הנה הפרק השני.

אספרסו2

New member
נכון

אפשר לכבס מילים
בכל מיני צורות
אבל להגיד בעצם
את אותו הדבר.

אני לא חושבת שאמרנו אותו דבר

לכן טרחתי גם להגיב, כדי להבהיר את זה.

להיות מנומס זה לא אומר לכבס מילים, בהקשר של הדיונים האחרונים פה, יש המון דברים שאני לא מסכימה איתם, אבל מרוב העניין נמנעתי כי בעיקר לא מתחשק לי להיות מטרה לנבזיות שמכוונת לבנאדם וזה הכיוון שכל הדיונים לקחו.

אספרסו2

New member
כשאת מכנה

נבזי למה את מתכוונת?
לא ראיתי כאן תגובות שמצדיקות הגדרה כזאת.

אני מודה שאין לי כח להכנס לפרטים ודוגמאות

בעיקר כי מדובר בהתרשמות סובייקטיבית לחלוטין.

אמרתי שיש בעייה בלבקר את הצבא מבלי להתגייס?!

אני מתחילה לחשוד שיש בעיה עמוקה מאד באופן ההתנסחות שלי והסיבה הפשוטה כל פעם אחרת מישהו אחר לחלוטין חושב שאמרתי משהו שלא אמרתי..

אם מועמד לשירות צבאי בישראל ישראלי צבר יליד הארץ מלח הארץ או כל כינוי אחר שאת רוצה לתת לו שיהיה מובן שמדובר בישראלי ולא משנה איזה בידיוק יבחר לקרוא לצה"ל "צבא הכיבוש" ולא יתגייס - זה נראה לי הולם את הדעה שהוא מציג בטח שלא צריך להתגייס כדי לגבש את העמדה הזאת (למרות שחייבת לציין שבגיל 18 אני לא בטוחה כמה העמודות לגמרי סופיות וסגורות והרבה אנשים מתגייסים לצבא עם רושם אחר לגמרי ממה שהם יוצאים ממנו, וזה קרה אגב להרבה מחיילי המילואים של לבנון השנייה אבל זה ערבוב של נושא עוד פחות רלוונטי לעניין הדיון עצמו).

אני מוצאת סתירה מסויימת בין לטפח אידיולוגיות על זכותייה של ישראל כמדינה (כמקובל לימני) אבל להיות לא להיות נוכח בפועל למען מימוש הזכויות האלה.
אני גם מוצאת סתירה מסויימת בין לתעב את ישראל ובין לבחור למרות עובדה זו לגור בה.. זה לא אומר שהמצבים האלה לא אנושיים ולא שכיחים.
כל שכן זה לא אומר אני משוכנעת ש"ערביי ישראל שונאים את ישראל, אז למה אני לא אומרת להם לעבור מפה או לשתוק".

"כל" אמירה קולקטיבית שמתחילה ב"כל" תגרום לכך שאני אגיד שאני לא מסכימה לה.

ולא כל האנשים יכולים לקיים הלכה למעשה את האידיולוגיות שלהם (וחלק מהם אף יכולים לסבול מתחושת "זהות" כפולה, השתייכות "כפולה" ולבחור להיות בעצם בין שני עולמות וגם זה בסדר ולא הופך אותם לבעלי פיצול אישיות או כל הפרעה נפשית אחרת), ולאחר הדיון המפותל הזה זו בכל אופן המסקנה שלי. זה לא פוסל אותם כאנשים זה הופך אותם בין יתר מכלול התכונות שלהם לאנושיים..

ולמי שאמר שלא ירדתי מהעץ אז חשבתי שכן ירדתי ממנו.. לא התרשמת ככה חבל זו זכותך גם כן..

כך זה נקרא אצלי, אבל אני מבינה עכשיו שלא לכך

התכוונת, אז נניח לזה.

אני חושבת שהסתירה שאת רואה סותרת רק רעיון של קיום אידיאליסטי טוטאלי. אין שום סתירה בעיני בין אדם שחושב שישראל מקום שמבוסס על רעיונות לא מוצלחים ושנוהג באופן נורא לבין מגורים בישראל, *במיוחד* אם מדובר באדם פעיל פוליטית (לא בהכרח מפלגתית). להיפך, נדמה לי שזה טבעי לחלוטין.

במקרה של ימני לאומני שמטיף לפעילות מחו"ל, מדובר פשוט במקרה הפוך לדעתי, של אדם שאינו פעיל פוליטית, ולכן האמת אין ממש הבדל היכן הוא ממוקם.

בגדול, אמנם באופן ביקורתי, אבל לכל אדם שמורה הרשות להטיף אידיאולוגית, אני לא ממש רואה סתירה בין זה לבין חוסר פעילות/אי חוויית המחיר הפוליטי על בשרו.

זכות יש לכולם..

זכויות כמובן יש לכולם להתבטא ובכל זאת בעיני יותר נכון

to Practice what you preach

אבל בסדר אני חושבת שכבר הסברתי מעל ומעבר את התובנות מהדיון בהודעה הקודמת.

בעיני, הטענה הזו מגבילה

ורק בשל מה שאת קראת לו "אנושיות", הקיום מחוץ לעולם האידאלי.

מסכימה העולם לא אידיאלי

האנשים שבו לא אידאליים וגם אם הם אידילסיטים .. מעטים באמת בוערים ודולקים כל רגע נתון אחרי האידילוגיה שלהם באדיקות.. :)

shemesh7079

New member
אם טעיתי אז אני מתנצלת

אני התייחסתי למשפט שלך שמבחינתך לימניות של TCH אין ערך במציאות כיוון שהוא אינו חי בישראל. בוודאי שזכותך לדעתך, אבל אם את כותבת לאדם איתו את מתווכחת שלדעות שלו אין ערך במציאות שלך- איפה בדיוק זה שם את הויכוח שלכם? איך בדיוק הוא אמור (אם היה רוצה) להמשיך להתדיין איתך?
אם במשפט הזה לא התכוונת למה שאני חושבת שהתכוונת, אז תתעלמי מכל מה שכתבתי כתגובה.

een ogenblik

New member
זה שאנשים אינם מסכימים איתך

אינו אומר שהם אינם מתעניינים, כמו גם אינו אומר שהם אינם מבינים.
השירשורים האלו הולכים ומתדרדרים מכיוון ששני צדי הויכוח רוצים תשובות פשוטות וחד מימדיות, ועוד לא פגשתי נושא אנושי כללי שאפשר לנסח אותו בצורה חד מימדית. כל נושא אנושי, מעצם טבעו האנושי, הוא מורכב ורב מימדי.

הדרך הטובה ביותר למנוע תגובות, היא לא לפתוח בהודעה. אם פתחת, את צריכה להיות מוכנה לתגובות שתבואנה בעקבות זאת.

TatyBar

New member
הי

אין לי בעיה שלא מסכימים איתי. אני גם לא חושבת שיש פה מה להסכים או לא. יש לי תחושות. פחדים. לא משהו קונקרטי כרגע ולא בגלל דברים שקורים אצלי בסביבה הקרובה.
אני רואה את הסרט הזה ואני יכולה להבין איך זה בקלות יכול להיות קרוב אלי. ממש קרוב. גם במקום וגם בזמן.

אין לי בעיה עם מי שרואה מצב אחר. ממש לא.
ולא התכוונתי למנוע תגובות.
פשוט לא רוצה להכנס לוויכוח עצבני.

אגב אותי מכעיס שבשם ה- p.c. אסור לעצור את מי שמדבר נגד נשים או נגד החילונים או נגד המערב.
מותר לו לדבר. ברור.
אבל ההשפעה של הדברים עלולה להיות הרסנית.
ואם דורשים שלא לומר דברי הטפה קשים, אז המטיף מתלונן על פגיעה בחופש הביטוי.
ואם דורשים לקיים חוקים אזרחיים ולא חוקי שריעה (לדוגמא במה שקשור לזכויות נשים) - המטיף מתלונן על פגיעה בחופש הדת.

[אותו הדבר למשל בישראל בה אני נגד מוחלט של חוקים דתיים. אם זה במקום חוקים אזרחיים (נישואין) או במקביל לחוקים חילוניים (מזונות למשל).]

אותי, זה מכעיס.

כמו שפעם נהגו לומר שכל איש אפריקאי שמאשימים ברצח בארה"ב - זה תמיד על רקע גזעני.
לא.
לפעמים זה כי הוא באמת אשם!

een ogenblik

New member
רק שמשפט כמו

,לא רוצה תגובות" חוסם כל יכולת להגיב. את מבינה זאת, נכון?

תמיד יהיו תגובות ענייניות, ותמיד יהיו תגובות לא ענייניות. הדבר היחידי שאת יכולה למנוע, הוא העלאת ההודעה בעמוד הראשי של תפוז, וגל של אספסוף מתלהם בעקבות זאת. את השאר - זה מה יש.

TatyBar

New member
משפט שגוי..

התכוונתי לומר שאנינלא מפרסמת בשביל פרובוקציה.
תגובות ענייניות ודיון פורה תמיד מושך אותי.
תגובות מתלהמות, לא.
אז כשכתבתי שאני לא רוצה תגובות, מה שניסיתי לומר הוא שאני לא מחפשת לעשות רעש. אולי רעש יהיה ואולי תגובות לא נעימות או דיון לא תרבותי, יהיו.
אבל זו לא המטרה.
סתם מפרסמת לטובת מי שזה מעניין אותו..

למעלה