את הגיל כמספר.

ApA1800

New member
יש הרבה שרושמים את שנת הלידה

בכל מקרה, אנשים פשוט עושים משהו כדי לנסות, והם לא חושבים בטווח של שנה. וגם סתם זורקים כינוי, כי זה לא הכי חשוב עד שנחשוב עליו שבועיים, אז נזרוק שם. אה השם תפוס? טוב נוסיף גיל... ובאמת לא נתקלתי בפורומים במישהו שמוסיף גיל.

צלליתה

New member
סיבות היסטוריות

פעם שהכל היה חדש פה היית נכנס לצט וישר היו שואלים ASL כלומר גיל מין ומיקום. כדי לדלג על לפחות חלק מהשאלה אנשים נהגו להוסיף את גילם לכינוי, ויש שהגדילו לעשות והוסיפו עיר, כאשר המגדר היה ברור מתוך השם. משהו כמו lola_33_SF הצטים תמיד היו (הצטים הישראלים, הבין לאומיים קצת אחרים באוירה) שדה צייד להכרויות, לעומת הפורומים בהם אנשים באים לשוחח, כך שבצט הגיל חשוב, בפורומים הרבה פחות. (אני מדברת על סמך ידע אישי מהעבר. אם דברים השתנו היום אז פשוט תדלגו הלאה)

s h i r k u s h

New member
בדיוק בגלל זה החלפתי ניק...

בעבר הייתי jessy19, על שם החתול שלי והגיל שלי דאז, וכשהגעתי לגיל 20 שיניתי לשירקוש בלי מספרים ובלי כלום

ailag

New member
שלוש סיבות

א. הניק הרגיל כבר תפוס. אם בא לי לקרוא לעצמי לקשמי אני צריכה למצוא פתרון יצירתי (ולא, אם אני אבוא לאתר שכבר יש בו ailag אני לא אמציא ניק חדש ויצירתי) ב. כמו שהזכירו, אנשים חדשים שבאים להכיר אחרים לפעמים ירצו לכתוב חלק מהASL בניק כדי שידברו איתם. ג. בגלל שאפשר לרשום כמה ניקים שרוצים, אנשים (חדשים) תופסים את הניק בתור דבר שמשתנה בקלות. האמת, נרשמתי לתפוז אחרי 5 שנים בצ'אטים וגם אני עשיתי את הטעות הזאת - הניק שלי אמור להיות ailaG אבל לא חשבתי על זה יותר מדי כשנרשמתי.. עכשיו, גם אם הייתי יכולה, אנשים כבר מזהים הודעות שלי לפי ailag. (חבל, זה ניק קטן וחיוור לעומת ailaG) באופן כללי זה חוסר תכנון לעתיד, אנשים לא חושבים יותר מדי לפני שהם רושמים את הניק. ailag23

e-magine

New member
יש ויש, ../images/Emo13.gif

קודם כל, אני כן מציע לך לרשום גם את ailaG גם בלי להשתמש, רק כדי שלא יקחו לך. אגב, אני בתחילת דרכי באינטרנט, רשמתי באיזה פורום ניק שכלל אם שתי הספרות האחרונות של שנת הלידה שלי, נגיד XX. כמו שאתם יכולים לתאר לעצמכם, זה מספר לא קטן, אך בכל מקרה, גדול בהרבה מהגיל שלי. כשהתחלתי לכתוב שם בפורומים, התחלתי לקבל תגובות בסגנון: מה עושה זקן בן XX כאן? מהר מאד הפקרתי את הניק ורשמתי ניק חדש בלי מספרים.

למעלה