הנה עוד כמה מושגים בגו ופירושם

sgalgali

New member
הנה עוד כמה מושגים בגו ופירושם

זה בשביל שיוסיפו אותם למילון המושגים של הפורום!! אג'י(aji)- אופציה, מהלך אפשרי. פוסקי(fuseki)- מהלכי פתיחת המשחק. גוט(gote)- מהלך שלא דורש תשובה. בון(bone)- מהלך אלכסוני היוצא מאבן המתחכחת עם אבן של היריב. ג'וסקי(juseki)- סדרת מהלכים שנקבעה מראש (בדרך כלל בפתיחת המשחק). מיאי(miai)- נקודות מתחלפות. מויו(moyo)- טריטוריה שלא מושלמת. סנטה(sente)- מהלך שמחייב תשובה.

mythical

New member
אממ

לא מדוייק . אג'י = נקודות חולשה שהיריב יוכל לנצל אותן איכשהו בשלב מסויים של המשחק מויו - טריטוריה פוטנציאלית

imdark

New member
גם לא לגמרי נכון

מויו הוא השפעה שיש לה סיכוי להפוך לשטח עם האויב לא יתקיף באיזור הזה לא פשוט פטנציה אלא כוח שניתן להשתמש בו בקנה מידה רחב יותר

imdark

New member
ואתה לא במקר מתכוון

להאנה?(HANE) נכון? בגלל שאין דבר כזה בונה ובקשר לגוטה זה לא כל כך נכון יש הרבה מהלכים שלאר דורשים תשובה שהם מהלכי תשובות בתור אצמם אלו הן לא גוטה גוטה הוא מהלך שנחשב ביזבוז של סנטה (כלומר כאשר יש לשחקן את האפשרות לבצע מהלך חופשי אבל הוא מעדיף לשחק מהלך שלא דורש תשובה) המהלך הזה הוא גוטה

imdark

New member
סליחה על הדאבל פוסט

חוץ מזה כל המונחים שהבאתה כבר נמצאים במונחון הפורום ובקשר להאנה כדי להראות שאני לא ממציא דברים http://senseis.xmp.net/?Hane

mythical

New member
נראה לי שהוא לי דיבר על hane

אלא אבן שאלכסונית אבל בכיוון אחר .

למעלה