הנה

Hendrix2

New member
הנה

http://www.meretz.org.il/Asp/Meretz.Asp?WCI=NewsDetail&NewsID=2007 אני לא הוזה :

tali_le

New member
אתה אמנם לא הוזה, אבל לא יודע לקרוא

צירפתי את מה שכתבת גם כקישור כדי להקל על המעוניינים ואני גם אצטט "תפורש כמדינתו של העם היהודי ומדינת כל אזרחיה" זה הפירוש שמציעה מרצ להגדרה יהודית ודמוקרטית ופירוש זה אומר כי מדינת ישראל היא מדינת העם היהודי אבל היא גם דמוקרטית ושוויונית לכל אזרחיה זה נסיון להגדיר את השוויון כחלק מההגדרה הזאת שהיא מעורפלת... ולא להפוך את מדינת ישראל ללא יהודית ולכן - בין אם ההצעה הזאת מיותרת או לא (ואני לא בטוחה אם היא מיותרת או לא) היא בפירוש לא הצעה לשנות את הסטטוס של מדינת ישראל ממדינה יהודית כמו שציינת בדיון הקודם ולכן הוא בטל ומבוטל טלי

Hendrix2

New member
לא טענתי שזאת הכוונה המקורית

אני כתבתי פה מה שאמרו ברדיו, ושם אמרו בפירוש "שינוי זהות המדינה ממדינה יהודית דמוקרטית למדינת כל אזרחיה". זה שהם טעו זה כבר לא אשמתי, אני רק שמתי את זה כדי להראות לכל אלה שטענו (ובמיוחד לשי אבן, עם עוד טיעון ציני עלוב ופתטי בצורה מחרידה) שמועצת מרצ לא התכנסה ושלא היו דברים. וזהו.

tali_le

New member
רד מעץ הזה...

טיעון ציני עלוב ופתטי בצורה מחרידה ?!?!?! מותר לך להיות קצת יותר בנאדם כשאתה כותב דברים ושי צדק, מועצת מרצ לא התכנסה וגם לא ההנהלה - ההליך פשוט ועבר דרכה... טלי

Hendrix2

New member
LOL TALI

אה.. הם לא התכנסו.. למה? כי טלי אומרת? אני רק רוצה לצטט לך את מה שנכתב בהודעה: "הנהלת מרצ החליטה בישיבה מיוחדת שכונסה בת"א ביום חמישי..." הממ. =)

tali_le

New member
מה שהתכנס ביום חמישי

זה פורום של עובדי מרצ, חברי הסיעה ושאר ירקות לצורך הרמת כוסית לראש השנה תוך כדי זה הועבר הליך מזורז ונקבעה החלטת הנהלה. אוף נו באמת זה ויכוח מטופש די

Deathatred

New member
ההחלטה היא דוגמה למחטף אנטי-ציוני

שהציונים של מרצ מסכימים לו בשתיקה.

tali_le

New member
מה לא ציוני בהחלטה?

שאתה טוען בעצמך במקום אחר בשרשור שלא באמת אומרת כלום ויש לבחון את ההתנהגות בשטח

Deathatred

New member
הסברתי בדיוק

אין שום ציון מפורש שישראל תישאר מדינה יהודית דמוקרטית ויש שימוש במושג המאוד בעייתי מדינת כל אזרחיה. כשהנהלת מרצ התכנסה והחליטה את ההחלטה היא הייתה מודעת לכל הקונוטציות שיש לשם הקוד הזה וביניהם ביטול חוק השבות וחוק האזרחות. הניסוח מאוד מעורפל אבל בהחלט אפשר לפרשו כהחלטה של ביטול אופיה היהודי של מדינת ישראל. יש מעתה לבחון את המעשים בשטח ואת פעילות הח"כים אבל הצהרת כוונות זה דבר שאין להתעלם ממנו (טעות חמורה שנעשתה באוסלו).

DRYICE

New member
אין פה שום דבר לא ציוני!

אני בעבר צוטטתי פה את מצע מרצ, ויש שם הפרשנות של מרצ ל "יהודית ודמוקרטית" מרצ תפעל בכנסת להנצחת הפירוש שלה, אני לחלוטין בעד שהפירוש של מרצ שאני מסכים עמו יונצח בחוק הישראלי. אתה מוזמן לקרוא שוב את המצע של מרצ, שמבהיר בדיוק מה הוא הפירוש הראוי ל"יהודית ודמוקרטית" וזה תואם לחלוטין את החלטת ההנהלה האחרונה. יהודית בזיקה לשפה לתרבות למורשת, בתמיכה בקיבוץ גלויות במלחמה באנטישיות וכו. דמוקרטית בכך שמבטיחים שוויון זכויות לכלל אזרחי המדינה. מכאן "מדינת כל אזרחיה" ההחלטה של הנהלה היא ציונית לחלוטין, והיא פועלת למען עיגון הפרשנות הציונית של מרצ למסמך הציוני בשם מגילת העצמאות. DRYICE שתומך בהחלטה הציונית של הנהלת מרצ.

Deathatred

New member
מרצ פעלה כאן בטיפשות

כאשר היא מדברת במושגים מעורפלים שכאלה אפשר לפרש לכאן ולכאן. מדינת העם היהודי היא תפיסה שונה ממדינה יהודית דמוקרטית (אם יש לך ספר אזרחות יש בהתחלה את הקטע עם הגישות למדינת ישראל). גם מדינת כל אזרחיה היא תפיסה מסוימת - שקוראת לביטול כל סממן יהודי במדינת ישראל כולל חוק השבות וחוק האזרחות. מדינת כל אזרחיה זה שם קוד להשמדת מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. עצם השימוש של מרצ במושג הזה נותן אינדיקציה לכך שיש כוונה לפעול לביטול אופייה היהודי של מדינת ישראל. הלאה "שוויונית לכל אזרחיה" - מבחינת חוקי תקציבים, סעד וזכויות אזרחיות,? מבחינת שירות לאומי? מבחינת חוק השבות וחוק האזרחות? ניסיון לקפל תפיסת עולם שלמה לתוך כמה שורות, בעיקר תוך שימוש בשמות קוד שיש להם משמעות משלהם (ולא מה שמרצ חושבת שהם) בהכרח תביא לאסון. עוד משהו, ראש ועדת המעקב של ערביי ישראל הוא שונא-ישראל מובהק ובמהלך המהומות פעל כדי להסית ולהלהיט את הרוחות. האם הוא חותמת הכשרות שלכם? טוב שלא הבאתם אך אחמד טיבי לתמוך ברעיון. זה מהווה אינדקציה לכוונה. כרגע, מרצ היא "על תנאי" להרבה מצביעים עד שהיא תבהיר למה היא מתכוונת.

tali_le

New member
מרצ מבהירה את כוונתה בשטח

ע"י חתירה מתמדת לשוויון בין כל האזרחים אך לא לביטול סממניה היהודיים של המדינה ע"י נסיונות לחקיקת חוק שירות לאומי ע"י חלוקת תקציבים נאותה טלי

Deathatred

New member
עכשיו הוחלט אחרת, מסתבר...

נראה איך מרצ תתנהג בשאלות אופיה היהודי של מדינת ישראל ומה עמדתה ביחס לחוק השבות וחוק האזרחות...

DRYICE

New member
לא הוחלט אחרת!

ברור שב4 שורות, לא מעבירים הרבה, במצע מרצ יש קצת יותר והוה יותר ברור, אני מאמין ומקווה שהצעת החוק שתבוא, תהיה מספיק ברורה, ותהיה תואמת כמובן לתפיסה של מרצ כפי שמוצגת במצע המפלגה בדברי בכיריה ובמעשיה לאורך השנים. אני חושב שהביטוי "יהודית ודמוקרטית" זה ביטוי שדורש פרשנות, ואני חושב שמרצ מציגה פרשנות נכונה וציונית כמובן. DRYICE

למעלה