הנייד אצלי!

maor78

New member
הנייד אצלי!

סוף סוף לאחר המתנה של חודש הנייד בידיים שלי! מדובר ב inspiron 1520 עם כרטיס מסך 8600M GT עד עכשיו התעסקתי איתו רק שעתיים ובינתיים הוא מוצא חן בעייני מאוד. הוא לא מרגיש את הויסטה, ככה שנראה לי שאני אשאיר אותה אלא אם יצוצו בעיות. הפעלתי C&C3 רק כדי לבדוק ביצועים. כיוונתי את כל ההגדרות לאולטרא ואת הרזולוציה ל1280X800 והמשחק פשוט טס! יש לי רק בעיה אחת שאולי המומחים פה ידעו את התשובה עליה. כרגע אני מחובר לאינטרנט דרך הנייד כאשר הראוטר מחובר אליו עם כבל רשת. הבעיה מופיעה כשאני מחבר את הנייח לראוטר ומנסה להתחבר עם הנייד דרך האלחוט. הנייד מזהה שיש רשת, הוא מראה קליטה מלאה אבל לא נותן לי אפשרות לגלוש. חשוב לציין שכאשר הנייד מחובר פיזית לראוטר רשום לי למטה גישה לרשת מקומית ואינטרנט אבל כשאני מנסה להתחבר דרך האלחוטי הוא רושם גישה לרשת מקומית בלבד, מישהו יודע איך מתגברים על זה? תודה רבה!

maor78

New member
תודה

מפי סי סנטר ועלה 7300 עכשיו הם מוכרים אותו ב7700

maor78

New member
מקפיץ

אולי משהו נתקל בבעיה הזאת בעבר? ד"א הראוטר של אדימקס

ש.פ.ד

New member
יכול להיות שבנתב מועלת בקרת גישה?

בכל מקרה - המקום הנכון לשאול הוא פורום רשתות ופס רחב. לגבי משחקים בנייד - שים לב כל הזמן להתחממות המחשב. כרטיסי המסך המודרניים של הניידים הם חזקים ויחסית לא מאוד מתחממים, אבל במשחקים אתה לפעמים מגיע לגבול היכולת של הנייד לפנות חום מגוף המחשב...

maor78

New member
תודה תודה

אני מאוד מרוצה ממנו פרט לבעיה עם האלחוטי. נקוה שיפתר במהרה

TheRealHustler

New member
גם אני מקבל את שלי ביום שני השבוע

תגיד, כמה זמן מחזיקה הבטריה? תתחדש!! בתודה...

maor78

New member
לא יותר מידי

זה תלוי מה אתה עושה איתו. עם תרצה למשל לשחק משחק הוא יחזיק באיזור השעה, אפילו פחות. אם סתם תגלוש זה יחזיק אולי שעתים. זה לא מפתיע אם תתחשב בעוצמה של המחשב, הוא מאוד חזק ויש לו יכולות גרפיות ממש טובות בהתחשבות שזה נייד וביחס למחיר שלו כמובן.

Kibiniloch

New member
יצא לך כבר לשחק בו?

אני תוהה איך מרגיש לשחק עם נייד נטו (בלי תוספות מקלדת ומסך וכו', מקסימום עכברון)

maor78

New member
היום בבוקר שחזרתי מבילוי

שכבתי במיטה ושיחקתי להנאתי C&C3 צריך קצת להתרגל לטאצ' פד אבל חוץ מזה נהנתי מאוד. ד"א המערכת קירור שלו דיי טובה (טפו טפו) אחרי שעתיים של משחק על הגדרות מקסימליות המחשב לא עבר את ה60 מעלות.

bar666xp

New member
התיעץ בפורום רשתות ופס רחב..

אבל ההימור שלי כניראה באחד המחשבים מוגדר IP קבוע... דבר שעשוי לגרור התקלות ברשת... יש 2 אפשרויות לפיתרון... 1. לבטל את הIP הקבוע במחשב כך הוא יקבל את הIP שהנתב יגדיר לו. 2. לקבוע לכל אחד מהמחשבים IP שונה. איזה הודאת שגיעה מתקבלת אגב.. פתח את החיבור תיראה אם חסר GETWAY או משהו בסיגנון ו/או אם מופיע כי הIP כפול ברשת וכדומה הבעיה היא כניראה כמו שרשמתי לעיל.

maor78

New member
בנייח ביטלתי

את האיי פי הקבוע ברגע שנתקלתי בבעיה, חשבתי שאולי זה הפיתרון אבל לא. לא מופיעה לי הודעת שגיעה. הוא פשוט אומר שיש גישה לרשת מקומית בלבד לא לאינטרנט.

bar666xp

New member
וזה קורה רק אם מחובר לנתב המחשב השני/שולחני?

אם הוא מנותק הרשת האלחוטית עובדת בצורה תקינה?! תנסה כמה שיותר לבודד את הבעיה מתי בדיוק היא מופיעה ומתי לא.. אם רק כששני המחשבים מחוברים 90% שהבעיה היא שאחד גורם למניעת חיבור השני... 10% שהבעיה היא בנתב עצמו.. אבל בדוק גם הגדרות בנתב יתכן כי הוא זה שלא מקצה IP'S אלה פולט את אחד מהמחשבים כדי לחבר את השני. ואם לא אמרתי כבר התייעץ גם בפורום רשתות ופס רחב... אגב עוד אפשרות נסה הפוך.. הגדר לכל אחד מהם IP קבוע {שונה מין הסתם}.

maor78

New member
התייעצתי בפורום רשתות ופס רחב

ניסו לעזור אבל לא הצליחו ניסיתי הכללל בערך וכלום לא עוזר. ניסיתי גם לנתק את הנייח ולהתחבר רק עם הנייד אבל גם זה לא הצליח. אני כבר מתחיל לחשוב שזאת בעיית חומרה. יכול להיות? אני אתקשר לתמיכה של סי אמ אס ביום ראשון

bar666xp

New member
רגע לא הבנתי ביכלל לא מתחבר אלחוטית?

אם ביכלל לא מתחבר אלחוטית בדוק.. 1. הפעלת תקשורת אלחוטית בנייד ברד"כ FN+ מקש WLEN/WI-FI/BT או כל דבר שמזכיר תקשורת אלחוטית.. או לחצן/מטג יעודי בדר"כ מסומן ע"י קו מעל אליפסה מעל נקודה ו/או ציור אנטנה.. 2. בדוק כי בנתב רשת האלחוט פעילה. וביכלל תנסה להיות יותר ברור עד לרגע זה עוד לא הבנתי איפה נקודתית הבעיה מתחילה ואיפה היא ניגמרת... לא הבנתי מה עשית ומה לא.... בקיצור במקום לבודד את הבעיה לאלחוטית/קווית/התנגשות WHATEVER... אתה יוצר בילבול אצל מי שמנסה לעזור לך...

maor78

New member
אין צורך להתעצבן

אם אני מחסיר פרטים ו/או לא ברור זה בגלל שאני לא מבין בכל העניין הזה יותר מידי ולכן אני לא בדיוק יודע איזה פרטים צריך לתת. אני אנסה שוב ואני מקוה להיות ברור. הויירסלס עובד בוודאות, יש מין כפתור הזזה כזה בצד ולאחר הזזה שלו נדלקה לי מנורה שמאשרת שזה עובד. כשאני עושה חיפוש רשתות הנייד כן מוצא את הרשת אבל כשאני מנסה להתחבר אליה הוא כביכול מתחבר (מופיע בתור conected) אבל רושם שיש לי גישה לרשת מקומית בלבד ולא לאינטרנט. עוד משהו מוזר: לפעמים שאני מנסה להתחבר לרשת אז הוא בכלל לא מצליח או מצליח אבל עם קליטה מאוד נמוכה למרות שאני נמצא מטר מהראוטר. אבל זה פחות רלוונטי כרגע. ניסיתי לבטל את הפיירל וול, הורדתי דרייבר מעודכן של הכרטיס wieless והתקנתי אותו, בדקתי שהמחשב לא מוגדר לאיי פי מסויים אלא מקבל אי פי מהנתב באופן אוטומטי, ניתקתי את הנייח מהראוטר כדי לבדוק מה שאמרת שאולי הראוטר פולט מחשב אחד, אפילו הרחקתי לכת ועשיתי שיחזור לויסטה כדי שהמחשב יפעל שוב על ההגדרות הראשוניות שלו. כלום לא עזר. אתמול בלילה חבר שלי היה פה עם הנייד שלו והצליח להתחבר לראוטר הזה ללא כל בעיה. הוא משתמש באקס פי מה שגרם לי לחשוב שאולי הויסטה לא תומכת בדגם של הראוטר שלי edimax AR7064 יכול להיות שהכרטיס wireless לא תקין? למרות שהמחשב כן מזהה את הרשת. אני דיי מיואש אבל ממש לא בא לי לקחת את המחשב למעבדה רק כמה ימים אחרי שקיבלתי אותו. מה גם שזה ממש רחוק ממני. תודה על ההתייחסות.

bar666xp

New member
להתעצבן? חלילה...

edimax AR7064MG+ או edimax AR7064SG+ ??? כדאי גם לבדוק עדקון FRIMWARE http://www.edimax.com.tw/html/english/frames/b-download.htm בדוק כי הWLEN מוגדר לB/G ולא רק לG או רק לB כדי לשלול אפשרות שהכרטיס בנייד הוא D לדוגמה אז אפשר לחברו לB אבל לא לG עד כמה שזכור לי לדוגמה... {תיקני IEEE802.11 או אולי ביכלל יש בנייד IEEE802.16 = WIMAX זה ביכלל יכול להסביר הרבה}. http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.16 http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11 קצת אינפורמציה על המופיע בסוגריים ^^^ אני מבין שחוץ מלקבוע ידנית את הIP'S בשני המחשבים ניסית +- הכל... אז נסה גם לקבוע ידנית את הIP'S ושות... יתכן ובאמת יש איזו בעיה בין הנתב והמערכת הפעלה שהיא לא מפענחת נכון את המידע המתקבל מהנתב = IP שגוי או GETWAY שגוי אפילו אולי MUSK שגוי... כל אחת מהבעיות הללו יכול וסביר שיוביל לקישורית מוגבלת, לפעמים אגב לא מחייב כי אין גישה לאינטרנט אפילו אם מופיעה קישורית מוגבלת...

maor78

New member
הדגם הוא

AR7064g+a קראת משהו על אי התאמה לויסטה של הדגמים האלה?

למעלה