הנייד הראשון שלי....

NaughtyBoy

New member
הנייד הראשון שלי....

אני מקווה שלא טחנו את הנושא הנ"ל בפורום - אם כן, עמכם הסליחה. ברצוני לקנות לפטופ חזק אשר ישמש אותי בתור סטודנט וגם בתור עובד בחברת היי טק שמסתובב הרבה וגם אוהב לבלות בשטח לפעמים. שאלתי היא האם ישנו מחשב נייד שהוא באמת חזק עם בצועים שמתקרבים למחשב האישי שלי בבית וסוללה שתחזיק שלוש שעות עבודה לפחות? ועוד שאלה - האם מסך 12' הוא קטן מידי עבור בחור כמוני שרגיל לעבוד בבית מול ה-17 הרחב שלי? או שעדיף ללכת על מסך גדול יותר? (ממש בא לי 12') אני כנראה יגלוש איתו, יעבוד על WORD, יתכנת, אקנפג, אראה סרטים וכמובן אולי אשחק. ומה היא יציאת ה-HDMI? והאם כדי שהכונן DVD RW יהיה פנימי או חיצוני? והאם היום כל המחשבים באים עם WI FI מובנה עם אנטנות חזקות יחסית? ומה לגבי בלו טופ' האם גם זה סטנדרט היום במחשבים? והאם ניתן בכלל לשדרג מחשב נייד כמו הוספת רכיבים למיניהם? אני די חדש בנושא והייתי שמח לשמוע עצות - לא כל כך משנה לי התקציב. תודה מראש ושבוע טוב, בר.

NaughtyBoy

New member
../images/Emo208.gif

יאיר B

New member
טוב,

מה זה בילוי בשטח? (ניידים לא בדיוק נועדו לטיולי ג'יפים בשטחים הרריים...). לגבי השאלה אם יש מחשב חזק עם סוללה שתחזיק 3 שעות - כן, יש דבר כזה אבל זה יעלה לך הרבה. מסך 12" - יתרונות: קטן, קל משקל, פחות פגיע, זמן סוללה ארוך יותר. חסרונות: קטן, יקר יותר. לשיקולך. שימושים: WORD וסרטים - כל נייד יכול להריץ כיום (לא יודע כמה זה נוח לראות סרטים על 12"). תכנות, קנפוג(?) ומשחקים - תלוי בדרישות של התוכנות (משחקים למשל צריך זיכרון גדול וכרטיס מסך חזק, בדרך כלל 12" לא מצטיינים במיוחד בכרטיסי מסך חזקים כי הם פונים יותר לפלח המנהלים שלא ממש צריכים את זה). יציאת HDMI - יציאה לוידיאו באיכות טובה יותר (כל טלויזיות ה-HD). כונן DVD - בחלק מהניידים הקלים הוא חיצוני (ואז צריך לקנות אותו במפרד בדרך כלל). אם אתה לא צריך כונן DVD איתך - אפשר לוותר עליו (שוב, רק בניידים הקלים זה קיים). WIFI - כיום כל נייד מגיע עם כרטיס כזה. כל האנטנות הן אותו דבר - השפעה על הקליטה תהיה לראוטר שאליו אתה מתחבר (אנטנות לא שולטות על הקליטה, אם כי יש ניידים שיש להם יותר אנטנות וזה יכול לעזור במשהו). בלוטוס - לא לכל נייד יש, צריך לבדוק מראש או לקנות דונגל אם זה מאוד חשוב. שדרוג מחשבים ניידים - לא פשוט במיוחד. אפשר כמובן להוסיף זיכרון (או להחליף - תלוי בתצורה), אפשר להחליף דיסקישח, במקרים מסויימים גם כונן DVD (צריך תאימות מבחינת צורה). כרטיס מסך לא נתין להחליף (הוא OB בכל הניידים), מעבד בחלק אפשר, לא תמיד פשוט (וגם לא בטוח שכדאי מבחינה כלכלית). תקציב? תכין לפחות משהו עם 5 ספרות...

NaughtyBoy

New member
תודה רבה על ההסבר המפורט!

יש איזה דגם מסויים שמשהו ממליץ עליו? שהוא סוס עבודה קטן :)

bar666xp

New member
האמת ש....

ניראה לי תן הצצה בדגמים כמו הXPS 1330 של דל לדוגמה... בעל מסך 13"~ וכדומה. לתשומת לב רוב ככל המחשבים בסיגנון הזה יגיעו עם כ.מסך החל מX3100 של אינטל ולרוב יגיעו לרמות של הממ 8400GT אולי אפילו 8600GT לרוב יהיו עם מעבדים כמו T7300/T7500 וסביר שכמה מעבדי T2### סוס עבודה יכול גם להיות מחשב עם מעבד סלרון/סמפרון וכ.מסך GMA950 של אינטל וכדומה אם זה לאינטרנט אופיס ושות לדוגמה.

NaughtyBoy

New member
מה אתם אומרים על הדגמים האלה:

מה נראה הכי טוב? יש כזה מבחר גדול וביצועים לא רעים בכלל. קראתי בקורות של גולשים והכל נשמע מבלבל. מה נראה לכם מכאן הכי טוב?

NaughtyBoy

New member
מה אתה אומר על הדגמים הספסיפים הללו:

LG או ה-DELL הנחמד הזה? או שמה ללכת על Lenovo הזה... אני די מבולבל מהמפרטים - נראה לי לפי המפרט שה-LG הכי טוב לא? אגב המשקל לא כזה משנה לי.

NaughtyBoy

New member
איך הביצועים שלו?

ומה אתה חושב על ה-DELL או ה-LG? ה- LG נשמע לי ממש טוב - חוץ מהמקלדת הלבנה אבל זה די שולי. גם ה-DELL נראה מצויין.

Jan22

New member
מבחינה של "לשחק" אף אחד לא מתאים

הכרטיס הוא GMA 900 / 950 ,לא מיועד למשחקים כבדים / תלת מימדי .אם אתה מתכוון להשקיע 7K +- על נייד אז לפחות תיקח כרטיס מסך קצת מעל הממוצע ,לפחות סדרה 7 או 8 של NVIDIA (או מהמקבילים אצל ATI) ,למשל 8400GS (או x2500 אצל ATI) למשל http://www.wallabuy.co.il/sap.aspx?xip=222999 .

NaughtyBoy

New member
אין לי בעיה של תקציב שוב...

אם אני אוותר עם המשחקים כי זה באמת לא השימוש העיקרי - אולי וידאו לא יותר מזה... אבל ראיתי את הדגמים של LG (שדי מבאס שהמקלדת לבנה וגם אין מצלמת רשת) אבל 12 אינצ' כמו שממש בא לי. אחד מהם זה Z1 והשני R200. מה משניהם נשמע יותר טוב?

Jan22

New member
לא הייתי הולך על LG

מאסיביות המארז ירודה ,הם אמנם יפים אבל החומרים זולים. אם אתה שואל מבחינת חומרה - הR200 חזק יותר מZ1.

NaughtyBoy

New member
אז שורה תחתונה... איזה מחשב 12'

הכי חזק שאפשר לקנות והכי מסיבי (עדיף שחור עם מצלמה - אבל לא קריטי) הייתה לוקח? DELL? IBM? HP? אני רוצה שמות של דגמים חזקים ולא גדולים מקסימום 13' עם עדיפות ל-12'. וכמובן תודה רבה על העזרה!!! אתם ממש עוזרים לי פה לקבל החלטות... תבורכו.

Jan22

New member
אישית הייתי לוקח IBM THINKPAD

בעיקרון הסדרה הייתה שייכת לIBM במשך שנים ,עד שלנובו רכשה את חטיבת הניידים/שולחניים ב2004 . מאז לאט לאט לנובו משנה את הסדרה בהתאם לראות עיניה ,יש טענות שהעמידות של THINKPAD (הידועה) החלה לרדת , אבל בשורה תחתונה ,זה בין הניידים העמידים ביותר שתוכל למצוא כיום בשוק. תבדוק את דגמי הX והT . למשל את x61s http://www.arcenter.co.il/Product.asp?Pid=UK43JIN&Cat2Cat1ID=3&Cat2ID=6&aff=Zap&lang=HE או את x60 החלש יותר http://www.bigmall.co.il/product.asp?productid=1508 דגמי X ו T יקרים ,אבל שווים כל גרוש .

NaughtyBoy

New member
מה לגבי ה-DELL XPS M1330

קראתי שהוא מדהים מבחינת היכולות רק החיסרון שלו שהוא מעל 12 אינצ' שזה די מעצבן.... בקשר לדגמי ה-X וה-T האם הם נותנים את אותם הביצועים כמו ה-DELL.

Jan22

New member
מסכים ,זה נייד מצויין

במקרה כזה אני מציע לך ללכת לבדוק את הניידים מקרוב. שניהם באמת מעולים ,רק כמובן חומרים חזקים יותר לx61.

NaughtyBoy

New member
טוב תודה באמת שעשית לי סדר בראש...

אני ממש מודה לך - צימצמת לי את האופציות ממש לשלוש אפשריות. תודה מראש, ושבוע טוב!

NaughtyBoy

New member
עוד שאלה קטנה...

שמתי לב שלסדרת XPS של DELL יש את הדגם M1210. האם הוא שווה בעוצמתו ל- M1330 או לפחות מתקרב... היות והוא בעל מסך 12 אינצ' אולי אני ילך עליו אבל אני לא יודע אם כדי לוותר על כל הטוב שנמצא בדגם M1330 רק בגלל הגודל... האם הוא אלטרנטיבה ראויה? או שה- M1330 הוא סוס עבודה חזק יותר בהרבה? תודה מראש, בר.

למעלה