הניקון ואני - פרק 36

הניקון ואני - פרק 36

אחרי סוף שבוע ארוך של צילום רחוב באמסטרדם אני יכול לומר בבטחה ש:
1. ניקון יודעת את רזי האופטיקה. עדשות הפריים הקטנות מסדרה D בהחלט מרשימות. צילמתי ב-24 וב-50 מ"מ והתוצאות מדברות בעד עצמן. אולי אעלה כמה דוגמאות, אבל לא הערב.
2. באותו עניין, נוכחתי שצילום רחוב אינו דורש מצלמה קטנה .רק עדשה קטנה. לפעמים עבדתי מקרוב מאד ולמעט מקרה אחד לא משכתי תשומת לב מיותרת.
3. מנוע ה-jpeg של ה-D750 נורא ואיום. למורת רוחי אני נאלץ לצלם raw ולעבד בעצמי. ההמרה במצלמה פותרת חלק מהבעיות ומהירה בהרבה מישיבה סיזיפית מול המחשב.
4. במצלמה קיימת תכנית מובנית של חשיפה לימין. זה עובד יפה עבור raw.
5. המיקוד האוטומטי מפתיע לטובה, אם כי אזורי המיקוד ממוקמים כולם סביב מרכז הפריים וזה מגביל.
6. מעולם לא ראיתי כל כך הרבה תיירים עם כל כך מעט מצלמות. דומה כאילו לא רק ה-DSLR הוא שריד ארכאי אלא המצלמה הייעודית בכלל. רק האמריקנים שומרים על הגחלת (קנון, בדרך כלל קנון).
7. מי שמזדמן לאמסטרדם חייב לעצמו ביקור במוזיאון לאמנות עכשווית. חוויה מתקנת.

sagiKor

New member
אני שמח ששינת את דעתך לגבי אותה 24

כאחד שהחזיק אותה מרותכת למצלמה בזמנו אני מכיר אותה היטב וזה שונה ממה שרואים וקוראים ברשת. אני חושב שאתה תופתע גם לטובה מה 35/2D ועצם העובדה שהיא דומה פיסית ל 24 אולי לא תשאיר אותה בבית כמו שהשארת את הסיגמה... זה גם מחזיר אותנו לעדשות ה 1.2 של אולימפוס, הן סובלות בדיוק מזה.

לצילום רחוב פנים רבות וגישות שונות של צלמים, עדשה קטנה בהחלט חשובה יותר מגודל המצלמה, לעיתים כתלות בגישה עוצמת הקליק עלולה להפריע. אחד הדברים שאני מאד מעריך בפוג'י X100 ובלייקה Q זה תריס העלים החרישי אם כי ניתן גם להסתדר ברוב המקרים עם תריס אלקטרוני במצלמות שיש להם את הפיצ'ר.
באופן כללי, ככל שאתה נראה חובבן יותר ותייר יותר, צילום רחוב הופך להיות קל יותר, עדשה קטנה = צלם חובבן זאת משוואה לא נכונה אך כך זה נתפס בעיני רוב האוכלוסיה, הבחירה במצלמה קטנה היא גם חלק מהלוק לעיתים ומשלימה את העדשה הקטנה, חכה שתנסה מצלמה בעלת לוק רטרו ואז חושבים שאתה מצלם בכלל בפילם וזה עוד יותר עובד לטובתך (לא סתם פוג'י מככבת בקרב צלמי הרחוב).
אם כבר הזכרנו את נושא התייר, הרי לתייר קל יותר לצלם בסיטואציות מסויימות לעומת צלם מקומי אז זה עוד גורם השפעה שעבד לטובתך, נסה את זה בשוק הכרמל ואלי תחזור עם תובנות שונות לגבי גודל המצלמה.

סעיף 6

שלום
נדמה שאחזה בך מרה שחורה, בכל הנוגע בתחביב. לא מאמין שהמצב כ"כ נורא...
מנסיון, רבים הבינו שהם לא מעוניינים לראות את אמסטרדם או לונדון, דרך העינית.
טיול בלי לצלם זו חוויה טובה גם.
לא רק בלי לראות את העולם דרך העיניץ, גם לא לסחוב את הציוד, לא לרוץ לטעון, לא לתכנן עדשות ולא...כאילו כל הטיול סביב הצילום, ולא סביב הטיול עצמו.
חוויה זו, כמובן חשובה לכמה אנשים שחושבים שלצאת לטיול בלי ציוד זה לא טיול.
רק שיש פחות ופחות כאילו, מהטעם שהאנשים מתפכחים.
יש מקום לחשב מסלול מחדש, ולברר האם התחביב לא הפך לאובססיה.
או החיים זה החלק של הגלישה בפורום, או מה שקורה מחוצה לו...

חובב1

New member
כיום מצלמים הרבה יותר מאשר פעם

למעשה, בשנה אחת כיום מעלים תמונות כמו כל השנים ביחד לפני כן. ההבדל הוא, כפי שציין שאול שזה נעשה דרך סמארטפון ולא מצלמה יעודית. כך שרואים את אמסטרדם דרך צג הטלפון ולא עינית יעודית.

נחמד לצלם בטיול

שלום
אך גם נחמד לטייל בלי לצלם! לא משנה עם איזה ציוד.
הקטע של צילומי סמארטפון והעלתם לרשתות הוא בעיקר נחלת הצעירים.
לנו במשפחה יש קבוצה ב-WhatsApp שבו מעלים תמונות של הנכד. מדי פעם אני מצלם במצלמה אמיתית, ויחי ההבדל.
אני רואה בצילום בטיול, תענוג של צילום נושאים חדשים. אני לא סוחב את המצלמה כל יום וגם לא לכל מקום. לפי גישתו של שאול, אם יפגוש אותנו (אותי ודומים) בשעה שאנחנו מסתובבים עם המצלמה, הוא יסיק שיש ל-DSLR עתיד. ואם ניפגש בלי ה-DSLR, ביום של טיול נטו, הוא יסיק שזהו סופו.
גם אני נוטה לצלם עם הסמארטפון. אפילו כאשר המצלמה עמי. זאת בשל הקלות לשלוח את התמונה לחברים ומשפחה ברשת. העיניין הוא שלא כל מי שמצלם בסמארטפון מצלם גם ב-DSLR. הפוך, אולי כן.
צר לי ששאול בחר להספיד את התחביב.

sagiKor

New member
אנחנו בפורום צילום, כאן הצילום הכי חשוב, גם בטיול

חפש

את הציוד בנתוני המכירות של התעשיה ולא בשכיחות המצאותם של אנשים ברחובות הערים המתוירות.

מיכאל, זאת מעין מסורת בפורום

מדי פעם מדווחים כאן על דברים כאלה. מובן שזה לא מייצג את נתוני המכירות העולמיים, אבל מעניין ללמוד במה התיירים משתמשים. זה מרמז על מגמות כלליות יותר.

אני מבין

שלום
לא חשבתי לרגע אחרת.
ברם, אני נזכר בסימסטר סטטיסטיקה וסימסטר שיטות מדידה. הטיול באותן רחובות, בקטע הזמן והעונה, אינם מספיקים ע"מ לצאת בהצהרה! אך כך נעשה.
לו הייתה מביא אותה לאקדמיה, היא לא רק שלא היתה מתקבלת, רוב הסיכויים שהיתה נאלץ לחזור על 2 הנושאים הללו.
יש להבדיל, בין התרשמות לפסיקה נחרצת. כ-"אדום" יש עליך יותר אחריות מאשר על גולש רגיל. לכן עליך להיות יותר זהיר בפסקנות.
בביקור הקודם שלי בבודפשט, הלכתי להופעה בערב פאב (IF) והגיע לשם זוג שהבעל היה צלם חובב. אני מדבר על בילוי ערב זוגי, אומנם של זוג נשוי.
האיש הביא תיק עם 5DmkIII, עדשות, כולל 24-70 וגריפ. הוא העביר 2/3 מהערב בצילום! לא חשבתי שהוא מייצג חובב צילום הונגרי, או מדגם של חובבי צילום בכלל. שוחחנו, הוא היה נחמד ושיתפנו חוויות. בין המוזרות הזו למסקנות המרחק רב.

היכן מצאת פסקנות?

רשמתי את שראיתי ומצאתי לנכון להעיר, בהפרזה הומוריסטית ותוך התייחסות לשרשור מקביל, שלרבים אין עוד צורך במצלמה ייעודית כאשר הם מטיילים באתרים פופולריים. אם תחפש היטב תמצא בתחילת המשפט שהרגיז אותך את הביטוי "דומה ש", אשר כוונתו הבעת הסתייגות.
להבא אשתדל לכתוב באופן אקדמי יותר, כיאה להשכלתי.

prizman

New member
אתרים פופולריים אלו מילות המפתח.

כשהייתי בישראל בפעם האחרונה בד"כ הלכתי ללא מצלמה.
מטרת השהיה שלי לא הייתה צילום, ידעתי שאשהה רק בת"א שצילמתי כבר אלפי פעמים.
אם תהיה סצנת רחוב ששווה צילום, דבר שלא נתקלים בו הרבה כשלא מחפשים
אז הסמארטפון יספיק. זו ממילא תהיה חוויה לשניה שלא אשמור ואם יקרה משהו דרמטי
אז ודאי שתמונה מסמארטפון תספיק.
אני עושה אבחנה מאוד ברורה בין יציאות שמטרתן המוצהרת אינה צילום, כאלו שאולי אצלם בהן לייט וכאלו שמטרטן צילום. לכל אחת הציוד המתאים.
עקרונית משתדל שה OMD5 דגם ראשון תמיד תהיה עלי אבל מוותר עליה מדי פעם.
די תלוי ביעד אליו אני הולך, ואם הייתי בו פעם אחת או 20 בחודש האחרון וכמה בא לי
לשים עלי את הפאוץ' או שאני מעדיף להסתפק בכיסים.

פה:

שלום
שורת הפתיחה שלך:
"אחרי סוף שבוע ארוך של צילום רחוב באמסטרדם אני יכול לומר בבטחה ש:"
ואחרי זה אין יותר מה לחפש, בנושא הומור, מרגיז או פסקנות. זה מאוד נחרץ וברור.

מדוע להספיד?

הפריחה של הצילום נמשכת. בניגוד לעבר, האיכות של מצלמת הסמארטפון מספקת את רוב הציבור ברוב הסיטואציות. אותי זה משמח. גם בעידן הפילם לא נראו בציבור הרבה מצלמות SLR. הרוב השתמש במצלמות אוטומטיות קטנות.

חובב1

New member
לגבי מנוע ה-JPEG

אתה אומר שמבצע המרה מ-RAW ל-JPEG במצלמה עצמה אחרי הצילום? הרי זה אותו מנוע שפועל כאשר מצלמים JPEG ישירות... חוץ מזה שאתה בוחר את הפרמטרים ידנית בפרופיל התמונה.

לא אותו הדבר

ההמרה לאחר הצילום מביאה את הטווח הדינאמי לידי ביטוי טוב יותר.

חובב1

New member
מעניין לבדוק

תשווה במידע ה- EXIF בין שתי תמונות מאותו הצילום, אחת JPEG מקורית והשנייה לאחר ההמרה. מעניין מה שונה בין שתיהן. לכאורה, הרי אם אפשר היה להגדיר מהתחלה מה שצריך, זה אמור היה לצאת מוצלח. אולי משהו ב- Active D-Lighting או Contrast.

חובב1

New member
אז שווה להגדיר

את זה כמו שצריך מראש וכך לא תצטרך לעשות אחר כך המרה ידנית במצלמה. יכול להיות שמצב AUTO לא עושה עבודה טובה ואולי עדיף לבדוק איזה מצב D Lighting ידני הכי טוב עבורך. זה בדיוק הערך שקובע את הטווח הדינמי בתמונה.

prizman

New member
שמישהו יסביר לי בבקשה

במה משנה מצב ה D Lighting?
מעולם לא התעמקתי בו. למעשה ריפרפתי מעליו.

למעלה