הנה עוד קצת ...

nutmeg

New member
הן קשקשניות צדקניות

מי שהולך למקצוע טיפולי שכרוך במגע (פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, רפואה, סיעוד) יודע מראש שאימון hands on הוא חלק בלתי נפרד מהלימודים ואי אפשר לקבל הכשרה נאותה אם לא נוגעים. ולכל התוהים - יש אישור של רבנים למי שרוצה ללמוד ולעסוק בתחום, בדיוק כמו שיש אישור למאושפזים דתיים לקבל מקלחות-ספוג ע"י האחות התורנית כמו כולם. פיקוח נפש וגו'

גנגי

New member
אבל מדובר על פיזיותרפיה,

לא על רחיצה. בעיניי זה באמת עובר כל גבול של סובלנות, הדרישה שלהן. ואם כשיהיו מטפלות יצטרכו, נניח בבי"ח או במרפאה של קופ"ח, לטפל בגבר - האם יגידו "לא, זה מנוגד לתפיסה הדתית שלי"? תשמור אלוקימה מכאלה מטפלות. אני מקווה מאוד שלא אפול אי פעם לידיים של מישהי כזאת.

אני מניחה שאיפה שהן יעבדו

הן לא ידרשו לטפל בגברים. פעם בזמן פתיחת מחברות של איזה מבחן בקורס שתרגלתי אחד המתרגלים האחרים, קיבוצניק שלא מבין מהחיים שלו, רצה לשאול את אחת המתורגלות הדתיות שאלה ולא ידע מה שמה, אז הוא נגע לה בכתף. המסכנה קפצה בבהלה והסתכלה עליו בכזה מבט מזועזע, שהיה ברור שזה לא רק עניין הלכתי. איסור הנגיעה ממש מוטמע בהן. לכן אני לא חושבת שאפשר לכנות אותן "צדקניות קשקשניות". אולי באמת אי אפשר להימנע ממגע בגברים בלימודים האלה, אבל אני לא חושבת שיש מקום לצאת מנקודת הנחה שהדרישה שלהן באה ממקום קטנוני ו"דווקאי". ומעניין: איך יכול להיות שהבעיה מתעוררת פתאום השנה?

nutmeg

New member
לא סביר, תרנגולת

כשעובדים באיזה מקום צריך להיות יכולים לטפל בכל מי שמגיע. אין חלוקה כזו בין העובדים שמישהי עובדת רק עם נשים והאחרים עם כולם. אי אפשר להתנהל ככה. עובדים יוצאים לחופשות, צריך למלא מקום ולטפל בפציינטים שלהם - ומה אז? החלוקה לטיפול בנשים בלבד היא מופרכת ולא ריאלית. בעיקר לא בעת הלימודים או הסטאג' או העבודה במקום מסודר וגדול. אחר כך כשכבר נעשים מומחים ועובדים באופן פרטי, אפשר לבחור. בתור מדריכה קלינית, אני יכולה להגיד לך שלא מעבירים סטודנט את ההכשרות שלו אם הוא לא מוכן לעשות את כל מה שמוטל עליו מתוקף התפקיד, וסטודנט שלא עובר את ההכשרות שלו מן הסתם לא מקבל תעודה. אני גם לא מבינה איך אדם שנגיעה בזולת כל כך מרתיעה אותו (וזה לא משנה אם בגלל אמונה או בגלל שהוא מיזנטרופ גמור) הולך ללמוד פיזיותרפיה. הבנות הללו יכלו ללמוד המון דברים שלא קשורים במגע אנושי - נגיד יכולו לעבוד עם תרנגולות
.

nutmeg

New member
באמת?

דווקא בישוב קטן הצורך שבן אדם אחד יטפל בכמה שיותר אנשים הוא אדיר. מה אם יהיו יותר גברים שצריך לטפל בהם? ישמרו על המשרה שלהם על ריק וישלחו את הגברים לישוב מרוחק יותר לקבל טיפול? ובכל מקרה אני לא התייחסתי להסדרי העבודה שלהם אחר כך. אמרתי שאחר כך אפשר לעשות כל מיני קומבינות - אבל ההכשרה היא אותה הכשרה לכולם. ממש כמו גבר שלומד רפואה שמנתח גוויות בשיעור פתולוגיה ועושה את אותו סיבוב סטאג' בבית החולים - זה שכולל גניקולוגיה ומיילדות - כמו כולם. הן לא יכולות לבוא בטענות כלפי דרישות הלימודים|סלינק| שלהן. הן היו ידועות להן בהרשמה, ותכלס מדובר על מקצוע שנוגע - what were they thinking?

צימעס

New member
כמו שיש רשיון לרכב אוטומטי

אפשר לתת להן תעודה של "טיפול רק בנשים". זה נראה לי סביר לגמרי, וההערכות (הביורוקרטית והאירגונית) לזה דורשת בעיקר רצון טוב. 'תיודעת מה? אם בישובים דתיים מכון פיזיותראפי בכל מרפאה, אלא רק מכונים מרכזיים, כדי שתהיה חלוקה כזאת - כלומר פצינטים דתיים מוכנים לנסוע רחוק יותר בשיבל לקבל טיפול מבני מינם, אחלה. אני מסכימה שהדברים האלה היו צריכים לעלות מראש, עוד לפני ההרשמה, ולא רגע-לפני-הבחינה.

האגס 1

New member
אבל רשיון לרכב אוטומאטי

מקבלים אחרי שלומדים רק על רכב אוטומאטי ולא על רכב הילוכים. כשלומדים על הילוכים - מקבלים רשיון שתקף גם לאוטומאטי. לעומת זאת לימודי הפיזיוטראפיה כוללים הכל מהכל ואין מסלול לימודים נפרד.

צימעס

New member
אבל אפשר בקלות להגדיר

שלומדים הכל, אבל מתנסים רק על נשים (שקול ללומדים תיאוריה רגיל, ומתנסים רק על רכב אוטומטי). או לא משנה איך יגדירו. ניתן להגדיר מסלול שונה בטיפונת. אולי לאת"א אין אינטרס כזה, כי אין להם קהל.

אטיוד5

Active member
מסכים

אם כי, באופן אישי, הייתי מעונין בההיפך - טיפול פיזיוטרפי מאישה. אני זוכר, אחרי יום כיפור, הביאו כתבה מצולמת מתל השומר. היה שם חיל שניסו להרגיל אותו להשתמש בזרועו שנפגעה. התמריץ היה פיזיותרפיסטית חתיכה אטומית שישבה חצי מטר ממנו ושידלה אותו לנגוע בה.

האגס 1

New member
וגם אם זה אכן ככה

(וזה נשמע סביר בהחלט) זה לא מצדיק את התגובה של אותו ראש חוג ואת האופן שבו הוא הגיב.

למעלה