הנחת תפילין

supertv

New member
הנחת תפילין

שלום רב, אני בן 23 כבר כמה שנים אני מעוניין להניח תפילין והסיבה שאני לא עושה זאת היא הוריי. דוד שלי חזר בתשובה לפני כמה שנים עם משפחתו (נהפכו למשפחה חרדית) ובגלל הזיקה הרבה שיש לי לדת ההורים שלי חוששים שאני אהיה כמוהו. אומנם אני מאמין אך כעת לא רואה עצמי כאדם ח רדי, אני רוצה לומר להם שאני מעוניין להניח תפילין אך לא רוצה להכניס אותם לדאגות מיותרות. כל פעם שאני חושב על כך ש אני לא מניח תפילין יש לי ייסורי מצפון חזקים מאוד מפני שהדבר חסר לי (אחרי הבר מצווה הנחתי עוד שנה בערך ולצערי הפסקתי) . אשמח לתגובתכם, יום טוב.

מה הבעיה ???

הרי אתה לא ילד קטן! תקנה תפילין ותניחם כל יום. אינך חייב לצייט להוריך לבטל מצוות עשה של תפילין! כמובן שאינך רוצה דוקא להרגיז אותם ובכן תניח אותם בצנעה. בהצלחה רבה !!!!

מדוע שלא תניח אותם

בבית כנסת או במקום שהם לא יראו אותך וכך תחסוך חיכוחים מיותרים, ותמיד אפשר להשתמש בטפטפת, קרי להחדיר להם את הרעיון לאט לאט ובעדינות, אך בנתיים תניח במקום או בזמן שהם לא יראו. צ`או

מניסיון

אפשר לעשות את זה בהצנע כשאין אנשים בבית או רק שחלקם בבית ולסגור את הדלת ולהשתדל כמה שיותר שלא ישימו לב ולאט לאט הדבר יתקבל גם עליהם. http://www.tefillinet.com/In_tef_1.asp

איש יקר!!!

בס"ד אני נוהג להניח תפילין בשעה מוקדמת בבקר,או בחדר השינה,או בסלון. בכל אופן אם אינך הולך לבית כנסת להתפלל שחרית ולהניח תפילין,אזי תשריין לך חדר בו תוכל להתבודד לזמן הדרוש לך. בהצלחה, ויישר כח על הרצון להניח תפילין למרות הקשיים
.

Blackpanter1י

New member
אני גם זוכר שהתביישתי לברך ברכת המזון

והייתי יוצר לחצר כדי לברך בסתר... אבל עכשיו כבר הכל בסדר עם זה ב"ה

הגאון האחרון רבינו יוסף חיים אמר שהדרך הטובה

ביותר לחזור בתשובה - היא לקיים מצוות בלי שידעו אחרי

הסידור הכי טוב שנתקלתי - של חברת מילר-(של

עדות המזרח - כולו מסודר לפי הסדר הנכון לדעת רבינו האר"י-בלי כוונות) רק חיסרון אחד יש לספר - שלפעמים הכתב קטן מידי(למרות שזה סידור גדול יחסית) הסידור נקרא בית תפילה

אני מסכים במאה אחוז

ומה אתה אומר על זה שעל הספרים של הרב עובדיה כתוב הגאון וכן בכל שלט מטופש על הרצאה של כל רב בערך כתוב הרב הגאון..

asaf2000

New member
אבל לא כתוב "האחרון"

ברגע שאתה אומר "האחרון" זה כאילו שאחרי רבי יוסף חיים לא היו ולא יהיו יותר גאונים... זו הבעיה...

אופירA

New member
מנהל
עצה -

הנח את התפילין בצנעא, ללא שייראו, ואם יגלו - הסבר להם בטבעיות שאינך מסתתר, אך לא גילית להם כי לא רצית שיפחדו, ידאגו ויצטערו, ומאחר שגילו - אתה מיידע אותם שאתה מאמין, אך אינך רואה עצמך כחרדי.

למעלה