הנה שרשור חדש ../images/Emo13.gif
רגע לפני פורים
עוד דקה של רצינות: מה בין התאהבות ואהבה אני לא מומחית בנושא (לא מקצועית ולא עם נסיון רב כל כך
) אבל יודעת, בדיוק כמו יתר הנוכחים כאן שנכתבו תילי תילים על ההבדל בין השניים על ההשפעות הפיזיולוגיות שיש להתאהבות על הגוף על פרק הזמן שנהוג לחשוב עליו כמקובל שאחריו הופכת ההתאהבות
לאהבה
(או שלא
) אף על פי כן ולמרות הכל רוצה להציג גישה טיפה שונה לנושא: תחושת השכרון והסחרור שבדרך כלל מקשרים אותה עם "התאהבות" נובעת בחלק גדול מהמקרים, לדעתי, מהעובדה ש"התאהבות" כזו היא מילוי של איזה חוסר איזה חלל שיש לנו בינינו לבין עצמינו שזקוק למילוי ואם התמזל מזלנו והוא מתמלא אנחנו חשים סחרור וסוג של אובדן אחיזה בקרקע קצת כמו מי שמקבל מנה גדושה של חמצן בבת אחת.... בגלל שאלה תחושות (נפשיות ופיזיות) נעימות ואפילו יותר מזה
ובגלל התחושה הכללית ה"מרחפת" שעוטפת אותנו כשאנחנו במצב הזה קשה לנו להסתכל על זה כמשהו "בעייתי" אבל אני בכל זאת מתעקשת לעשות את זה
אז יכולה גם להיות "התאהבות" אחרת לדעתי כזו שאולי פחות מסחררת ומשכרת אבל נעימה לא פחות כזו שהיא למעשה נבטים של אהבה גדולה שצומחת וצומחת לאט לאט ואני אנסה להסביר: נעים וכיף לי לשמוע אותו אומר "אני אוהב אותך"
אבל זה לא גורם לא להתעלף תחושת האהבה שלי אליו יכולה להציף אותי אחרי שיחת טלפון ארוכה אל תוך הלילה, ולאו דווקא בגעגוע, אלא בחיוך נטו. בעבר - לקבל חיוך אוהב ממושא אהבתי היה עבורי כמו אויר לנשימה היום - החיוך שלו הוא כמו הדובדבן על הקצפת אני לא בטוחה שהצלחתי להסביר את עצמי כראוי אבל אני די בטוחה שאין לי כרגע דרך מוצלחת יותר....
זהו בינתיים עפ
רגע לפני פורים