הנה התחילה שנה חדשה

3שיקה

New member
הנה התחילה שנה חדשה

הנה התחילה שנה חדשה ואני כבר בתוכה קוראת הרבה מהנאמר ולעיתים משתתפת בעיצה לאחרים. הפעם רציתי רק לכתוב על כאב לב קטן שכמו מציק כל הזמן. אני ובני בן ה-7 לוקחים רטלין יש לי ילד נוסף בכיתה א הוא היה אצל אותה גגנת שבן ה7 שלי היה והיא ציינה כמה הוא שונה בקשב והריכוז אבל לילד שלי יש בעיה אחרת הוא מחכה אותי ואת בני ומתנהג כמונו. בקשתי מהמורה שתתחיל איתו טבלת התנהגות והיא התחילה יש לציין שבגלל בעיות משמעת ביום שישי שעבר לקחתי אותו מבית הספר והוא הושעה ליום אחד. ביום שני כשהלך לבית הספר סיפרתי לו שקניתי הרבה הפתעות לטבלת ההתנהגות. המורה עשתה איתו הסכם 4 חייכנים כלומר 4 שיעורים שאתה מתנהג יפה אתה מקבל הפתעה אחת 5 חייכנים אתה מקבל 2 הפתעות . תאמינו או לא הילד קיבל 5 חייכנים יום למחרת 4 חייכנים ואתמול 5 חייכנים הוא מסיים את כל המשימות בכיתה ותאמינו לי הן רבות והיא עדיין מחכה לאבחון מנוירולוג כאשר אני מסבירה לה שזה התנהגותי גרידה המורה מציינת כי הילד עדיין לא קשוב ובודק את תגובותיה כל הזמן מקשיב לדיבוריה עם ילדים אחרים ובכל זאת עושה את כל הנאמר הוא קורא נפלא מדביק נפלא מסביר הוראות וזוכר אותן בצורה הכי בהירה שיכולה להיות.היום הוא קיבל 2 חייכנים וקרא לה מטומטמת היא מתקשרת אלי שזה חמור מה אני אמורה לעשות לקחת אותו לנוירולוג? לעשות ממנו ADHD כדי לרצות את כל הצוות אני חייתי עם זה כל החיים סבלתי מזה ומשתמשת בקונצרטה ואני רואה כמה הוא שונה בבבהירות המחשבה בארגון בריכוז בכתיבה שלו לעומתי ולעומת בני יש לציין שההפרש בין הילדים הוא קטן שנה וחודשיים וכל הזמן יש חיקוי של התנהגות. אני אצל מאמנת אישים,ליסה גרוסמן,כך שהבית כל הזמן מטופל ועדיין בימים אלה יש לי קושי לשאת את כל זה לבד. המורה של בני בן השבע אמרה למורה של בני בן ה6 שאותה התנהגות היתה לה בתחילת שנה שעברה והשנה רוב הזמן הוא בסדר כמובן שהוא לא מססים לכתוב בכיתה ולא כותב בכלל אבל בחשבון הוא בין הראשונים אז יש גם אור בטח גם אתם תמליצו לי לבדוק את בני השני כי זה גנטי שמעתי ואם רואים שוני אני מפחדת שבגלל ההתנהגות שטבועה בו יחליטו שהוא כן ולמעשה הוא לא מה יקרה אם יטעו כי............הוא לא דומה מישהו יודע את הטלפון של איריס מנור ? אותנו אבחנה אלידה מגור והיא מעולה אלא שהיא לא במכבי יותר ורק פרטי- פסיכיאטרית ונוירולוגית האמא שמעמידה פני חזקה בפני המורים ותמיד יש עיצה באמתחתה אבל מסתובבת עם הרבה דאגה ושברון לב

נסיכה ג

New member
היי, כ"כ מבינה...

אני נמצאת בבעיה דומה. בני בכורי מאובחן כ ADHD והקטנה בת ה 7 מראה סימנים מדאיגים, גם בבית וגם בבית הספר. גם אני תוהה לא מעט האם היא מחקה או שהיא באמת כמוהו...? לכן החלטתי לקחת אותה לאבחון בכל זאת. אצלנו זה מלווה גם בבעיות רגשיות (אני אם חד הורית) כך שהקושי להחליט האם לאבחן או לא היה גדול, מה גם שהיא חכמה מאוד. אין שניים שהם אותו דבר, אני מתכוונת לומר שיכול להיות שגם הקטן ADHD עם דגשים שונים במאפינים (אני מקוה שהבהרתי את עצמי היטב). שווה בדיקה עם הסייגים המתבקשים מבחינתך, אני הייתי מבקשת התערבות של הפסיכולוגית החינוכית, תפקידה לכוון אותך , לתצפת ולבדוק את הילד. מקווה שעזרתי במשהו...

05 מיכל

New member
שלום 3שיקה!

אני חייבת לומר לך שההסבר של חיקוי לא נשמע לי נכון. ילד לא מתנהג כך בגלל חיקוי. הוא לא ישב עם אחיו בכיתה, אז הוא לא מחקה מכיתה את ההתנהגות של אחיו. וכל ילד רוצה להתנהג יפה ושהמורה תעריך אותו. אם הוא לא מתנהג יפה, סימן שמשהו מקשה עליו, וצריכים לברר מה. זה שילד שונה מאוד מאחיו זה ממש לא אומר שאין לו ADHD. זה שהוא יותר קשוב,ושלא כל הסימפטומים שישנם אצל אחיו ישנם גם אצלו זה ממש ממש לא אומר שהוא לא זקוק לעזרה. פנייה לאבחון אין פירושה "להלביש" על הילד ADHD, אלא לברר אם יש לו, ואם לא - אז מה גורם לו להתנהג כך. הבן שלך נשמע על פי התיאור ילד שראוי לברר מה קורה איתו, לפני שהוא יתחיל לצבור תסכולים ופידבקים שליליים מהסביבה, והדימוי העצמי שלו יתחיל לצנוח. דרך אגב, גם אני חשבתי ככה פעם על שתיים מבנותי, כל אחת בתורה. גם אני חשבתי שלא צריכים "להלביש" על ילד את מה שיש לאחים שלו. (כשלעצמו זה נכון, אבל כשרואים בעיה צריכים לברר מה גורם לה.) לקח זמן, והבנתי שזה לא קשור לאחים שלהן, זה פשוט מה שיש להן, רק מתבטא קצת אחרת. ואחת מהן אפילו לא הפריעה לסביבה, רק סבלה בשקט בעצמה... בבקיצור, אני ממליצה לאבחן.

3שיקה

New member
מה עם..........

האם יכול להיות שלבני יהייה או.די.די מבלי שיהייה איי.ד.איי.די?

05 מיכל

New member
אינני יודעת, אבל למה את חושבת על

האפשרות של ODD? ADHD יכול בהחלט לבוא לידי ביטוי בהיבטים ההיתנהגותיים, בעיקר שנדרשת מסגרת כמו בביה"ס.

zivadina

New member
מהלך האבחונים במשפחה, לשם דוגמה:

כל אחד הוא עולם שונה וייחודי, ואי אפשר לעשות השלכות מילד לילד. אצלי כל ילד הוא שונה, וכל אחד מהם גילה בעיות אחרות ולכן גם אובחן בגיל אחר, ולהפתעתי - לכולם אובחן ADHD, אבל עם אפיונים שונים לחלוטין מבחינת ההתנהגות החברתית ויכולת הרכוז. היות ש=ADHD היא תכונה תורשתית, יש סיכוי שאם ילד אחד הוא ADHD, גם אחים נוספים שלו יהיו ADHD. ו...כן, בהחלט ייתכן שילד אחד ירש ממך ADHD וילד אחר ירש ממך ADD. סתם, למען הסטטיסטיקה, מהלך האבחונים במשפחתי לפי סדר כרונולוגי: 1. הבן האמצעי, אבחון בגיל 9. 2. אני, אבחון בגיל 45. 3. הבת הגדולה, אבחון בגיל 16.5 4. הבן השלישי, אבחון בגיל 10. בסך הכל לקח לנו 6 שנים לאבחן את כל ה-ADHDים במשפחה, בלי אבא שנשאר בגדר חשוד.

למעלה