הנה מתכון שנוסה

תוכי

New member
הנה מתכון שנוסה

אתמול - אני ונופר30 הכנו ויצא ממש 10 אז לשימושכן הנה המתכון: מתכון: חלות מתוקות אישיות רכיבים: להכנת 5-6 חלות אישיות: לבצק: 1/2 ק"ג קמח לבן (רגיל) 1 כף (שטוחה) שמרים יבשים (או 1/3 שקית "שמרית") 1/4 כוס סוכר 2 חלמוני ביצה 25 גרם מרגרינה מומסת 1/2 כף חומץ 1 כוסות מים פושרים (+-) 1/2 כף מלח 1/2 כוס צימוקים כהים (בגודל בינוני) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף 1 כפית סוכר מעט מים שומשום לפיזור אופן הכנה: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. מערבבים בעזרת מטרפה את החלמונים, המרגרינה, החומץ והמים . מוסיפים את הנוזלים לקערת היבשים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משמנים ומכסים במגבת לחה. משהים לתפיחה עד להכפלת הנפח. משרים את הצימוקים במים לכ 15 דקות. לשים את הבצק מס´ דקות (על משטח משומן). משטחים את הבצק ומפזרים מעליו את המלח והצימוקים. מגלגלים ולשים מעט. משמנים ומכסים שוב במגבת לחה עד להכפלת הנפח בשנית. מחלקים את הבצק ל 6 חלקים. מגלגלים כל חלק לגליל ארוך וצר ומגלגלים סביב אחד הקצוות לצורת שבלול. מניחים בתבנית משומנת (או על נייר אפייה) ומתפיחים במשך 30 דקות. מורחים את הלחמניות בחלמון ביצה טרוף עם מעט מים והסוכר. מפזרים מעל שומשום. מחממים תנור (בערך 10 דקות) לחום בינוני (180 מ.צ.) ואופים כ 15-20 דקות (אפשר בטורבו 2 קומות) (יש לשים לב שהחלות לא ישרפו). הערות: מבוסס על מתכון של שמרית. מומלץ להכין כמות כפולה. מקור המתכון: Lord_of_Code

POOH*

New member
וטיפ...

מהנסיון של הכנת חלות ביום שישי בגן: תוסיפו שוקו - שוקולית של עלית.. לבצק או למעלה על הציפוי -מוסיף טעם ויוצא מתוק ומעולה... וגם עם צבע יפה - רק לשמור שלא ישרף.. POOH

אתי@

New member
ואני בישלתי מרק בטטה משגע

מי שרוצה מתכון - שתצביע או שתגיד "אני"

Hadar p

New member
אותי לא צריך לשאול....../images/Emo8.gif../images/Emo6.gif אני

אשמח!

אתי@

New member
מרק בטטה שילדים ומבוגרים אוהבים

של הרב רונן מפורום מתכונים, שכל מתכון שלו הוא זהב
הרב רונן הוא רב ומורה באיזו התנחלות, ולפי המתכונים גם בשלן מדהים. מרק בטטה שילדים ומבוגרים אוהבים - הרברונן [+ הערות שלי] ******************************************* רכיבים: 2 בצלים בינוניים חמאה או מרגרינה או מרגרינה בטעם חמאה 6 בטטות בגודל בינוני קלופות ושטופות (תפוחי אדמה או דלעת או קישואים, לפי הטעם האישי) פפריקה אדומה, כורכום, מעט אבקת מרק, אגוז מוסקט מגורר, פלפל, מלח, שום אופן הכנה: פורסים בצל דק ומטגנים בשמן (עדיף חמאה או מרגרינה בטעם חמאה) אחרי שמזהיב מנמיכים האש ומתבלים הבצל בפפריקה אדומה (לא חריפה), מעט כורכום, מעט אגוז מוסקט, שום ומעט אבקת מרק. מכניסים קוביות של בטטה (אפשר גם דלעת או תפ"א וקישואים וכד´) [אני ריככתי קצת את הבטטה במיקרו] מערבבים מעט מניחים כמה קוביות של חמאה או מרגרינה מעל מנמיכים האש למינימום של הגבוהה, מכסים וממתינים 45 דקות מוסיפים מים כדי כיסוי (ואם רוצים – מעט אבקת מרק נוספת). [לדעתי ליטר מים זו הכמות האידאלית. פחות מזה זה יהיה סמיך מידי] [אני חושבת שכאן כדאי להוסיף את שאר התבלינים] מרתיחים, מנמיכים ונותנים רבע שעה להתבשל מכבים ומבלנדרים (עדיף בבלנדר ידני) [זהירות לא להשפריץ על כל המטבח] אם רוצים להקרים: לפני ההגשה מוסיפים מיכל שמנת או ריץ´ [אני לא הוספתי] מערבבים תוך כדי חימום מגישים מיד הערות: הרבה זמן על האש - אבל שווה כל "שלוק"

fila

New member
אוף איזה מסכן

שמעון, הוא נורא אוהב בטטה ואני כ"כ לא, אז אני לא יכולה להכין לו

אתי@

New member
את יכולה להחליף את הבטטה בדלעת

ולתבל כך: "מנה נדיבה של ג´ינג´ר טרי מגורר כלוא בתוך פד גזה קשור, שמתבשל עם המרק כל הזמן (כולל בשלב ההקרמה) ויוצא לקראת הסוף, עושה למרק הדלעת פלאים. כנ"ל מיצתפוזים. בכל מקרה, במרק דלעת אני לא מוותר על האגוז מוסקט הטחון, המלח, פלפל אנגלי טחון והפפריקה המתוקה. ולהוריד כמות שום." (ציטוט של הרב רונן)

fila

New member
גם דלעת אני לא אוהבת../images/Emo9.gif

אבל תודה על הרעיון אני בטוחה שאמא שלי תמצא בו שימוש

אתי@

New member
גם אני חשבתי שאני לא אוהבת דלעת

עד שבשבוע שעבר אכלתי מרק דלעת משגע
בהצלחה לאמא

Hadar p

New member
אתי תודה../images/Emo140.gif ואגב אפשר להחליף את

הבטטה בדלעת....נכון שעם בטטה זה מאד טעים אבל גם דלעת זה בסדר או דלורית...... בלי קשר (או בעצם עם קשר) בטטה מאד מאד משמינה דלעת ממש לא.....

אתי@

New member
נכון מאוד ../images/Emo45.gif רק את התבלון כדאי

לשנות, בהתאם להמלצותיו של הרב רונן (שהוא המלך!)

נופר30

New member
ולי יצא טיפה בהיר יותר ובלי השומשום

ששכחתי לשים ( אבל זה לא חוכמה אני עשיתי בטוסטר ולא בתנור ) אבל הטעם אוי הטעם ( הייתי צריכה לצלם )

fila

New member
אתמול הכנתי :

קציצות מטוגנות מבשר עוף טחון ושני סוגי בצל יצא מעולה! אם מישהי רוצה מתכון לארוחה מהירה מאוד...אני כאן

fila

New member
קציצות../images/Emo32.gif

אני מזהירה שזה אילתור שלי ומבטיחה שזה מאוד טעים
ל-1/2 ק"ג עוף טחון להוסיף בקערה: 2 בצלים קצוצים דק מאוד,2 בצלים ירוקים(אם רוצים),1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה,ביצה,4 כפות פירורי לחם,מלח פלפל שחור,אבקת שום,אבקת מרק עוף וכרכום. מערבבים הכל לעיסה משמנים מעט את הידיים ומטגנים במחבת (לא בשמן עמוק מידי) אפשר גם במולטי שף.

switch

New member
ואנחנו (בעלי ואני../images/Emo9.gif) הכנו

מרק עגבניות מ-ע-ו-ל-ה. בעלולי עשה את המרק ואני השקפתי מהצד, ועזרתי באילתורים ושיפורים. מסתבר ששיתוף הפעולה ביננו מוצלח גם בתחום הבישול.

למעלה