הנחות יסוד

greywolf

New member
כלומר אינך רוצה עיתון כמו הארץ

אלא את רוצה עיתון כדוגמת הצופה? אין דיווח טכני אלא אם את מתכוונת לכרוניקה: ביום שני בשעה תשע ושמונים בבוקר נפרצה דירה ברחוב החשמונאים שלושים ושמונה בתל אביב וכיוצ"ב. דיווח להבדיל מכרוניקה הוא אקט פרשני של תרגום המציאות במטרה להעבירו לקהל. זה אינו יכול להעשות ללא עמדה ביחס למציאות. אין זאת אומרת שאין הדיווח אובייקטיבי. הוא מתאר את האמת, אלא שהוא מתארה בדרך זו ולא אחרת. אינני חושב שאטעה באם אומר שקצפך אינו יוצא על עמודי הפלילים אלא על טורי הפרשנות. בפובליציסטיקה חובה על העיתונאים לנקוט עמדה. מפה ועד לטענה של עיתונות מגויסת המרחק רב.

מריליןפ

New member
ושוב זה ממשיך בפרץ ידענות מתנשא

אתה מניח ברור לך שאתה יודע .הצופה בסבר פנים של אני ואפסי עוד. הצופה איזה קביעה נחרצת. אם לא הארץ שאין בלתו אז הצופה בפסקנות יודעת הכל.אז שוב רכרגיל קביעת עמדה שאין לה על מה לסמוך, פשוט איני תכירה את הצופה . ואין לי אחות, . גם מעריב הוא תחליף טוב להארץ. שבכל זאת ועל אף הכל הוא מגויס ומטעם.

ים ושמש

New member
התקשורת באה מן הציבור אל הציבור

והיא אמורה לייצג את ההוויה הציבורית בכל זמן נתון-כיאחד הוא!!! כאשר התקשורת מקובעת בהוויה "שהיתה" ואינה מתפתחת ומשתנה בהתאם למתרחש בציבור-היא היא זאת המנותקת ומועלת במשימתה לייצג את המתרחש כהויתו. הרי על מה הזעם? על מה ומאין תחושת הנתק הקיימת? התקשורת מנסה להאחז בתפיסת עולם שהיתה-ובנוסף ,חושבת שתפקידה עלי אדמות לחנך על פי תפיסת עולמה....

מריליןפ

New member
ועל המחשבה הזו, שתפקידה לחנך

על פי תפיסת עולם כזו או אחרת אני מותרת מראש. אבקש רק ובעיקר אינפורמציה רחבה ככל האפשר ,אך פרשנות חינוך ,נו,נו,נו, ומוסר השכל,לא תודה. אין לי צורך.סקירת אירועים רחב ככל האפשר ,כן. חינוך ומסקנות של העם כאילו, פרשנות לאינפורמציה לא או לפחות להביא דברים בשם אמרם. שיגיד הכתב ,זו דעתי האישית.

greywolf

New member
באה מהציבור?

התקשורת איננה מוסד נבחר. היא איננה מתחלפת בבחירות ואיננה גם מבוססת על פיוס ההמונים. צריך לזכור שהיא עסק כלכלי לצד הצדדים בה שקשורים לתפקידיה כמעצבת וסוכנת תרבות. כממסדים נוספים במדינה היא מתבססת על תפיסת עולם הקשורה במהותה של הדמוקרטיה: ערכי ההמוניזם, זכויות האדם, זכות הציבור לדעת וערכים נוספים שנוצרו במאות השנים האחרונות בדמוקרטיות מערביות ולא בדמוקרטיות הערביות. הרצון לדווח כרצון לבקר כרצון לשפוט מחייב תפיסת עולם ערכית, תפיסת עולם שלא תשתנה כי השלטון התחלף. אינני יכול שלא לחשוב שכאשר השלטון במדינה יחזור בשלב זה או אחר לידי מפלגת העבודה בבריתה עם מר"צ, לא תגידי דברים אלו. הטענות שהועלית אינן מועלות רק כנגד העיתונות בכלל ו"הארץ" בפרט. הן מועלות גם כנגד בית המשפט העליון והאקדמיה. השאלה איננה האם העיתונות שמאלנית אלא האם מבינים חלקים גדולים בציבור שכדי להיות מדינה שמשתייכת לעולם המערבי יש צורך בשמירה על ערכים ליברליים וסוציאליסטיים כאחד.

ים ושמש

New member
מעניין!לדעתך,"שומרי החותם"של"הערכים

הם השמאל!? רק מוכיח את הטענה על הניתוק ,הריחוק והרצון לשמר את ההגמוניה. "הם"יודעים טוב יותר מה נכון שהעם,ידע,יקרא,ויקבל בצורת חוקים אבסולוטיים. לידיעתך,פוליטיקה יש גם בבתי המשפט-גם בהיכלי השן-גם אצל עורכי העתון גם לכתבים. העולם מסתובב סביב הפוליטיקה בדיוק כמו סביב המין. אל תנסו ליצור גופים אלייטיסטיים "טהורים" ושייכים משום מה רק לשמאל כו-לם נגועים בפוליטיקה ומושפעים מדעותיהם האשיות! הבעיה היא האם המיעוט ישלוט במוקדי הכוח-או דעת הרוב.

למעלה