הנט בשרות האנטישמים

Aisha

New member
הנט בשרות האנטישמים

לאור יום השואה חשבתי שזה דיון מעניין בעיקבות מאמר החיים ברשת ולבסוף סרטון מרגש (להדליק רמקולים)

סרפד

New member
עוד מאמר מאותו אתר באותו נושא

מיצג השנאה: "אם נדמה לכם שחלפו ימי השנאה, אתם מוזמנים לסייר באתרים נגד יהודים, קומוניסטים, הומואים וערבים ולראות את פרצופה המכוער של הגזענות במלוא תפארתה" מאמר ב"חיים ברשת" (קישור מצורף למטה) אגב, לא בדקתי בעצמי, אבל קראתי בבלוגים אמריקאים שהאתר האנטישמי JewWatch הוא הראשון שיוצא בחיפוש בגוגל עם מילת המפתח "Jew". הידיעה הזו, בלוויית כל מיני הצעות פעולה, התפשטה באתרים ובלוגים, החל מאמצע מרץ, כמו למשל כאן1, כאן2 וכאן3. ועכשיו המאמר ב"חיים ברשת" שהבאתי אומר על אתר JewWatch שהוא "נפל באורח מסתורי". באמת, מעניין מה קרה...

simplex

New member
לגבי Jew Watch

הנקודה היא שמושג Jew יותר קיים כמילת גנאי. באתרים יהודיים ופרו-יהודיים, תראו את המונח Jewish די הרבה פעמים, אבל המונח Jew די נדיר. לעומת זאת באתרים אנטישמיים, המונח Jew מאוד נפוץ. תוסיפו לזה את העובדה שיש המון קישורים בין האתרים האנטישמיים לבין עצמם, ותקבלו סיבה חזקה מדוע האתר ואתרים אחרים עלו ראשונים כאשר עושים חיפוש עם המילה Jew באינטרנט. אז אולי האתר נפל, אבל נפילות כאלו טיבן להיות זמניות. הוא יעלה ראשון ואם לא הוא, אז אחרים. פתחתי דיון עם קבוצה אמריקאית של פעילים פרו-ישראלים בנושא, כדי לשקול אפשרות לבנות משהו חלופי שיפתור את הבעיה הזאת. אפילו משהו שיעלה בעמוד הראשון בגוגל עם הכותרת "מדוע מילת המפתח Jew מעלה במיוחד אתרי שוליים אנטישמיים קיצוניים", כך שגם אם לא יכנסו לאתר הזה, אלו שמחפשים קצת אינפורמציה על "מה זה בדיוק ה- Jew הזה" יקבלו אזהרה מסויימת.

simplex

New member
ורק בקשה.

אם מישהו מתכוון לעשות משהו דומה בעצמו, כדאי שיבין עד הסוף כיצד המערכת הזאת עובדת, כיוון שהוא עוד עלול בטעות להוביל לחיזוק האתרים במנועי החיפוש. האתר שלו גם עלול לקבל אש חזקה מדי.

Aisha

New member
לדעתי המונך jew

מזכיר את המונך jew boy שהוא מונך גנאי

סרפד

New member
זה עניין פוליטי-חברתי

במקור זה לא מונח גנאי. אני, אישית, מעדיפה את המונח Jew, כלומר אני אומרת I am a Jew ולא I am Jewsih. זה מתקשר לי יותר עם מוצא אתני, למרות שסמנטית אין הבדל. אני גם ממש לא מרגישה צורך להשתמש במונח יותר "מרוכך", אני יהודיה גאה. האנטישמים משתמשים במונח הזה בדיוק מאותה סיבה, הם רוצים לתאר את היהודים כגזע נאלח ולא עם אסוציאציה יותר אמונתית או פחות טוטאלית ("A Jewish person" למשל, כולל גם את המילה person, והם לא רוצים להזכיר שהיהודי הוא גם אדם), אבל זה לא הופך את המונח עצמו למונח גנאי. מונח גנאי ליהודי הוא, למשל, קייק (שאין לי מושג מה מקורו). או המונח Jew boy שהזכרת. מי שמשתמש במונח Jew כשלעצמו כמונח גנאי למעשה מזהה את היהודיות כשלעצמה כסיבה לגנאי ולכן בכלל לא משנה איזה מונח הוא יאמץ לצורך העניין. אגב, המונח The Jew בלשון יחיד משמש אנטישמים לאפיון של היהודי באשר הוא, של ה"ארכיטיפ היהודי". באתרים של לא-יהודים שעושים פארודיה על אנטישמיות, משתמשים לעיתים במונח The Jew בלשון יחיד באופן מוגזם, כל דבר שעושים יהודים מתואר כ"היהודי עושה כך וכך", "היהודי זומם כך וכך", "היהודי רוצה כך וכך". הם גורמים לזה להשמע מאד מגוחך, גורמים לאנטישמים להיראות נלעגים, הם גורמים לי לצחוק, הם באמת מקור של תמיכה נפשית בשבילי (אני נתקלת בהמון אנטישמיות ברשת). עוד מונח שמשמש לצורך סאטירה/פארודיה על אנטישמים הוא צורת הכתיב Jooooos במקום Jews.

simplex

New member
אוקיי, רק שחזרה לנקודה המקורית

עדיין המונח Jew מופיע הרבה יותר באתרים אנטישמיים מאשר באתרים שעוסקים ביהדות וביהודים ושאינם אנטישמיים. גם אני מגדיר את עצמי כ- Jew ובכך מוחה על עצם הקונוטציה השלילית של המונח.

סרפד

New member
אני מסכימה איתך

רק ציינתי בהערת שוליים שהמונח עצמו אינו מונח גנאי, כדי שאנשים לא יוטעו לחשוב שכל מי שמשתמש במונח הזה משתמש בו לגנאי. אגב, בעצם דחיית המונח ע"י לא-אנטישמים יש משהו מסריח. הכי מצחיקים אותי אלה שמשתמשים במונח הסופר "מעודן" "people of the Jewish persuasion". זה נראה לי כמו אנטישמיות חבויה. עצם הנסיגה מן המונח Jew כאילו הוא באמת מונח גנאי נראה לי חופף את השימוש שעושים אנטישמים במונח הזה. אנשים שבאמת מתנגדים לאנטישמיות ואינם מתחסדים אומרים Jew בלי שום תסביכים, כמו שהם אומרים Arab, Spaniard או Christian. עוד סיבה שהמונח הזה מופיע בתדירות כל כך גבוהה באתרים אנטישמיים, חוץ מהנטיה שלהם להשתמש במונח הזה ולא באחרים, היא פשוט שהם אובססיביים ביחס ליהודים. המילים "יהודי" ו"יהודים" מופיעים בהרבה משפטים בכל דף, כולל כותרת האתר, תגיות המטה, קישורים ושמות קבצים. דוגמא ממקום אחר: אם תריץ בגוגל חיפוש תחת המילה "Allah" האתר הראשון המופיע בתוצאות הוא בלוג פארודי של בלוגר המכנה עצמו Allah שאינו בדיוק פרו-מוסלמי. זה לא רק מספר האתרים שמתקשרים אליו (מה שאמור להיות, אליבא ד'גוגל, הגורם הראשי בדירוג), אלא העובדה שכל רשומה נחתמת אוטומטית ב- "Posted by Allah", המילה Allah מוזכרת הרבה פעמים ומופיעה בתיאור של הרבה קישורים וגם ה- URL מכיל אותה.

e-magine

New member
אלגוריטמים - איכותם של דפי הרשת

|הגדש| מתמטיקה או אידאולוגיה? אני מפנה לקטע מתוך עבודה סמינריונית של אורי ברייטמן: מנועי חיפוש: היבטים משפטיים. העבודה עצמה אוחזת כ 80 עמודים ואני עוד לא סיימתי לקרוא אותה, אני מפנה אתכם באופן ספציפי לפרק האלגוריטמים, המסביר בשפה ברורה איך מתבצע חיפוש ואיך נקבעת איכותם של עמודי האינטרנט לצורך מיקומם בתוצאות, ובכלל.

למעלה