הנה הפרק השני.

tch111

New member
ההפיך הוא הנכון, צה"ל עוסק רק בפעולות תגמול

וזו הבעיה העיקרית, מאז שהיתיי ילד אני (וזה היה לפני הרבה שנים, אפילו לפני הכיבוש) אני זוכר שהערבים מכל הכיוונים,מצרים-רצועת עזה, ירדן-ירושלים ואזור השרון, סוריה-הגליל, תקפו ללא שום פרובוקציה ורק ישובים אזרחיים וילדים שנסעו לבתי ספר.
ומה עשה צה"ל? אחרי שלוש ארבע תקיפות היה מבצע פעולת תגמול.
צה"ל לא היה מעולם צבא יוזם, שיתקוף מטרות של טרור.
אין עוד מדינה בעולם שתסכים ולא תגיב במתקפה מטורפת להפצצות של ישובים אזרחיים.

דווקא קראתי.

הבנתי; אנחנו מגיבים באיפוק עילאי ואף פעם לא יוזמים מהלכים. הרי אתה לא באמת מאמין בזה? בטח לא בחלק שמעולם לא יזמנו מהלכים?

Woking

New member
אז הגיע הזמן שתחכים קצת

אם גם אתה היית לומד היסטוריה מספרי דני-דין אז היית יודע שישראל מגיבה אך ורק מתוך הגנה עצמית.

diday

Member
כאן בפורום?

הרי ברור לחלוטין וללא עוררין שאף אחד, שום חלק.

Woking

New member
מאז שעזבתי את ישראל

אני כבר לא מרגיש סכנה קיומית כל הזמן. עם זאת נורא חסרה לי התחושה הנעימה שנגרמת מהידיעה שאני בצד שתמיד צודק וכל האחרים הם אנטישמים.

מחשבות..

"רוב המשפטים שמתחילים במילה רוב סופם להיות טעות".

רוב האנשים שיוצאים בקביעות על הרוב - טועים גם כן.

אני מניחה שקיימים סוגים שונים של אנשים שבוחרים להגר מישראל לאירופה וכותבים בפורום, חלקם א-פוליטיים ככל הנראה, חלקם אוהבים לטמון ראשם בחול (אבל החול האירופי נמצא באיזור בו האוויר יום נעים מעל הראש בחול...) כך לפחות יגידו הימנים על השמאלנים התמימים - ראש בחול מתכון להפתעה הבאה ולא תדעו מאיפה הגיעה ההשתלטות והטרור, אולי בדורכם לא תפסיקו לראות אבל חכמים שכומתכם ילדי ילדיכם עוד יראו מה מכחה להם..

ויש הסוג הסופר-פטריוטי. הכל כך פטריוטי.. כל כך ציוני.. אבל בתנאי אחד.. עד שנוגע לעצמו... הוא עצמו חולה על ישראל ואפילו עושה הסברה מעולה בשביל הפרייארים שגרים שם (כלומר כאן בישראל) שממש הם כל כך אנשים טובים אבל לא יודעים להסביר את עצמם.. מהמרחק במקום להיות איפה שבחרת להיות אתה בוחר להיות יותר ישראלי מישראלי ויותר פטריוט מהישראלי הממוצע ככל הנראה, כי זה נורא קל לשבת שם ולהגיד את מה שאתה אומר... לא היית בחרת לחיות בישראל סיבותך שמורות עמך - לתמוך פוליטית בישראל ואולי אפילו לשלוח את הילדים להתנדב בקיבוץ בעתיד (או בעבר) ולעשות לייק לכל דבר פרו ישראלי בפייסבוק (השערות זה פשוט לא מכוון דווקא אלייך כמובן אלא לדומייך שהם כל כך פרו-ישראלים בחול..) שהם גם עושים מגבית לצה"ל ושולחים פרחים! כל הכבוד! אני חושבת שאפשר מעכשיו להרים משואה!

פעם אמרו נפולת של נמושות על האנשים שבחרו לעזוב את הארץ, אבל בכל זאת אפשר להיות נפולת של נמושות גאה - ולא לפרוס בפנינו את האידיולוגיה הימנית הזאת שלא מתחברת למקום שבו בחרת לחיות. ארץ ישראל השלמה לא מגיעה עד ספרד ככל שידוע לי בינתיים, למרות שאולי אני לא מספיק מעודכנת. ..

tch111

New member
את צודקת אולם במקרה הזה לא לגבי

אלה היו דעותי גם כשחייתי בישראל, נוסף לזה לא הטפתי רק הדגשתי מה היה ומה היום, אותן תגובות למעשי הטרור הנפשעים, שיטת פעולות התגמול.

אם הבנתי את דברייך נכון..

אתה טוען שטרם למעבר שלך לחו"ל החזקת בדעות שמאלניות, ואחרי שעברת לחו"ל נתפקחת דעותייך השתנו והפכת למחזיק בדעות ימניות?

ועדיין, זה ממש לא משנה את דעתי בעניין. פרו-ישראלי אשר חובק את התנהלותה המדינית פוליטית של ישראל לדורתיה, שמצליח אף להביא את טיעוניו של ד"ר גולדשטיין כרלוונטיים למעשיו, ומתגורר כישראלי לשעבר בספרד או לצורך העניין בכל "גולה" אחרת לא יצליח לעולם להוכיח את טיעוניו בעיני. אני כמובן נגד ההתנחלויות לצורך העניין אבל לפחות אני יכולה לכבד את הדרך שבה אנשים בוחרים לחיות במקום שמשקף את האידיולוגיה הטהורה שלהם פוגענית ככל שתהיה.

tch111

New member
הפוך, הבנת לא נכון, דעותיהן ימניות

אולם קצת מוזרות, איני דתי.
אולם את בכלל טועה או שלא עקבת אחרי השרשור הארוך והמיגע מתחילתו.
השרשור התחיל מסרטון של יחזקאלי על האיסלם והישתלטותו על אירופה, וכרגיל בויכוחים כאלה יש כאלה המושכים לכוון הטרור הפלשתינאי.
טענתי העיקרית היתה שלא כל המוסלמים הם טרוריסטים (עדיין) אולם רוב הטרוריסטים הם מוסלמים.

איפה קראת שחשבתי שאתה דתי?

קראתי את כל השרשור.

קראתי את דעותייך הימניות, הפרו-ישראליות, והאנטי-איסלמיות.

קראתי שאתה גר בחו"ל.

אני חושבת שהנקודה שלי מתחילה ומתסכמת ב3 השורות האלה. לכך תצטרף את שאר דבריי - ואולי אתה תבין את כוונתי, למרות שאני בספק.

למעלה