הנה שאלה בשבילכם....

kiticat

New member
הנה שאלה בשבילכם....

אני נוכחת במכון כושר 3 פעמים בשבוע. די מכורה לספורט ברגע שמתחילה עם זה... הוספתי כל ערב אימון קליל שכזה... מתיחות, כפיפות בטן, כמה שילובים של אירובי במקום, קפיצות ג´ק וקפיצות חבל. עכשיו כבר יומיים שיש לי כאבים בברכים. כנראה שזה השרירון ששם. זה כואב רצח ועל כל האירובי אני נאלצת לפסוח. למרות שאני עושה מתיחות והרפיה זה פשוט כאב כזה שביום למחרת אני בקושי עולה במדרגות, ואף הברכים לא מסוגלות להחזיק את כל משקל הגוף- מעדתי בבוקר... לקראת הלילה שוב יש איזושהיא החלמה, וכבר כמעט ואין כאב, אבל שוב, אימון לילי... נו? יש למישהו רעיון? בהתחלה חשבתי שאלה קפיצות הג´ק שיכולות באמת לעשות נזק לבן אדם... אבל גם הדריכות במקום, והמדרגה, והקפיצות חבל, מוציאות אותי כואבת.....

כאבים

המלצה ראשונה היא לגשת לאורטופד או רופא ספורט שיבדוק אותך ! המלצה שניה להפסיק כל פעילות שכואבת ובייחוד פעילות אירובית ! הכאבים יכולים לנבוע מסיבות רבות שהשכיחה בינהם היא דלקת. גשי לרופא וספרי לנו מה הממצאים. החלמה מהירה

אלי ו.

New member
היי קיטיקאט

טוב לראות אותך גם כאן. אני מסכים עם רמי כמובן. פעילות שכואבת מפסיקים מיד! זה הכלל מספר אחד בחדרי כושר. את יכולה לבדוק פעילות ללא אימפקט (חבטות של כף הרגל ברצפה) במקום קפיצות/הליכה/ריצה לנסות מכשיר אליפטי (קרוס טריינר)/אפניים/שחיה. בברך עצמה אין שריר, יש שרירים מסביב לברך. אם הברך מציקה הייתי שוב חוזר על ההמלצה של רמי ונבדק אצל רופא. זה יכול להיות סימן לדלקת/בעית ברכיים או אפילו בעיה בכף הרגל.

kiticat

New member
היום בחנתי את המצב מקרוב.

זו לא הברך עצמה. זה ממש מתחתיה. וזה שריר. אימא שלי טוענת שזה שריר שפתאום מתחיל להתפתח והשריר משחרר נוזל כלשהוא שזה מה שכואב.... הייתכן? לא הפסקתי, אבל יותר הקפדתי על מתחיות אתמול וגם על הבוקר- והפלא ופלא הכאב פוחת כיום. מצחיק שדווקא הליכה עושה לי טוב. לפי הכאב אני די בטוחה שזה כאב שרירי....

עוד

איפה בדיוק הכאב - מקדימה, בחלק העליו/תחתון, פנימי/חיצוני ? כואב באיזה תנועה ?

kiticat

New member
יכול להיות?

שאני פשוט צריכה לשכוח מחבל קפיצה- ותרגילי אירובי שהם בעצם קפיצות וניתורים? הכאב הוא ממש מתחת לברך, במעין זוית חיצונית. אני די בטוחה שזה העצם- זה איזור די קשה, לכן קשה לי להאמין שיש שם אפילו חצי שריר. אני מרבה יותר במתיחות- אבל אני חושבת שזה עוזר רק בהרגלה לכאב... לא הרפיה כלשהיא. כואב סתם ככה. בלי שום תנועה. וכשאני הולכת- זה כואב עוד יותר. זה כואב ביותר- כשאני עולה על מדרגה....

למעלה