הנחיית קבוצה

basket case

New member
הנחיית קבוצה

טוב, כפי שאתם יודעים, פעם בשבוע אני מעבירה דיון בנושא אקטואליה לקבוצת קשישים במרכז יום שאני עובדת בו. פעם אחרונה היה דיי רע, ולפיכך החלטתי לערוך מקצה שיפורים. קודם כל, הייתי רוצה להפוך את הקבוצה ליותר אינטימית. פחות אנשים, וגם אווירה יותר אינטימית. איכשהו, הייתי רוצה שכאילו יהיה לי איזשהו קשר אינטימי עם כל קשיש.. מה דעתכם, איך אפשר לעשות זאת? חוצמזה, אני אעשה "משוב" - אשאל כל אחד מה דעתו על הדיונים, על מה הוא היה רוצה לשמוע וכו'. גם הייתי רוצה לדבר לא רק על אקטואליה, אלא על עוד כלמיני נושאים.. מה דעתכם? יש לכם עצות?

shellyland

New member
אולי תנסי לתת להם להביא נושאים?

את יכולה שבכל שבוע אחד מהם יעלה נושא ואולי אפילו ינסה להנחות את הדיון. אני בטוחה שיש להם מה לתת. חוצמזה, את צריכה להגדיר מה בדיוק לא הלך טוב בפעם הקודמת, בשביל שנדע לתת לך עצות לשיפורים. את גם צריכה להבין שלקבוצה יש דינמיקה משלה, שלא תמיד קשורה דוקא בך, ותפקידך כמנחה הוא לאפשר את הדינמיקה הזאת ואם צריך - לשקף אותה להם. בשום פנים ואופן לא להשתלט עליה ולא לבוא עם אג'נדה קבועה מראש ולקוות שהם יישרו קו איתך. זה בגדול, בשביל עצות יותר ספציפיות אצטרך לשמוע יותר פרטים על מה שאת רואה כבעיות.

n k

New member
לפרסם דף עם מספר מוגבל של מקומות

והמעוניינים ירשמו את שמם על הדף - כמו תור לרופא. אפשר לתלות כמה דפים: כל דף יהיה "קבוצה" שתפגש בתאריך מסויים, בשעה מסויימת.

למעלה