הנה הפרק השני.

tch111

New member
עדיין לא הבנתי מדוע את תוקפת אותי

האם זה בגלל דעותי הימניות או דעותי הפרו ישראליות ואולי בגלל דעותי האנטי מוסלמיות.
ואיפה ראית שכתבתי שחשבת שאני דתי, הדגשתי זאת מפני שמקובל להניח שימין הולך עם דת, גם פה מפלגת הימין מזוהה במידה מסוימת עם הכנסיה.

אז אני אסביר

לימניות כשלך - בגולה - מבחיניתי - אין כל ערך במציאות - כיוון שאתה חי במקום שאינו מצייג את הערכים אותם אתה מתאמץ להציג.

tch111

New member
עכשיו הבנתי,תודה.....................

"בגולה" צריך לאהוד את הטרור האיסלמי העולמי ואת הטרור הפלסטיני.
תודה רבה עבור ההסבר אשתדל לשנות את הרגלי המגונים.
מותר לברך מהגולה ברכת שנה טובה או שגם זה הרגל מגונה??

shemesh7079

New member
מותר ואף רצוי

אספרסו2

New member
אתה מבין

אתה ישראלי טוב בשביל לשלם מס ערך מוסף במלון או בשכירת רכב
כשאתה מבקר בישראל,למרות שתיירים זכאים לפטור.

אם יש לך בת שהיגרה איתך,ישליכו אותה לכלא כשתבוא להשתתף
בשמחת הבת-דודה כי בדיוק היא חסרה למערך הלוחם.

הטרור,מצידו,מסמן גם אותך כמטרה ולא מבדיל אותך מאחרים,
מי שחושב לסתום לנו את הפה
שישלם דמי שתיקה עבור השנים האבודות
בהגנה על בטחון הרקבון הישראלי .

tch111

New member
אפילו אני עם כישרון הכתיבה המעולה שלי........

לא הייתי יכול לכתוב טוב יותר ממך.

שנה טובה ומתוקה.

מותר גם מותר.

מותר לעשות סולחה וירטואלית או שזה מנהג יותר מידי מזרח-תיכוני עם אסוציאיות מוסלמיות - הרוב במזרח התיכון?
מקווה שיצא מזה סמיילי מוציא לשון...

שנה טובה ומבורכת - איפה שלא תבחרו להיות. שנה חדשה יכולה להיות הרי בכל זמן אקראי שנבחר שבו התחילה השנה... ובלי שיוכי דעת מגבילים:)

shemesh7079

New member
חבל

חבל לבטל כך דעות של בן אדם, אבל אם אכן בעיניך אין ערך במציאות לדברים שנכתבו, אין צורך שתתייחסי אליהם. יש לא מעט ישראלים שאינם מעוניינים לשמוע דעות של נפולת נמושות כמותנו, אבל הפורום הזה הוא סוג של בית וירטואלי שלנו. מותר לחברים כאן להביע דיעה על המצב בישראל גם אם הם כבר לא גרים שם. אם אינך מעונינת לשמוע את דעתנו, אני לא כ"כ מבינה מה את מחפשת כאן.

זכרוני אינו מטעני..

בכל מקרה כנראה שאותך הוא קצת כן... אנחנו מכירות מהעבר אי שם. (הכרות וירטואלית)

פורום כפורום משמש כדי להשמיע דעות והבעתי את דעתי בלבד, לדעתי שמי שמאד ימני-לאומני-ישראלי מקומו הטבעי הוא בישראל. לא כתבתי שאינני מעוניינת לקרוא את דעותיו רק שלדעתי עצם העובדה שאדם גר בחו"ל מבטל בפועל את ההצהרות הללו ומרוקן אותן מתוכן.

להבהרה "נפולת של נמושות" היהבמרכאות. אילו באמת חשבתי שמדובר בנפולת של נמושות ואילו באמת סלדתי מכל נושא ההגירה מישראל ככל הנראה דעתי היתה נשמעת גם בעניין הזה - למרות שאין זה מתפקידי להיות הטרול התורן של אף פורום, בכלל ושל זה בפרט!

אני טענתי לאוקסימורון של אהדת ישראל יתרה ומגורים בחו"ל, ימיניות כאידיולוגיה ומגורים בחו"ל. כיוון שאינני יודעת את מכלול הנסיבות שהובילו לבחירה לחיות בחו"ל ולהחזיק בדיעות ימניות (כל כך) ופרו-ישראליות בפרט וכיוון שאינני יודעת מהן מכלול הנסיבות שהביאה את האדם לדבר בצורה כוללנית על "המוסלמים"
אני מוכנה להסתייג מעט מדבריי ועדיין חשוב לציין - לא הבעתי רצון שלא לשמוע את דעתו..

אני סולדת מהצהרותיו בנוגע "לכל המוסלמים" או לחלופין "כמעט כל המוסלמים עדיין לא עוסקים בטרור" - אילו משפטים שאינני מסכימה איתם - בין אם האדם בישראל בבית שלידי ובין אם הוא בחו"ל.

יצאתי נחרצות - אולי לא הייתי צריכה, אותי זה מקומם קצת - סליחה אם אתה כל כך בעד ישראל למה אתה שם? אני לא בעד ישראל אני לא "שם" מכל מיני סיבות - מבחינה פוליטית בהחלט אני צריכה להיות "שם" ולא כאן. אז המצב ההפוך על הפוך זה מבלבל.. ואני אומרת רגע מה יכולות להיות הסיבות להגירה כסף? משפחה שקמה שם? אבל הבנאדם ציוני יותר ממר כהן הישראלי התורן.. זה קצת מוציא אותי בהפוך על הפוך מהכלים..

אם מישהו בא ואומר תשמעו לא היה לי טוב בישראל מסיבות איקס ווי.. קראתי לצהל צבא כיבוש.. לא מצאתי את עצמי משתייך אידיולוגית או אפילו מסיבות פעוטות יותר ועפתי משם - אז אני מאד מזדהה ואני בתכנוני הגירה בעצמי הרבה זמן.. אבל להיות "שם" ולהגיד כמה שישראל צודקת? בזה דווקא מעוות משהו בעיני... (כן המילה גולה עושה רע גם לי אני מודה.. השימוש בה נעשה כי חשבתי שזה יותר עונה לעולם התוכן של מי שאומרים "נפולת של נמושות" כנראה שדבריי הציניים לא הובנו. לוקחת עליי את האחריות.

אספרסו2

New member
בצד השני

של לשון המאזניים-

מיליוני הערבים שגרים בישראל,נהנים מדובשה ומעוקצה
אבל שונאים אותה בכל ליבם.

והם אומרים זאת בראש חוצות,
האם פנית אליהם בדרישה לשתוק
או,לחלופין,להגר למדינות ערב?

אספרסו2

New member
אל תלכי סחור סחור

למרות שאני מבין שנוח לך יותר לנסות לסתום פיות כאן מאשר שם.

shemesh7079

New member
זקנה אבל עוד לא סנילית:)

לא, זכרוני אינו מטעני. זה לא אומר שאם תכתבי משהו שמפריע לי לא אגיב. זכותך לחשוב שמישהו ימני מקומו בישראל, וזכותו של מישהו אחר לא להסכים. אבל זה לא בדיוק מה שאמרת, או לפחות מה שאני הבנתי- שבעיניך לדעה שלו אין משמעות או לגיטימיות אם אינו חי בישראל, וכאן היתה הבעיה שלי.
שמענו פה כבר יותר פעמים משאוכל לספור את הטיעונים הללו, אם אתה בעד ישראל למה אתה שם, אם אתה לא גר בישראל אין לך זכות לומר ככה או ככה, אין לי בעיה שתחשבי מה שאת רוצה, אבל בבקשה אל תכתבי בפורום הזה שלמישהו אין זכות לדיעה או ביקורת על ישראל כיוון שאינו גר שם.
וסתם תהייה. אם מישהו חושב שישראל רופסת בתנהלותה כלפי הערבים/פלסטינאים (כלומר ימני, לא?) והשלכותיה של ההתנהלות הזו תהיינה נוראיות, אולי זו סיבה לעזוב את ישראל?
ועוד תהייה. כתבת "להיות "שם" ולהגיד כמה שישראל צודקת". אני יושבת שם ואני חושבת שבהרבה דברים ישראל צודקת. אבל מה זה עוזר לה להיות צודקת? נגיד שאני מאמינה שהצדק עם ישראל, אבל עדיין לא יהיה שלום בדורות הקרובים, תהיינה מלחמות שמסכנות את המשפחה שלי, אולי זו סיבה לעזוב?

אני חושבת שיש פה מגננה גדולה מידי שנובעת מכך

שאכן באמת הושמעו הטיעונים הללו לפני ומייחסים לדבריי משמעות שלא אמרתי

א. לא אמרתי שאין זכות להביעה דעה - אני רק אמרתי את דעתי על אותה דעתה!
ב. לא אמרתי שאין זכות להביע ביקורת עבור מהגר - נהפוכו זה נראה לי אפילו סביר ומתבקש. (הרי שאם לא היתה כל ביקורת כנראה שלא היתה גם הגירה - למעט הגירה זמנית אולי...)
ג. אגב מוכנה אני להבין שגם מי שמהגר לא בהכרח מהגר בלב שלם הסיבות יכולות להיות מעורבות ויכול להיות שהוא נורא ימני מצד אחד אבל נורא סולד מהתנהלות אחרת במדינת ישראל שאינה נוגעת לנושאים המדיניים. וכך נוצר מצב של "ימני" מהגר.

אם את טוענת שמישהו יעזוב את ישראל כי ישראל לא מספיק ימנית בעיניו זה אולי משפט "לוגי" "מתמטית" אבל בעיני הוא סותר אידילוגית את תורת הימנים, בה תפיסת שטחים ושמירה עליהם "יהוד" הגליל, יהוד הנגב, ויהוד מדינת ישראל.. על הקשיים הפוליטים האחרים הייתי מצפה מאידילוג ימני להתגבר לטובת הערכים המדיניים. ופה אני מוכנה להודות שזו אך ורק התפיסה שלי ואולי אני טועה בה - לחלופין לא צפיתי לקבל תמיכה גורפת לדעתי מקיר לקיר.

מה שכן נדמה שיש פה ייחוס לדברים שלא אמרתי, ואפילו לא עלו על סף מחשבתי..

shemesh7079

New member
אם טעיתי אז אני מתנצלת

אני התייחסתי למשפט שלך שמבחינתך לימניות של TCH אין ערך במציאות כיוון שהוא אינו חי בישראל. בוודאי שזכותך לדעתך, אבל אם את כותבת לאדם איתו את מתווכחת שלדעות שלו אין ערך במציאות שלך- איפה בדיוק זה שם את הויכוח שלכם? איך בדיוק הוא אמור (אם היה רוצה) להמשיך להתדיין איתך?
אם במשפט הזה לא התכוונת למה שאני חושבת שהתכוונת, אז תתעלמי מכל מה שכתבתי כתגובה.

כמו שאמרתי קודם..

ייתכן והייתי נחרצת מידי בקביעה הספציפית הזו - כיוון שהסברתי את עצמי בציניות ובדרך פתלתלה נדמה שהמסר לא היה מספיק ברור.

הדבר היחיד שאני יכולה להגיד בעניין הזה והסיבה היחידה שאני אחזור מהצהרה הספציפיות הזו היא כי שכנראה ששכחתי חלק גדול מבני האדם מצהירים על ערכים מסויימים אך לא מסוגלים לחיות את חייהם לפי אותם הערכים שהם מציגים. יש דוגמאות קלות יותר להבנה, נניח שמצהירים שממש חשקה נפשם באורך חיים בריא והם חוטאים לו לפעמים, שהם ממש ימניים על כל המשתמע מכך (ימני לאומיים ישראלים) אבל מסיבות אחרות לגמרי לא יכולים להתגורר בו בעת בישראל, שלא נדבר למשל על "התסביכים" של האנשים הדתיים שנורא מצהירים כוונות לדעת אבל לפעמים מוצאים עצמם חוטאים לה, ואף חוטאים בחטאים שהם לא עבירה על הדת אלא גם עבירה על החוק האזרחי..

אנשים זה דבר מורכב על זה אפשר להסכים אני מניחה. אני מוצאת סתירה בין להיות ימני אידילוגית ולבין להתגורר בחו"ל - אבל היא לא שונה במהותה מסתירות רבות אחרות שאנשים חיים כמו "השאמלני יפה הנפש" שחי בלב ליבה של תל אביב מעולם לא התגייס לצבא הכיבוש ויוצא בצהרות נגד מדיניות ישראלית מחד מנגד לא מצא לעצמו מקום אחר "כבית"... המציאות מורכבת ולאחר מחשבות רבות בנושא הגעתי למסקנה כן למה לא, יכול גם "ברוך מרזל" או נניח מעריציו או ממשיכי דרכו להתגורר בחו"ל.. אוקסימורונים אנושיים גדולים מזה כנראה עוד יראו וכבר נראו בנוף האנושי...

אני מבקשת סליחה על האופן, כי אם לא על דעתי. הייתי צריכה כנראה להפעיל קצת יותר חשיבה.. סובלנות לא הרגה אף אחד בינתיים.. (אולי את השמאלנים יפי הנפש יגידו הימניים.. והינה שוב מתחיל ויכוח?.. לא לא.. זו היתה הערה צינית לבדר את עצמי, אולי אני צריכה להפסיק גם ההערות הציניות האלה כי נראה שלפחות בדיון הזה הן בחלקן בכל אופן ממש לא הועברו כפי שהתכוונתי)..

הראיה שלך של הדברים האלו כסתירה בעייתית בעיני

את בעצם "משייכת" אידיאולוגיה למיקום גיאוגרפי, ו"מענישה" אזרחים של מקום על אידאולוגיה שיש להם רק כי הם מביעים אותה מבחוץ.

למה בעצם יש בעייתיות בלבקר את הצבא בלי להתנסות? אני מעולם לא גוייסתי בילדותי לצבאות המורדים בסומליה, אבל אני מבטיחה לך שיש לי בעיה אידיאולוגית עמוקה עם העניין. אם הייתי סומלית שגרה באירלנד ולא ישראלית שגרה באירלנד, האם היתה סתירה בבעיה האידיאולוגית הזו רק כי זה "שלי" אבל אני לא "שם" ולא "חוויתי" את זה בעצמי?

למה אי אפשר להיות שמאל רדיקלי מתוך ישראל? לא כולם יכולים להיות אודי אלוני, לפעמים צריך לעבוד עם מה שיש.

אי אפשר לחשוד בי שאני ימנית או אפילו מרכז, אבל גם להם יש רשות לאידיאולוגיה, גם אם הם לא חיים לפיה. ממש כמו שלי יש אותה. גם אידיאולוגיה שקשורה לישראל. מצער אותי שהם חושבים כך, בתוך ומחוץ לישראל, אבל ככה זה.

אספרסו2

New member
היא טיפסה על צמרת העץ

משם יותר קל היה לרדת על היורדים
מאשר לרדת מהעץ.

למעלה