הנה עוד קושיה

usafun

Member
הנה עוד קושיה

גם אני לדאבוני מנפגעי פארמוס. בלי להרגיש, התאדו להם כמה אלפי ש"ח... השאלה היא, מבחינת מס מתי ראוי למכור? כרגע, הנייר נחשב נייר זר, ואין לי אפשרות קיזוז מולו של רווח בנייר זר אחר. עם זאת, אני יכול לצבור מגן מס של 35% שזהו המס על המניה כרגע. בתחילת השנה הבאה הוא ימוסה ב - 15% כמו שאר הניירות וניתן יהיה לקיזוז עם שאר ניירות הערך. אז אולי כדאי למכור רק בשנת 2005?
 
זה לא משנה

א- החוק להקטנה טרם עבר ב- גם אם הוא יעבור, הוא יהיה לינארי תמכור כשתחליט שמשתלם למכור. שיקולי מס באים בשלב ב'. בטח כאשר עוד אין לך רווחים מניירות ערך זרים.
 

usafun

Member
אני לא רוא"ח אבל:

לי עצמי יש הן רווחים והן הפסדים השנה - כולם מני"ע מוגדרים "ישראלים". פארמוס מוגדר כנייר ערך זר ובמכירתו יש מס (או מגן מס) בשיעור של 35% שניתן לקזז אותו מול נייר ערך זר אחר בלבד. אולם, כידוע לך, בתחילת השנה הבאה (כנראה) יבוטל ההבדל במיסוי בין ניירות הערך ולא יהיה יותר סטטוס שונה (מבחינת מס) בין כל ניירות הערך (ובמקרה שלי - בין מניות). לפיכך, אם אמכור עכשיו, אצטרך לבקש ההחזר ממס הכנסה. השאלה היא - מול מה מס הכנסה יקזז לי את ההפסד הזה? מול רווחים בניירות ישראלים? מאידך, אם אמכור בשנת 2005, מגן המס יהיה בשיעור של 15% בלבד - לכאורה "הפסד" של 20% במגן המס. לפיכך - מה עדיף? כמו כן, מה הכוונה "הקטנה לינארית"?
 
לינארית

בגדול, הכוונה היא ששיעור המס יחושב לפי התקופות היחסיות שהחזקת בנייר אם תמכור ב 2/1/05 תשלם כמעט 35% אם אתה מחזיק את הנייר חצי שנה ותמכור ביוני 2005 תשלם 25% (האמצע בין 35 ו 15) אם תמכור בעוד הרבה זמן תשלם קרוב ל 15% אבל שוב- עוד אין חוק ולא ידוע מה יהיה בו
 
למעלה