הנה שרשור חדש

• פותח הנושא ophra
  • פורסם בתאריך

ophra

New member
הנה שרשור חדש ../images/Emo13.gif

רגע לפני פורים
עוד דקה של רצינות: מה בין התאהבות ואהבה אני לא מומחית בנושא (לא מקצועית ולא עם נסיון רב כל כך
) אבל יודעת, בדיוק כמו יתר הנוכחים כאן שנכתבו תילי תילים על ההבדל בין השניים על ההשפעות הפיזיולוגיות שיש להתאהבות על הגוף על פרק הזמן שנהוג לחשוב עליו כמקובל שאחריו הופכת ההתאהבות
לאהבה
(או שלא
) אף על פי כן ולמרות הכל רוצה להציג גישה טיפה שונה לנושא: תחושת השכרון והסחרור שבדרך כלל מקשרים אותה עם "התאהבות" נובעת בחלק גדול מהמקרים, לדעתי, מהעובדה ש"התאהבות" כזו היא מילוי של איזה חוסר איזה חלל שיש לנו בינינו לבין עצמינו שזקוק למילוי ואם התמזל מזלנו והוא מתמלא אנחנו חשים סחרור וסוג של אובדן אחיזה בקרקע קצת כמו מי שמקבל מנה גדושה של חמצן בבת אחת.... בגלל שאלה תחושות (נפשיות ופיזיות) נעימות ואפילו יותר מזה
ובגלל התחושה הכללית ה"מרחפת" שעוטפת אותנו כשאנחנו במצב הזה קשה לנו להסתכל על זה כמשהו "בעייתי" אבל אני בכל זאת מתעקשת לעשות את זה
אז יכולה גם להיות "התאהבות" אחרת לדעתי כזו שאולי פחות מסחררת ומשכרת אבל נעימה לא פחות כזו שהיא למעשה נבטים של אהבה גדולה שצומחת וצומחת לאט לאט ואני אנסה להסביר: נעים וכיף לי לשמוע אותו אומר "אני אוהב אותך"
אבל זה לא גורם לא להתעלף תחושת האהבה שלי אליו יכולה להציף אותי אחרי שיחת טלפון ארוכה אל תוך הלילה, ולאו דווקא בגעגוע, אלא בחיוך נטו. בעבר - לקבל חיוך אוהב ממושא אהבתי היה עבורי כמו אויר לנשימה היום - החיוך שלו הוא כמו הדובדבן על הקצפת אני לא בטוחה שהצלחתי להסביר את עצמי כראוי אבל אני די בטוחה שאין לי כרגע דרך מוצלחת יותר....
זהו בינתיים עפ

*יערית

New member
לפעמים...../images/Emo23.gif

כל אחד מתרגם ומפרש את התחושות שלו איך שנוח ומתאים לו, התאהבות ואהבה זה דבר שמשתנה מאחד לאחר, מה שחשוב הוא להיות שלמים עם התחושה ולהנות איתה בכל רגע ורגע ,את מובנת לעצמך וזה מה שחשוב
נ.ב את היית גם מובנת לי
|ליצן

רו נה

New member
התאהבות ואהבה

מנסיוני בלבד - בהתאהבות מרגישים את אותה תחושה כמו אחרי פעילות גופנית נמרצת,, האנדרופינים - הורמונים מחוללי אושר מציפים אותנו, האדרנלין, אנחנו מתמלאים בתחושה עזה של כוח, בטחון, מין "היי" נפלא..בדרך כלל זה קורה בתחילת ההכרות כשהאדם עדיין מהווה תעלומה, לא מוכר בדיוק, לרוב גם נוטים ליחס לו תכונות שלא תמיד קיימות בו..יצרים גועשים, רגשות עזים.. באהבה - אוהו... מרגישים את החיבור הפנימי לאדם אחרי הכרות מעמיקה ,רואים אותו במצבים שונים, קולטים את כל הניואנסים הקטנים, רואים אותו כמו שהוא, גם בחולשותיו, אין ספק שזה גם פונקציה של זמן, רוצים לעטוף אותו, הוא מוציא ממך את כל הטוב ויש גם תחושה של שלמות, מלאות נפשית, רוגע.. התאהבות יכולה להפוך לאהבה גדולה ושקטה, חמה ועוטפת. הלואי על כולנו

Lonely In Blue

New member
אם איני טועה...

האדרנאלין אכן משוייך למצב של התאהבות, והוא גורם להמרצה, ריגוש, קוצים בתחת, אבל האנדורפין... דווקא למצב של אהבה, והוא משרה רוגע, שלווה.

רו נה

New member
וואלה

האנדרופין משרה שלוה , רוגע ותחושת אופוריה, אפשר להתמכר לתחושה הזו, ואני מכירה את זה מפעילות גופנית. שייכתי אותו להתאהבות מכיוון שגם בהתאהבות יש מעין התמכרות, צורך, ולרוב, כמו שעפרה כתבה, אנו מנסים באמצעותה למלא חללים הקיימים בקרבנו. מה 'כפת לי שיהיו אנדרופין, אדרנלין, סרטונין, העיקר האהבה.

Lonely In Blue

New member
והכי חשוב...

"השלב האחרון באהבה, זה שמוביל לחתונת הזהב, הוא תחושה רגועה ובטוחה של מחוייבות ארוכת טווח כלפי בן-הזוג... ההורמון שנחשב לאחראי על התאהבות זו הוא אוקסיטוצין, אותו הורמון שאחראי על הקשר בין אם וילד. ההורמון נקרא גם "הורמון החיבוק", שכן הוא משתחרר במגע." טוב... באותו מאמר גם נדונים הפרומונים... ונפוליאון או לא... בכל זאת... מי בכלל מעלה על דעתו שלא להתרחץ ???
סרטונין, דופמין, נורפינפרין... אוף... מסובך מדי
יותר פשוט סתם לאהוב

ophra

New member
בביולוגיה אני אפס מוחלט... ../images/Emo8.gif

אבל זה לא אומר שכשיורד עלי גשם אני לא אירטב...
מודה שאת המאמר עוד לא קראתי אבל אולי עוד אלך לקרוא.... עפ

judyr

New member
רו נה...

מתי הספקת לחדור לי למוח
כל מה שכתבת על אהבה.... זה בדיוק מה שאני מרגישה

רו נה

New member
היי ג'וד../images/Emo140.gif

אמנם אצלי אילו זכרונות, אבל - זכרונות טובים מהאיש שאהבתי כל כך... הלואי ואוכל לאהוב שוב באותה עוצמה.. שמחה שיש לך את זה, שמרי מכל משמר על האהבה.

judyr

New member
היי רו

אני בטוחה שיום יבוא ותאהבי שוב ואולי אפילו עוד יותר עוצמתי... ותאמיני לי ... אני שומרת על זה... הדבר הכי חשוב לי בחיים

סנדרה ב

New member
א-ה-ב-ה../images/Emo23.gif

התאהבות היא קודם כל התרגשות עצומה. הלב שלי מחסיר פעימה כל פעם שאני רואה אותו. חושבת עליו כל הזמן. רוצה , משתוקקת להיות איתו. לדבר איתו. לגעת בו. נכון שזה מצב בו ההורמונים משתוללים, לא נותנים מנוח..ונכון גם שאי אפשר לשמור על מתח התאהבות גבוה לאורך שנים... אהבה. זה הרגל.זה נינוחות ונוחות.בטחון. ותחושות של אושר ברמות שונות. אפשר לאהוב הרבה אנשים שונים, בעוצמות ודרכים שונות. כמה התאהבויות קטנות ומתוקות היו לנו? עם לב שבור או בלי. וכמה התאהבויות בזק ? וכמה מהן באמת נשארו איתנו, חרוטות לתמיד בזכרוננו?

ophra

New member
אז זהו... ../images/Emo4.gif

שאני מפשפשת ומחפשת בזכרוני הקשיש
ולא מצליחה להזכר באף "התאהבות קטנה ומתוקה" שכזו שאת מדברת עליה (למעט אחת בגיל 16, ואנחנו חברים קרובים עד היום...
) אפילו בגיל 18-19 כשהיו לי קשרים קצרים כאלה נעימים ומלאי חוויות ואולי אפילו טיפה התרגשות אבל לא אהבה
אהבתי את ה-
אהבה יציבה, אבל כמעט ולא מרגשת ומסעירה אהבתי איש אחד יחיד ומיוחד שנכנס ללא ספק לקטגוריה של "נשאר איתי, חרוט לתמיד בזכרוני" וזו היתה התאהבות גדולה האהבה הרגועה הגיעה שנים אחר כך ושוב, ממקום של חברות ולא של זוגיות ועכשיו...
מרגישה את האנדרופינים (או איך שקוראים להורמונים הקטנים האלה שרצים לנו בגוף
) מרגישה את השלווה והרוגע הנעימים שמציפים אותי מופתעת מהם אפילו אבל בפירוש לא מסוחררת לא מוטרפת בכלל, אני חושבת.... יש לי איזו "יראת כבוד" למילה הזו א ה ב ה משחררת אותה מאד בקלות ועם המון כוונה עם חברים ומשפחה קרובה ביחסים עם גברים - הרבה הרבה הרבה יותר קשה לי ואולי זו לא "יראת כבוד" אולי זו פשוט יראה..... בירברתי די. לא קוראת שלחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח עפ

blonda3

New member
אהבתי../images/Emo45.gif

את מה שכתבת על מה שקורה באהבה... ובמיוחד את המשפט הזה "הוא מוציא ממך את כל הטוב"......

התמכרות

יש שמתמכרים לאדרנלין הזה. כשהתאהבתי, שאלתי את עצמי אם אני משוגעת על ההתרגשות או על מושא ההתרגשות. לא כ"כ פשוט לענות על שאלה כזו. עובדה - הרבה התאהבויות לא שורדות. יש לי יותר מדי אדרנלין בדם גם בלי התאהבות. מצידי - לדלג לשלב הבא.

blonda3

New member
נושא אחר....../images/Emo23.gif../images/Emo14.gif

שקשור לאותו הנושא הוא הכאב שלאחר ההתפכחות שבאה לאחר ההתאהבות כשהתאהבנו במושא אהבה שלא מוציא מאיתנו את הטוב שלא יודע לאהוב אותנו באמת כשמבינים שהתאהבנו במישהו הלא נכון או הלא מתאים לנו. ואז יש כאבי גמילה. סליחה שסטיתי מהנושא.

סטיה

סליחה שאני שואלת - איך אפשר להתאהב במישהו שלא מוציא את הטוב ושלא יודע לאהוב? ואיך אפשר שיהיו כאבי גמילה מהשחרור ממשהו רע? (זה נשמע כמו אירוע מזמין שמחה) נו, עדיף כבר להתאהב בדג באווקריום אז זה ההתאהבות שמעוורת. לא האהבה.... (מה-זה-סטינו!!!)

blonda3

New member
התאהבות במושא הלא מתאים

כשמתאהבים במישהו בשלב הראשון לא ממש מכירים אותו וגם לא את כל הצדדים ה"רעים" שבו אולי מתאהבים באהבה.... בשלב הראשון זה גם נראה כמישהו שיודע לאהוב אבל עם הזמן מתברר שהתאהבנו באדם שלא מוציא מאיתנו את הטוב. לא המצאתי את הגלגל. אני לא הגרושה היחידה ולא האשה היחידה שהתאהבה ונפרדה ממישהו שבהתחלה נראה לה כמו מלאך. כשמתפכחים מאותה התאהבות ומבינים שהיתה פה טעות נחשפים לכאב שאולי היה שם קודם לכן בלי שום קשר. זה שאת לא חווית אולי סוג כזה של התאהבות ו/או של התפכחות לא אומר שזה לא קיים. סליחה שאני עונה.

הנחות מובילות

בלונדה - לא כותבת על דברים שלא קרו לי. כותבת רק על דברים שלמדתי על בשרי. משתפת את הפורום בחוויות, בסגנון "סקס בעיר הגדולה" רק בלי התמונות שבדרך. אני מצולקת כהוגן, גם עייפתי מקשרים, נמאס לי, הרמתי ידיים מזה מספר שנים התרחקתי חשבתי שאם אי-פעם היה אחד שהתאים לי - הוא או מת או לא נולד. יום אחד בחו"ל ירוק ופסטורלי בערך כמו של בולוק שלנו ישבתי עם עצמי ופרשתי את רשימת מושאי הכאב שלי על שולחן. לכאורה, לא היה ביניהם שום דבר משותף (מלבדי). אבל חיפשתי. נברתי. יגעתי ומצאתי. היה משותף אחד, תכונה (או שתיים) שמשכה אותי בהתחלה, והרסה אותי אחר-כך. כמו פזמון שחוק. מאז, קודם כל מחפשת את המשהו הזה. למדתי לזהות אותו. ענין של חמש דקות עד כמה שעות. אפילו שזה איש שנראה כמו הגשמת החלומות שלי - בורחת ממנו כמו מאש. לפני זמן מה שיתפתי את הפורום בהתלבטות לגבי איש אחד. אנחנו ביחד, עוד מעט חצי שנה. בזהירות באהבה הכי מבוקרת שאני מסוגלת, והקשר הזה מעמיק והולך. אז היום טוב לי אבל אני בפורום למרות זאת בגלל שהפורום קרוב ללבי בגלל הכאב שמאחד אותנו בגלל שניסיון אישי של אחת/אחד מפרה את כולנו. בגלל שאני לא שוכחת איפה הייתי ומהיכן באתי. רק כותבת באופן שמתעתע באלה שעושים הנחות מובילות. לא כועסת. זה אשמתי...
לעולם.

למעלה