הנחת תפילין

מתבי6

New member
הנחת תפילין

אף אחד לא מחייב אותך להניח תפילין ובכל זאת אין כמעט יום שאתה מפספס את זה (למי שבאמת מניח, אני חושב שיש פה כמה כאלה) למה? מה זה הדבר הזה שאתה לא מסוגל להפסיד? לא להתבייש לענות

moshe010

New member
לפי מה שהצהרת אתה עדיין מתלבט ומאמין חלקית

אז מה הפלא שאתה מניח כל יום תפילין אבך אני למשל שכפרתי באופן מוחלט ומתוך הרגל ורגש המשכתי לבהניח תפילין עד שהיה יום אחד מהרתי ואמרתי לעצמי היום לא אניח תפילין ולמחרת גם כן מהרתי קצת ולא הנחתי תפילין ופלא תוך כמה ימים לא היתי מסוגל לבזבז שעה מהיום בשביל ללכת לבית כנסת ולהתפלל ולהניח תפילין כיום אני לא מסוגל לעשות זאת

זה גרם לי להבין שאני

לא בדיוק דתי. להבדיל ממך, עוד כשחשבתי שאני מאמין ודתי, קרה המון פעמים שלא הנחתי תפילין. פעם לא לקחתי את זה אתי ולא רציתי לבקש מזרים, עד שבמודע כשלא היה לי כוח להניח תפילין. ואז השבת חשבתי לעצמי שכבר המון זמן אני רק מרגיש דתי ומשקר לעצמי. יש אנשים שלא להניח תפילין הם מרגישים עם זה יותר גרוע מחילול שבת, ולי זה לא כל כך הזיז. לכן גם חיללתי שבת. כי אין טעם לא להניח תפילין לא להתפלל לא לשמור טהרת משפחה ומשום מה לשמור שבת.

זהירות

יש גמרא שאומרת שצעירים אסור להם להניח תפילין כי הם עלולים לז......עם התפילין מישהו ניסה פעם אולי גם עם טלית? נא לא למחוק משנכנס אדר............

אוף

בדיוק היום רציתי להתקשר אליך, ואתה הורדת את הטלפון שלך מהחתימה

למעלה