הנה חידה

הנה חידה

האם אתה חלק מ-2% מהאנשים האינטליגנטים? פתור את החידה ותגלה, אין טריקים רק היגיון. ברחוב אחד יש חמישה בתים, צבועים בחמישה צבעים שונים, בכל בית גר אדם בעל אזרחות אחרת ושותה משקה שונה, מעשן סיגריה שונה ומגדל בעל חיים שונה, גלה למי מהם יש דגים? 1. הבריטי גר בבית האדום 2. לשוודי יש כלב 3. הדני שותה תה 4. הבית הירוק נמצא משמאל לבית הלבן 5. בעל הבית הירוק שותה קפה 6. לאדם שמעשן PALL MALL יש ציפורים 7. בעל הבית הצהוב מעשן DUNHILLS 8. בעל הבית האמצעי שותה חלב 9. הנורווגי גר בבית הראשון 10. האדם שמעשן BLENDS גר לילד מי שיש לו חתולים 11. זה שיש לו סוסים גר ליד זה שמעשן DUNHILLS 12. זה שמעשן BLUE MASTER שותה בירה 13. הגרמני מעשן PRINCE 14. הנורווגי גר ליד הבית הכחול 15. לזה שמעשן BLENDS יש שכן ששותה מים אלברט איינשטין כתב את החידה הזו בתחילת המאה ה-20 הוא טען ש-98% מהאוכלוסייה לא יצליחו לפתור אותה.

דRדכוסי

New member
אמ..

זו לא אותה חידה שבשרשור אחר בעמוד הזה מישהו ביקש עליה עזרה?

new user

New member
../images/Emo62.gif

השאלות של הפסיכומטרי יותר קשות
התשובה היא הגרמני ששותה קפה, מעשן פרינס ונמצא בבית הירוק שהוא הבית האחרון משמאל.

EranDavid

New member
../images/Emo6.gifדוקא חידה נחמדה

מצורף הפתרון. אז מה אני ב 2%, איזה כיף...

new user

New member
אמממ...../images/Emo4.gif

הבית הראשון הוא מצד שמאל? כשמתחילים מימין יוצאת תשובה אחרת...

SymphonyX

New member
נכון...

גם אני פתרתי את החידה כאשר התחלתי לספור מצד ימין... יותר הגיוני. אולי כותב החידה יבהיר לנו מהי התשובה שהוא התכוון אליה? ואני לא מתכוון לאינשטיין :)

למעלה