הנחה בחשמל

שלומות0

New member
הנחה בחשמל

מדי פעם עולה כאן השאלה
האם יש הנחה בחשמל בין הזכויות של ילדינו, מברור שאני עשיתי
יש הנחה אוטומטית רק להורים שמקבלים עבור ילדם תוספת של תלוי למרי בעזרת הזולת, הורים אחרים אינם זכאים,
מדי פעם אנחנו קוראים כאן מהורים שטוענים שהם מקבלים את ההנחה מחברת החשמל ללא קשר לתוספת קצבה,
אז אני מבקשת אם יש אסמכתא או גורם מוסמך שקורא כאן בבקשה אם אפשר לתת לנו את התקנון המוסמך
מי הם ההורים שזכאים להנחה בחשמל?,
אני רוצה גם לממש את ההנחה הזו, הבת שלי מבזבזת חשמל ללא שום הגבלה מדליקה יום ולילה מזגן, קשה למנוע ממנה את זה על אף ההסברים
שזה הרבה כסף,
בבקשה ההנחה הזו חשובה לי ממש כמו לעוד הורים נוספים..

שלומות אני לא גורם מוסמך

אבל אם אני אומרת לך שהבת שלי לא מקבלת תוספת מיוחדת אז תאמיני לי. האם קיבלת מתישהו מכתב מביטוח לאומי שייתכן ואת זכאית להנחה בחשמל בגין הבת תבדקי מול ביטוח לאומי, ואם יש פשוט תלכי לחברת החשמל תבדקי שם אם את רשומה בביטוח הלאומי כמקבלת הקצבה אז את צריכה לדאוג שחן החשמל יהיה על השם של מי שמקבל את הקצבה בשם הילדה כעיקרון מגיעה רטרואקטיבי מרגע שליחת ההודעה של ביטוח לאומי לחברת חשמל. שלומות יש לי תחושה שמנסים להסתיר מה מגיע באמת ואם לא בודקים לעומק אז לא יודעים, אגב גם לגבי תלות מוחלטת האם ידעת שניתן כל חצי שנה להגיש בקשה גם אם סורבת את זה גיליתי לאחרונה.
אני לא חושבת שגורם מוסמך ישמח לעזור

שלומות0

New member
בגלל שאני בטוחה שאת צודקת

אני אבדוק את הנושא שוב ואם יהיה צורך אין לי כוונה לשתוק{אפילו לפנות למשפטן}, לגבי תלות בזולת אני לא חושבת שהבת שלי תלויה בזולת, לשמחתי היא מסתדרת לבד.
היא כבר גדולה בעבר הייתי זקוקה לזאת נואשות במיוחד שהיא הייתה נכה פיזית ואז נאמר לי שהיות שהיא כבר מקבלת קצבת נכות היא לא זכאית בגלל נכות פיזית לתוספת
האמת זה לא היה נראה לי גם אז.

שלומות0

New member
בדקתי מול חברת החשמל

אני רשומה כמקבלת הקצבה עבור הבת אבל בחברת החשמל לא העבירו זכאות לבת שלי..
ובביטוח לאומי נאמר לי מפורשות שהיא איננה זכאית , אך ורק מקבלי הקצבה המשלימה זכאים, עשיתי את הברור הזה מולם!

שלומות0

New member
אני מבינה שיש כאן איזה שקר

או יותר נכון לנסות בשיטת המצליח לא לתת למי שזכאי לקבל, הבנתי מהתגובה שלך אתמול, ואני מודה לך כי אני אטפל בזה.

רחל119

New member
אני מציעה לנסות ולערב את אלוט

יש להם יותר כח מאשר פניה והתמודדות של כל אחד מאתנו בנפרד

שלומות0

New member

לא על שם מי שמקבל את הקיצבה בשמו

אם זאת את אז על השם שלך ואם זה האבא אז על שם האבא במקרה שלי החשבון היה על שם בעלי ואני זו שמקבלת את הקצבה בשמה וכך נוצר מצב שביטוח לאומי שלח הודעה לחברת חשמל אבל הם לא ידעו למי לשייך את ההנחה עד שהלכתי לשם וחיפשו אם יש הודעה על שמי.

שלומות0

New member
נאמר לי מפורשות

שהקצבה משולמת עבור הילד כך שבמחשבים שלשל הביטוח הלאומי וגם של חברת החשמל שנותנם את ת.זהות של הילד אמורים לדעת האם מקבלים עבורו את ההנחה, זה לא קשור אם האבא רשום כמקבל עבור הילד או האמא,
את לא מקבלת עבורך את מקבלת בגין הילדה כך שלפי ת. הזהות שלה ניתן לדעת שהנחה בגינה, ואם זה לא מופיע על ת. זהות שלה ז.א. שאת מקבלת את ההנחה מסיבה אחרת זה מה שנאמר לי גם בברור נוסף שעשיתי ועשיתי כמה ברורים ובכולם נאמרו אותם דברים,
אני בשבוע הבא אבדוק את זה מול אלו"ט..

שלומות את טועה אין שום סיבה אחרת

שאני אקבל הנחה אני הייתי בחברת חשמל באופן אישי, הביטוח לאומי מעביר הודעה שכוללת כנראה גם את ת.ז הילד אבל מה שצריך זה שיבדקו אם ההנחה מגיע זה לפי ת.ז ההורה שמקבל את הקצבה בשם הילד.

שלומות0

New member
מקבלים את ההנחה בגין הילד

ממש כמו בארנונה, רק שבארנונה כולם מקבלים ובחברת חשמל ידוע שרק מקבלי קצבת תלוי בזולת מקבלים, ומתברר ששי הורים שמקבלים גם בלי אותה קצבת השלמה

בדקנו, ביררנו...

בחברת חשמל נאמר לנו במפורש שאין הנחה אוטומטית בחשבון למשפחה שבה יש ילד אוטיסט, למרות שהוא מוגדר נכה 100%. הפקידה שדיברה איתנו אמרה שיש הבדל בין נכים התלויים בזולת לבין מי שמוגדרים אוטיסטים, והזכירה לצורך השוואה, עוורים למשל.

שלומות0

New member
גם לי נאמר מפורשות מספר פעמים ועשית ברור מספר

פעמים ותמיד קבלתי את התשובה שאתם קבלתם,
אבל יש כאן הורים שטוענים ואני די סומכת עליהם שהם כן מקבלים את ההנחה, אז השאלה היא מדוע יש הורים שמקבלים ומדוע יש הורים שאינם מקבלים, אם יש הנחה על כל ההורים לקבל, או שיש קריטריונים
אז אנחנו אמורים לדעת מהם.

אולי יש הורים שקבלו בטעות

כלומר לא כולנו קופחנו במזיד,
אלה הם צ'פרו בטעות.
אז בואו נהיה נחמדים ולא נקלקל להם.
סה"כ כולם פה מקבלים לא מעט-
תחשבו קיצבה+הנחה במס הכנסה+הנחה בארנונה=קצת יותר מ 3000 ש"ח בחודש לטיפולים בילדים כשבנוסף גם מקבלים החזרים מקופת חולים שגם הם יכולים להגיע לסכום מכובד אם מנצלים אותם.
אז לא נורא אם יש עוד הנחה שמיועדת לאחרים ולא לנו.
ואם מישהו קיבל מסיבה כלשהי-לא חובה לחטט בזה יותר מדי.
כשפרסמו את ההנחה הזו הגדירו מראש שזה למקבלי קצבת תלות מוחלטת.

שלומות0

New member
ניסיון סתימת הפיות שלך כאן

איננה במקום תסלחי לי מאוד, אני לא מקבל אפילו חצי מהדברים שמנית כאן!
והבת שלי במצב קצת{הרבה} יותר קשה מלהיות בתפקוד מאוד גבוה!
לכנס כאן לכתוב מה שכתבת מקוממת!
חיטוט? אין לנו זכות לדעת את הזכויות שלנו????

למעלה