הנה משהו רציני !

רק גבר

New member
הנה משהו רציני !

סיפור שהתפרשם בעיתון. מה דעתכם? הלינק:http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=459698&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0

niva99

New member
תודה על הסיפור המעניין.

פשוט להתקנא בהם. מביא למחשבה -שאנחנו חיים את חיינו במירוץ מתמיד אחר ההבלים (תחרותיות ושואו -אופ של מותגים ודברים מיותרים). כשכל אותו הזמן האושר נמצא בפשטות...

לא נראה לי שהאישו כאן...

הוא בריחה מ"הבלי העולם הזה"
אעפ"י שזה מוזכר בכתבה. לדעתי, מדובר כאן בהחלטה שענתה על צרכיהם של ההורים ודחקה הצידה את צרכי הילדים.להסתובב כך עם ילדים, לא נראה לי אחראי. להורים היה צורך בשינוי ,צורך בתנודה, צורך בריגושים, במשהו האחר. לעומת זאת, ילדים בגיל ההתבגרות זקוקים לחברים קבועים ולסדר יום קבוע. עובדה שהבת כשבגרה בחרה להישאר ביבשה. ואין להתגאות בכך שלילדים יש חברים בני 45 ו-65 . והאושר, ניבה, לא תמיד נמצא בפשטות
אצל כל אחד הוא נמצא במקום אחר. אם אני מקנאה, בטח שאני מקנאה
אבל כאחת שמטיילת בעולם לא מעט, אני יודעת שלא תמיד מה שרואים מכאן רואים משם... ושהחזרה הביתה היא זו שנותנת לי את הפרספקטיבה ההנאתית לטיול.

niva99

New member
זה היופי בכל טקסט שכל אחד רואה בו

משהו אחר. ואין אמת בלעדית. ממה שהבנתי הילדים מאאאד נהנים בדיעבד מהחלטתם של הוריהם אפילו שי הבת -שפחות הסכימה לכך בהתחלה ציינה שהייתה כופה מסע שכזה על ילדיה. זה שלך זה לא נראה אחראי-צדיק באמונתו יחיה... לא גרסתי שהאושר ת-מ-י-ד נמצא בפשטות.הרדיפה אחר הממון גורמת לפיספוס מסויים ולקהות חושים.(אנשים אינם יכולים לעצור את מירוץ החיים ולהנות מהדברים הפשוטים). אני לא שופטת /מודדת הכל עפ'י עצמי-למרות שגם אני טיילתי לא מעט. דווקא לי נראית צורת החיים שבחרו. הלוואי והיה אומץ לעוד אנשים,לקום כך באמצע החיים ולעשות מהפך (לחיות איך שבא להם).

sagiberg

New member
האמת כנראה נמצאת באמצע../images/Emo2.gif

בטח היו ויש להם הרבה רגעים יפים ומלאי אושר ואיתם גם ימים קשים שבהם להורים וגם לילדים קשה עם הנוודות. היפה לטעמי בסיפור הזה הוא באומץ לקחת פסק זמן מהריצה המטורפת של כולנו. והרי גם הילדים של כולנו משלמים את מחיר חיי היום יום העמוסים של הוריהם ושל החברה התובענית שסביבם

j u l i a n o

New member
מסכים אתך-אשה מעולם אחר

אגב-ממה חיים? קצת משונה לעשות סוויץ' כזה לא? מי יודע מה מסתתר מאחרי שיקולים שכאלה-העיקר שכיף להם. לא-ואיני מקנא בהם, תמיד אפשר לשכור יאכטה ולטייל בעולם ובפחות מ100,000$.

רק גבר

New member
לאישה מעולם אחר?

לפי תגובתך נראה לי שפשוט לא הבנת את הענין. האנשים בסיפור לא נסעו לטיול הם החליפו אורך חיים . אז את מטיילת וחוזרת הביתה אצלהם הבית רק זז ממקום למקום. לגבי ילדים חברים בגיל 45 או 65 זה בהחלט יתרון והלוואי על כולם שילדיהם יהיו גם חברים שלהם תחשבי עוד קצת על העניין.

חשבתי ואני עונה

הבנתי יפה מאוד, רק שלא מסכימה איתך. יש לי הרגל מגונה לקרוא בין השורות. חשבת אולי למה הילדים היו צריכים להיות חברים של בני 45 או 65 ? "ביאכטה מתיידדים עם מי שנמצא בסביבה, אז יש להם חברים בני 45 ו-65". ובכלל לא מדובר כאן על יחסי חברות בין הורים לילדיהם להיפך, מסופר כאן שהם היו בכאסח מתמיד. ואם חשבו שדייג ושחייה ומעבר מיבשת ליבשת הם האידאל למה להתעקש וללמד את הילד לבגרות? ולמה הילדה אומרת שהיא הייתה מכריחה את ילדיה לעבור אותו מסע, כי זה מה שטוב להם ואילו היא עזבה וחזרה למרוץ החיים בארצנו המלחיצה. תשמע, אינני טוענת שהחיים האלה כאורח חיים זה דבר רע. כל אחד והעדפותיו. ד.א. לא כל ילדי ישראל רצים אחרי מותגים. אני טוענת שאין לנתק ילדים בגיל ההתבגרות, גיל מאוד שביר,גיל שהפן החברתי דומיננטי, מחיים וחברים אליהם הורגלו, אל תוך חיים כאלה. ואני לא מדברת באוויר. זו דעתי האישית מאוד
בקשר לטיולים אתה צודק. אצלי האסוציאציה לבית היא מקום על היבשה. אצלם זה אחרת.

רק גבר

New member
נו טוב אנחנו לא חייבים להסכים

אבל אין ספק שחיים בסגנון הזה תורמים רבות לילדים .הם לומדים להתמוד עם הרבה דברים שאין להם ביבשה ולא יהי להם הרבה הזדמנויות לעבור חוויות כאלו לעולם ביבשה. ולפי נסיון חיי הקצר זה יכול להועיל להרבה מבוגרים גם כן. לומדים משמעת עצמית,אחריות,תכנון מוקדם ,לומדים לחיות בהשלמה עם עצמם ,שלא נדבר על שפות ,מקומות אקזוטיים ועוד הרבה תוספות. בכל אופן ההתרכזות בנושא הילדים לא הייתה מטרת המאמר ,אלא השינוי של אורך חיים "רגיל" של האדם הממוצע לאומת סוג אחר של דרך לחיות. אני ראיתי בסיפור את הטוב שבו דווקא ולא את הרע. ואם אני לא טועה את זו שפעם העלת את הנקודה של חצי הכוס המלאה..........

למעלה