"הניגון שמביא את מילה"
שלום! כחלק מהשעמום המאוד מתמשך בחיי, אני לומד ספרות אנגלית כבר למעלה משנתיים. בהרצאה האחרונה שניתנה לי, על כותב השירה המודרנית הגדול והמוערך ביותר בעולם, T.S. Elliot עסקנו רבות בשירתו ובסגנון הכתיבה שלו, הרווי בשגיאות מכוונות בשפה (שזה סגנון די מוכר בשירה). באחד מההסברים לצורת הכתיבה המסובכת והלעיתים לא כל כך מובנת אך מרתקת, אמר הכותב (ואני מתרגם למרות שזה נשמע כל כך יפה באנגלית
) כי "הקצב של השיר חשוב הרבה מעבר למילים ולשפה". אתם בטח שואלים אז מדוע להעלות את זה לפורום עמיר בניון? התשובה פשוטה, אני זוכר שבאחת ההופעות האקוסטיות בזאפה, לפני שעמיר החל לשיר את "בלדה לביישן", שיר שגם הוא רווי בשגיאות בשפה (זה לא בושה... במקום זו לא בושה), עמיר פנה לקהל והתנצל כי זה שיר שנכתב מזמן וכי הוא לא זוכר את המילים אבל הוא המשיך ואמר שבעצם "זה לא כל כך נורא כי הניגון עצמו מביא את המילה". מי יודע, אולי הכותב הגדול הבא גדל לו בארץ הקודש...
שלום! כחלק מהשעמום המאוד מתמשך בחיי, אני לומד ספרות אנגלית כבר למעלה משנתיים. בהרצאה האחרונה שניתנה לי, על כותב השירה המודרנית הגדול והמוערך ביותר בעולם, T.S. Elliot עסקנו רבות בשירתו ובסגנון הכתיבה שלו, הרווי בשגיאות מכוונות בשפה (שזה סגנון די מוכר בשירה). באחד מההסברים לצורת הכתיבה המסובכת והלעיתים לא כל כך מובנת אך מרתקת, אמר הכותב (ואני מתרגם למרות שזה נשמע כל כך יפה באנגלית