הנחה בארנונה

sst17

New member
הנחה בארנונה

שלום רב לכולם, ותודה על הרצון לעזור. אני נכה צה"ל 30% לצמיתות (נפשית) גר עדיין עם הוריי ואחותי הקטנה שלומדת בפנימייה בדרום. אבי הגיש בקשה להנחה בארנונה, הציג להם את תלושי המשכורת שלי וגם את שלו (שהיא ממש נמוכה ואני חי מהתגמולים עקב הבעייה שלי), רק שנינו עובדים. הוא נענה בשלילה בטענה שזה לא הבית שלי. במשרד הביטחון אמרו לי שכן מגיעה הנחה כי אני מתגורר שם, ובעירייה....אתם יודעים. הלכנו למישהו בכיר יותר ונענינו באותו דבר. כאן הסיפור נמשך 2 דקות, בפועל, זה טרטור של כמה חודשים כבר. אז מה עליי לעשות? אבי לא יכול לשלם כל כך הרבה ארנונה. בתודה מראש, סאם

ברק 188

New member
עד כמה שאני יודע מגיע לכם.

נסה אצל נציג הארגון באזור שלך אולי דרכם ניתן יהיה לאכוף את הערייה במקום מגוריך,בהצלחה.

עומר י

New member
אתה זכאי להנחה של שני שליש ארנונה..

אבל אליה וקוץ בה - הנכס צריך להיות על שימך. פתרון: שכור את הנכס מאביך (חוזה שכירות סטנדרטי אפשר לקנות בדיונון בפרוטות), עם חוזה השכירות גש לעיריה וקבל את הפטור. להלן הדרישות של העיריות: נכי צה"ל: מ- 10% נכות ומעלה עד 4 נפשות : זכאים להנחה של 66% ועד 70 מ"ר. מ- 5 נפשות ומעלה : זכאים להנחה של 66% עד 90 מ"ר. נכי צה"ל המופיעים ברשימת משרד הביטחון אצלנו אינם חייבים להמציא אשור ממשרד הבטחון. נכה צה"ל המתגורר עם הוריו - אינו זכאי להנחה מארנונה. על נכי צה"ל המעונינים בהנחה להביא : אישור נדרש : ממשרד הביטחון, על זכאותם להנחה מארנונה. באישור צריכה להיות רשומה הכתובת בה מבקשים הנחה. לתשומת לב מבקשי ההנחות: 1. פונה אשר בבעלותו יותר מדירה אחת, זכאי להנחה אחת בלבד על הדירה בה הוא מחזיק. 2. אם חשבון הארנונה/מים אינו מופיע על שם מבקש ההנחה, יש להציג חוזה )שכירות/רכישה( הגשת בקשה להנחה מחייבת ביצוע שינוי מחזיקים והעברת חשבונות הארנונה על שם מבקש ההנחה. 3. במידה וקיימים מס´ מחזיקים בדירה הזכאים להנחות שונות, תינתן ההנחה הגבוהה ביותר המגיעה למחזיק הזכאי באופן יחסי למספר המחזיקים. 4. חובה לציין מס´ שותפים בדירה )אם יש(. 5. העירייה שומרת לעצמה את הזכות לבדוק את הפרטים המופיעים בטופס הבקשה להנחה בכל האמצעים העומדים לרשותה.

למעלה