עם כל הכבוד לכל מהנדסי הבנין ויש באמת כבוד
אחת הבעיות הגדולות של עם ישראל היא אותה זהירות אותה המהנדסים נוקטים בבואם לפתור בעיות פשוטות יחסית.
גילוי נאות > גם אני עוסק בהנדסת מבנים כבר מעל ל-35 שנים ועוד קצת.
אתן דוגמא לזהירות המופרזת, לדעתי:
לפני 25 שנים בקוטג' משפחתי בגודל של כ-180מ"ר הספיקה כמות ברזל בנין של 12טון בממוצע.
נכון להיום כמות הברזל יותר מהכפילה את עצמה ל-26(!) טון.
כש"המציאו" את הממ"ד, כל קירותיו היו בעובי של 20 ס"מ עם כמות ברזל של מקלט (שעובי קירותיו 40 ס"מ) ודלת פלדה וחלון יחסית למקלט, קלים.
בכל מבצע או מלחמה שעברנו ממלחמת המפרץ הראשונה, הוסיפו חיזוקים, ברזל עלה בקוטר ועוד וזאת מכל הסיבות הנכונות לעת החדשה של ירי טילים חזקים יותר...
אלא מה? בזמנו, כש"המציאו" את הממ"ד, הטילים שנפלו היו כבשים בהרבה מאלו שנופלים היום ולא הייתה כיפת ברזל ולמעשה הממ"ד פותח כמענה ללוחמה הכימית שסדם חוסיין איים להשתית עלינו.
התקנים לחוזק המבנים השתדרגו במקביל לאורך השנים וייקור עלויות הבניה עלה פי 2 ויותר מאז שהתחלתי תכנן...מה שכמובן בנינו משלמים היום לשמחת המדינה והבנקים...
זה לא אומר שהמהנדסים לא בסדר, אבל היות ורובם של המהנדסים למדו איך לתכנן גשרים, רבי קומות ומבנים עתירי בטון ופלדה, אני נתקל הרבה פעמים (כמו בדיון הזה) בזהירות היתר שאין לה שום תכלית חוץ מלפחיד את השואלים ולזה אני מתנגד.
אין בעיה לשים ג'קוזי או בריכת שחיה על ממ"ד תקני. אין לתקרת ממ"ד כל בעיה לקבל את המשקל ויש הרבה מאוד ג'קוזים הממוקמים בדיוק שם בבתים פרטיים בדיוק מסיבה זו.
השואל אינו מבין ולכן נתן נתונים שונים על כמות המים בג'קוזי וזה בסדר גמור כי הוא השואל. אבל ידע בג'קוזי ובמשקלם נדרש לפני שעונים בפורום ומפחידים את כולם.
בהצלחה גם לך